theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΓΙΑΦΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!

         Στον Γενάρη, αν και προεκλογικός  μήνας είχαμε δύο δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο για την περιοχή μας,  στις 7 και στις 19 και τις αναφέρω και τις δυο γιατί έχουν να κάνουν με τα σπουδαιότερα θέματα του δήμου μας, την παραλία (Π.Δ. κτ.λ.) και τον Καγιάφα.Η πρώτη ήταν με τίτλο  "Στον «αέρα» το σχέδιο για τον Κυπαρισσιακό" κλικ ΕΔΩ και η δεύτερη με τον τίτλο "«Χορτάσαμε» από λόγια και ανούσιες αντιπαραθέσεις" κλικ ΕΔΩ 

«Χορτάσαμε» από λόγια και ανούσιες αντιπαραθέσεις Για το περιλάλητο Π.Δ. που δυστυχώς για μια άλλη φορά μπήκε στα συρτάρια, από την αρχή έχουμε καταγγείλει τη λυσσαλέα αντίδραση των τοπικών φορέων της Τ/Α και μαζί τη στάση του τοπικού τύπου που με τα δημοσιεύματά τους υποδαυλίζουν  όχι μόνο τους τοπικούς άρχοντες αλλά και τους δημότες. Μάλιστα έχουμε τονίσει όλα αυτά είναι κόντρα στο τοπικό και γενικό συμφέρον και είναι εντελώς ακαταλαβίστικα . 
    Στην πρώτη δημοσίευση, για μια άλλη φορά η ¨ΠΡΩΤΗ" προωθεί και προβάλλει, απόψεις και εξαγγελίες  προσώπων που ΝΑΙ έχουν ανταγωνιστική και αντι οικολογική, αντι-περιβαλλοντική  αντίληψη και κουλτούρα. οπότε τουλάχιστον συνηγορεί. Αν είναι δυνατό οι κατά τόπους διάφοροι κυνηγητικοί σύλλογοι να έχουν το πρώτο λόγο για θέματα προστασίας της Φύσης και από την άλλη και ο τύπος και η Τ/Α όχι μόνο να συνηγορούν αλλά να υιοθετούν εξαρχής τα πιο λαϊκίστικα και σαχλά επιχειρήματα που πρώτοι αυτοί οι κύριοι πλασάρουν.  (απαγόρευση παραδοσιακής δραστηριότητας, αντιαναπτυσιακό χαρακτήρα) ....Η εφημερίδα τους έδωσε το πρώτο βήμα λές και οι κυνηγοί είναι οι πλέον αρμόδιοι. Προς Θεού δηλαδή η δημοσιογραφία δεν είναι λειτούργιμα;  
     Η δεύτερη δημοσίευση(19-1) πραγματικά είναι μια  ωδή και μια καμπάνα για το δραματική κατάσταση του Καγιάφα που τόσα χρόνια τον έχουν εγκαταλείψει οι πάντες, Επειοί και μη....Οι μόνοι που του παραστέκονται είναι οι Ανιγρίδες Νύμφες.  Όμως εντύπωση μου έκαναν τα εξής:   "... Και απ' ότι δείχνουν τα πράγματα ξανά ο Καϊάφας θα παραμείνει στα… "κρύα του λουτρού" αφού και το σχέδιο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο το οποίο περιλάμβανε κάποιες αναπτυξιακές δράσεις, βρίσκεται στον "αέρα" μετά την προκήρυξη των εκλογών."  Η εντύπωση έγκειται στο ότι πρώτη φορά διακρίνω στον τύπο μια άποψη ότι το Π.Δ. για την παραλία σχετίζεται με τον Καγιάφα, πράγμα που από την αρχή με επιμονή υποστηρίζουμε. Τα γράψω άλλη μια φορά: Το Π,Δ. για το Περιφερειακό Πάρκο του Κυπαρισσιακού Κόλπου θωρακίζει την προστασία του περιβάλλοντος  αλλά και τα λαϊκά συμφέροντα των     κατοίκων, υιοθετόντας την ανάπτυξη ήπιας μορφής κόντρα στα άδολα και ύποπτα σχέδια .των...σωτήρων του τόπου! Συνάμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη του Καγιάφα. 
     Πριν μερικές μέρες ξαναεπισκέφτηκα την ΕΤΑΔ αε, που ανήκει ο Καγιάφας για την τύχη του περιβόητου φακέλου Master plan, αλλά λόγω εκλογών η σχετική ανάρτηση θα πάει λίγο πιο πίσω. Καλά δεν κάνουμε; Εκλογές είναι και η Αριστερά ΠΉΡΕ ΚΕΦΆΛΙ και  να με θυμηθείτε. Ο Καγιάφας θα ξεβαλτώσει μόνο εάν γίνουν δύο πράγματα τα οποία έρχονται σαν τα ορμητικά νερά της Νέδας, παρά τους τόσους μαιανδρισμούς  στην πορεία τους, εάν:
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ 
  • ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ
   Μέχρι τώρα σε τόσες και τόσες εκλογές (Πολιτικές, Κοινοτικές, Φοιτητικές, Συνδικαλιστικές και σε τόσους συλλόγους και σωματεία) δεν έχω ψηφίσει ποτέ και πουθενά  νικητή. Και μιλάμε για πολλά-πολλά χρόνια.
ΗΡΘΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου