theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝ.ΕΛ. (ΚΑΜΜΕΝΟΣ)


       Ναι η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ είναι ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΙΡΗ συνεργασία, ένα γαϊδουράγκαθο. Είναι ένας αρραβώνας αταίριαστος από κάθε πλευρά. Σίγουρα από την Αριστερά μέχρι τους ΑΝΕΛ υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα. 
     Ναι είναι ένα εθνικιστικό, ακροδεξιό φιλοφασιστικό-αν όχι φασιστικό-κόμμα με κορώνα το ρατσισμό, το μιλιταρισμό, τον φονταμενταλισμό, τον αντισημιτισμό και όλα αυτά εκφραζόμενα με ένα τρόπο δημαγωγικό και ενίοτε ομοφοβικό, θεοκρατούμενο. Και όμως, η συμμαχία μαζί τους ήταν αναπόφευκτη, καθώς δεν επετεύχθη   αυτοδυναμία και ήταν προτιμότερη από το Ποτάμι, που φαίνεται ότι ιδεολογικά υπάρχει κάποια συγγένεια. Με το Ποτάμι όμως  υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά: μια κυβέρνηση με το Ποτάμι θα ήταν εξαρχής ετοιμόρροπη. 

  1. επειδή στην τομή Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο (που όσο κι αν δεν πρέπει να την απολυτοποιούμε, διαπερνάει καθοριστικά την κοινωνία μας) το Ποτάμι είναι απέναντι.
  2. επειδή στο κρίσιμο θέμα της διαπλοκής το Ποτάμι κολυμπάει σαν το ψάρι στο νερό. 
  3. Τρίτον, επειδή το Ποτάμι, έχοντας πια ως έναν βασικό  άξονα τον αντισυριζισμό (δεν χρειάζονται ενδελεχείς έρευνες, αρκεί να κάτσεις σε μια παρέα με ποταμίσιους), θα ροκάνιζε από την πρώτη μέρα την κυβέρνηση. Αντίθετα οι ΑΝΕΛ για λόγους πολιτικής επιβίωσης έχουν λόγους να τη στηρίξουν.
Ο Καμμένος διατυμπανίζει τις κόκκινες γραμμές, αλλά εκ του ασφαλούς. Την πρώτη δε την έκανε γαργάρα. Σύμφωνα με το καταστατικό τους υπουργός Αμύνης θα είναι ο Αρχηγός του ΓΕΘΑ αλλά πήγε και κολόκατσε με όλη την άνεση και τη...μεγαλοπρέπεια.  Δεδομένο είναι ότι δεν θα ψηφίσει τα νομοσχέδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα (ιθαγένεια κτ.λ) και το κράτος δικαίου αλλά όλα θα ψηφιστούν με άνετες μεγάλες πλειοψηφίες μαζί με το ΚΚΕ, το Πασοκ και το Ποτάμι, που έχουν δεσμευθεί προεκλογικά. 
[Μερικά είναι από τα Ενθέματα της Αυγής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου