theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ψηφίστηκε ο νόμος για την εκπαίδευση!

              Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των μνημονιακών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι), η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στο οποίο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
School    Ιδιαίτερη στιγμή της συζήτησης ήταν η ενόχληση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διέκοψε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός αναφέρθηκε στα "φυντάνια" του μνημονίου που πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις "κατσαρόλας".
     Με το νομοσχέδιο: 
- Διευρύνονται οι επιλογές των μαθητών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι αποφεύγεται το ενδεχόμενο να μην εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω των περιορισμένων επιλογών που τους έδινε ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, μαθητές με υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις.
- Καταργείται η περιβόητη τράπεζα θεμάτων που τόσο πολύ ταλαιπώρησε πέρσι τους μαθητές.
- Αποσυνδέονται οι βαθμοί προαγωγής και απόλυσης στο Λύκειο από το βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως ένα πρώτο βήμα για την αυτονομία του Λυκείου.
- Διαχωρίζονται τα πειραματικά σχολεία από τα πρότυπα, ώστε να γίνεται η πειραματική διδασκαλία σε αντιπροσωπευτικό, και όχι επιλεγμένο, δείγμα μαθητών.
- Καταργείται η επαίσχυντη "συνέντευξη" από τα κομματικά ελεγχόμενα Συμβούλια Επιλογής,για την επιλογή διευθυντών στα σχολεία και δίνεται λόγος στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
- Επανασυστήνονται στα ΕΠΑΛ οι ειδικότητες που πραξικοπηματικά κατάργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και επιστρέφουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Βήμα - βήμα γκρεμίζουμε τους μνημονιακούς νόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου