theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΜΕΡΝΑ

                   Το απόγευμα της Δευτέρας 04/06/15 μαζί με τον κουμπαράκο μου και το φίλο μας Θοδωρή (1) εκδράμαμε πάνω προς τη Σμέρνα. Το χωριουδάκι που σαν αετοφωλιά είναι κρυμμένο πίσω από το Λαπίθα, από τον συνήθη λόγο, το   αετίσιο μάτι των πειρατών και με ότι αυτό συνεπαγόταν. Ματρακάς, ξεματρακάς το αυτοκινητάκι μου μας πήγε μια χαρά, αν και ο κουμπάρος με την παροιμιώδη μουρμούρα, δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή, σαν την κακιά πεθερά. Πώς πας έτσι, θα μας φουντάρεις, πιο αριστερά , πιο δεξιά ... Ευτυχώς που εμείς οι Θοδωρήδες κάναμε ισχυρή συνιστώσα και περνούσε το δικό μας. Πάντως είμαστε και οι πρώτοι..ντερμπεντέρηδες. 
    Το συναίσθημα που μας κατείχε καθόλη τη διαδρομή ήταν το δέος στη θύμηση της μεγάλης λαίλαπας της πυρκαγιάς και συνεχώς βλέπαμε σημάδια από το τρομερό πέρασμά της. Η κατακαημένη φύση έχει αρχίσει προ πολλού την αναγέννησή της αλλά τα "δάκρυα" της ακόμη τρέχουν. Δυο πέρδικες χαριεντίζονταν πετώντας από ένα πεσμένο κορμό στον άλλο, που είναι σωριασμένοι σαν τα σώματα των Λαπιθών γιγάντων μετά τη μάχη με τους Κένταυρους.  
         Από τη  σχετική ταινία σίγουρα θα πάρετε μια καλή εικόνα από τη Σμέρνα και τον τόπο της. Πάντως στο χωριό δεν συναντήσαμε ούτε μια ψυχή εκτός από μια γυναίκα που κι αυτή μετά την πρώτη γνωριμία μπήκε στο σπίτι της και δεν ξαναφάνηκε. Τα σκυλιά όμως και τα κοκόρια μας συντρόφευαν με τις φωνές τους! 
    Προσεχώς θα παρουσιάσουμε την κατάβαση προς τη Βρίνα, Ρίσοβο και Σαμικό. (2)


ΣΜΕΡΝΑ


(1) Ο Θοδωρής Γιαννόπουλος που στις προσεχείς αναρτήσεις θα είναι ο κύριος αφηγητής για εκείνα τα χρόνια τα αλλοτινά σχολικά μας και όχι μόνο. ​​Η οικογένεια του πατέρα του, 9 αδέλφια, Αρφάνης στο όνομα, από του Σκληρού, ψηλά στην ορεινή Ολυμπία , έχει μεγάλη ιστορία το μέγεθος της οποίας θα αντιληφθείτε μέσα από τις αυθόρμητες αφηγήσεις του Θοδωρή.
(2) Όμως πριν θα γράψουμε για το θέμα που έχει χωρίσει το χωριό. Πρόκειται για μια. επένδυση, που έχει να κάνει με την κατασκευή μιας κάθετης μονάδας (χοιροστάσιο και επεξεργαστήριο κρέατος με τελικό προϊόν το χαμόν, ένα είδος ειδικού προσιούτου. Εάν είναι δυνατόν να μπαίνει οποιοδήποτε οικολογικό η άλλο θέμα εκεί ψηλά στη Σμέρνα. Δεν ξέρω αλλά αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου