theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΤΑΜΠΑ - ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗ!

ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΡΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΑΛΙΕΝΤΕ ΣΤΗ ΧΙΛΗ 
[1η ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 ΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ (;)
ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
[1η ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ]

       Τα έξι (6) "παρών" στη Βουλή, αλλά και τα οχι, ήταν μια βόμβα στα αυτιά μας και  σαν μια παλιοπατσαβούρα στο στόμα μας. Εύλογα ο λίγο ανήσυχος ή λίγο ψαγμένος πολίτης θα αναρωτηθεί  με αγωνία: τα όχι τα περιμέναμε, Εκείνα τα "παρών" τι διάβολο είναι;. ..
     Δημητράκη τα "παρών" στη βουλή, στη συγκεκριμένη εποχή και συγκυρία των πολιτικών πραγμάτων, ήταν εντελώς απαράδεκτα και αδιανόητα. Και ο μαθητής 1ης Γυμνασίου το βλέπει! 
Ξεχάσατε τι αγώνες και θυσίες έγιναν για να έχουμε 1η φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ; 
Μα καλά οι άλλοι της  Αριστερής Πλατφόρμας, καλύτερα-Κουκουεδίστικης ρεμούλκας  (Λαφαζάνης, Λεουτσάκος, Ήσυχος και Στρατούλης  .....) έχουν μείνει άλλοι στους κνίτικους  δογματισμούς και άλλοι στις αριστερίστικες καθαρότητες(1) 
Ο Μάκης Μπαλαούρας που στο τομάρι του είναι τσεκαρισμένοι όλοι οι αγώνες της τελευταίας πεντηκονταετίας γιατί δεν υπολόγισε ό,τι εσύ επικαλείσαι; Και δεν έχει σημασία που το επικαλείσαι φοβισμένα, άτολμα και σιγανά; Δημητράκη μήπως έγινες και εσύ ντενεκές και δη ξεγάνωτος.....
      Προσέχετε πώς ο βουλευτής και δη εκπαιδευτικός εξηγεί με ξεχωριστή και απαράμιλλη  μαεστρία το "κι από δω κι από κει" μαύρο του "παρών", που θα το κουβαλά σαν σακί  σε όλη του τη ζωή !! Τελικά μήπως καταλαβαίνετε εσείς γιατί επέλεξε το αμφισέξουαλ "παρών", καθότι εγώ δεν το κατάλαβα καθόλου! 
         -    ΝΑΙ δεν ψήφισα για αυτό το λόγο, 
         -   ΟΧΙ δεν ψήφισα για τον δείνα λόγο,
         -   ψήφισα "ΠΑΡΩΝ" παρόλο.. 
Κύριε Καθηγητά κάπου δεν μας τα λες καλά. 
[.....Ψήφισα ΠΑΡΩΝ, παρόλο που είχα επίγνωση ότι ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα διαπραγματευτικά όπλα που είχε στη διάθεσή του. Δεν ψήφισα ΝΑΙ, γιατί στις πλατείες της χώρας μας βρίσκονταν ξανά οι συνάδελφοι και οι σύντροφοί μου, φωνάζοντας τα ίδια συνθήματα που μέχρι χθες φωνάζαμε όλοι μαζί. Δεν ψήφισα ΟΧΙ, γιατί η εναλλακτική πρόταση οδηγούσε σε κοινωνικό εφιάλτη με πολύ χειρότερα μνημόνια και κατάρρευση της χώρας...] Στο τέλος υπάρχει ολόκληρη η τελευταία διανεμηθείσα στα τοπικά Μ.Μ.Ε έντυπα και ηλεκτρονικά δήλωσή του. 
Αλήθεια Δημητράκη (έτσι τον αποκαλούσαμε πάντα από την εποχή του ΣΥΝ.) 
      ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΊΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;   ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ; ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΜΑ!!!
      ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΠΑΞΕΒΑΝΆΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΎΛΑΞ!!! 
       ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΓΕΡΆ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΉ ΑΠΟΦΑΣΗ;
     ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΕΒΓΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ  ΕΞΥΠΝΑΚΊΣΜΟΥΣ ...ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ .. 
        Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΩΜΗ ΜΕΝ, ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΔΕ!!! (2)

(1) Διάβασε το βιβλίο ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ, του φίλου Δημήτρη Κουκουλά  από το γειτονικό μας Πυργάκι που αυτές τις μέρες διαφημίζει το ραδιόφωνο του "Κόκκινου".
(2) Μεγάλο πρόβλημα έχει ανακύψει με τον Μπαξεβανάκη και για αρκετά άλλα θέματα που κυρίως έχουν να κάνουν με τον  τρόπο της παλαιοκομματικής πολιτικής λειτουργίας ως βουλευτής αλλά και ως υποψήφιος. Μαυρογιαλούρος στην σύγχρονη εποχή και μάλιστα με αριστερή έκφραση!!! Φίλος και σύντροφος ναι αλλά Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ  Αυτή είναι η πρώτη μου παντιέρα και ελπίζω να είναι πάντα! 
---------------------------------------------------
Η μάχη χάθηκε - Ο πόλεμος συνεχίζεται
Δημήτρης Μπαξεβανάκης
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Επί 5,5 μήνες η κυβέρνησή μας έδωσε μια σκληρή μάχη. Μάχη άνιση, με πανίσχυρους αντιπάλους, σε συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού. Τις τελευταίες εβδομάδες ο εκβιασμός έφτασε στο αποκορύφωμά του, όταν οι δανειστές έκλεισαν τις τράπεζες, απειλώντας τη χώρα με απόλυτη κοινωνική καταστροφή. Παρά το υπερήφανο ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, το αδιέξοδο ήταν απόλυτο. Ο πρωθυπουργός έκανε, ακόμα και τις τελευταίες 17 δραματικές ώρες, ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να περισώσει ό,τι μπορούσε σ' αυτές τις εφιαλτικές συνθήκες.

Δεν εκτιμήσαμε σωστά τα δεδομένα. Υποτιμήσαμε τη δύναμη και την στρατηγική του αντιπάλου και υποχρεωθήκαμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό. Κανείς μας δεν επιχείρησε να ωραιοποιήσει την αλήθεια. Θα υλοποιήσουμε μια συμφωνία αδιέξοδη, που δεν απαντά στα προβλήματα της χώρας.
Ωστόσο, αναδείξαμε στη διεθνή σκηνή το πρόβλημα του χρέους και την ανάγκη αναδιάρθρωσής του. Για πρώτη φορά κινητοποιήθηκαν στο πλευρό μας πολιτικές συλλογικότητες και προσωπικότητες. Πολλές χώρες εκφράζουν πια ανοιχτά τον προβληματισμό τους για το μέλλον της Ευρώπης και για το γερμανικό σχέδιο που οδηγεί στο στραγγαλισμό των λαών.
Ψήφισα ΠΑΡΩΝ, παρόλο που είχα επίγνωση ότι ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα διαπραγματευτικά όπλα που είχε στη διάθεσή του. Δεν ψήφισα ΝΑΙ, γιατί στις πλατείες της χώρας μας βρίσκονταν ξανά οι συνάδελφοι και οι σύντροφοί μου, φωνάζοντας τα ίδια συνθήματα που μέχρι χθες φωνάζαμε όλοι μαζί. Δεν ψήφισα ΟΧΙ, γιατί η εναλλακτική πρόταση οδηγούσε σε κοινωνικό εφιάλτη με πολύ χειρότερα μνημόνια και κατάρρευση της χώρας.
Τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρεθήκαμε μπροστά σ' ένα αμείλικτο δίλημμα που έφερνε σε σύγκρουση τη λογική με το συναίσθημα. Χωρίς απόφαση από κανένα συλλογικό όργανο του κόμματος, ο καθένας και η καθεμιά απαντήσαμε με προσωπικά κριτήρια. Με το μυαλό αλλά και την καρδιά. Αναλογιζόμενοι ποιοι είμαστε και ποιους εκπροσωπούμε. Δεν υπάρχουν μεταξύ μας περισσότερο ή λιγότερο ευαίσθητοι, περισσότερο ή λιγότερο αριστεροί. Δεν υπάρχουν προδότες και ήρωες. Όλοι και όλες έχουμε την ίδια αγωνία για την προοπτική του αριστερού εγχειρήματος στην Ελλάδα.
Πολλά θα κριθούν αν, παράλληλα με την υλοποίηση της συμφωνίας, εφαρμόσουμε, επιτέλους, μέτρα κατά της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, της μαύρης εργασίας, των καναλαρχών. Αν εντοπίσουμε και φορολογήσουμε το μεγάλο πλούτο, αν χτυπήσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων, αν οδηγήσουμε στο δημόσιο ταμείο τους εμπλεκόμενους στις περιβόητες λίστες. Ταυτόχρονα, αν στηρίξουμε όσο είναι δυνατό τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.
Όσα έφτασαν τη χώρα μέχρι εδώ πρέπει ν' αλλάξουν. Οι πολίτες ζητούν από εμάς να μην εγκαταλείψουμε τη μάχη, να μην παραδώσουμε τα ηνία της χώρας σ' αυτούς που επί 40 χρόνια οικοδόμησαν το κράτος της διαφθοράς, της διαπλοκής και του ρουσφετιού. Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε ανυπεράσπιστους στα χέρια αυτών που θέλουν να τους εξοντώσουν. Στις δύσκολες μέρες που έρχονται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια στο πλευρό του κόσμου που υποφέρει.

Τούτη την ώρα το συναίσθημα ατσαλώνει τη λογική, γίνεται πείσμα και δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου