theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

“χορεύοντας με τον Ντράγκι” ο νομπελίστας διεθνούς φήμης οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν


Ίσως είναι μια προσπάθεια να υποχρεωθεί η Ελλάδα να δεχτεί μια συμφωνία, αλλά κατά την γνώμη μου –και μόνο κατά την γνώμη μου, τονίζει ο αρθρογράφος- έχει στόχο περισσότερο τους Γερμανούς παρά τους Έλληνες. Από την μια πλευρά, είναι η ΕΚΤ που παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις, γεγονός που μπορεί να κρατήσει την Γερμανία λίγο «πίσω» για την ώρα. Από την άλλη, είναι μια αφύπνιση: Αγαπητή Καγκελάριος Μέρκελ απέχουμε ελάχιστα από την τραπεζική κατάρρευση της Ελλάδας και την έξοδο από το ευρώ –είστε σίγουρη ότι θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την οδό; Αλήθεια, τώρα;
Νομίζω κι εγώ πως κάτι τέτοιο συμβαίνει. 
Χωρίς την παρέμβαση Ντράγκι, θεωρούσα ότι κατά τον Μάϊο, ίσως και Ιούνιο, θα προέκυπτε αυτό ακριβώς το αδιέξοδο που θα ζητούσε την κατεπείγουσα λύση. Ίσως, έτσι, το χρονοδιάγραμμα συμπιέζεται πολύ περισσότερο. 
Το βέβαιο είναι ένα: ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στην πολιτική της. Το λέω αυτό γιατί έχει ΗΔΗ προχωρήσει, με δημιουργία τετελεσμένων, στην ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του μνημονίου. Δεν μπορεί να φαντάζεται κανείς ότι θα ξαναπαίρνει στο δημόσιο 4 με 5 χιλιάδες παρανόμως (για την ακρίβεια: με μνημονιακή νομιμοποίηση) απολυμένους και την ίδια ώρα να απολύει 4 χιλιάδες άλλους με βάση την αξιολόγηση της τρόικας. Ούτε θα μειώσει τις συντάξεις και θα κόψει το ΕΚΑΣ στους κάτω των 600 ευρώ συνταξιούχους, όταν στους ίδιους θα χορηγεί δέκατη τρίτη σύνταξη. 
Τρόικα τέλος, αξιολόγηση τέλος, άρα μνημόνιο τέλος και αυτό έγινε ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου