theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΡΕΠΑΝΟ ΄1α) CORFU

                   Στις 24,25,και 26 του Αυγούστου '15 συμμετείχαμε σε μια μικρή εκδρομή που διεξήχθη από το πρακτορείο "Στρίγκα" (1β) μαζί φυσικά με αρκετούς Γιαννιτσοχωρίτες  αλλά και και άλλους από γειτονικά χωριά. Μαζί μας είχαμε και μερικούς Ελληνοαυστραλούς, αγαπητούς συγγενείς και φίλους που τίμησαν και διάνθισαν το ταξείδι μας με την όλη ζωντάνια και απλότητά τους.
          Τιμής ένεκεν τους αναφέρω: 
  • Σπύρος, () Ηλίας, Δούφας με τις κυρίες τους Πόπη και Όλγα, 
  • Μάρθα Δούφα, 
  • Γιάννης Μαντζώρος με την κυρία του Ανδριάνα, 
  • Σωτήρης Παπαθεοδώρου (Γιαννιτσοχώρι όλοι)
  • Νίκος Αντωνόπουλος με την κυρία του  Ζωή (Κυπαρισσία) 
  • Χρήστος Γιαννακόπουλος με την Αμερικάνα κυρία του  (Κωστομέρα)
  • Ουρανία Μπούργου (Κοπάνιτσα)
          Η εκδρομή ήταν βέβαια μικρή αλλά ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένη με αποτέλεσμα να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και μαγεμένοι από την ομορφιά του καταπράσινου (2)νησιού. Η αρχοντιά είναι το χαρακτηριστικό του με το Βενετσάνικο στοιχείο να κυριαρχεί και στην πόλη με τα καντούνια της (στενά δρομάκια), τον πολιούχο Άγιο Σπυρίδωνα αλλά και τα καταπληκτικά μνημεία. Το επιβλητικό φρούριο με τον Άγιο Γεώργιο και τους ξενώνες των Άγγλων στρατιωτών, Το ξακουστό Αχίλλειον (παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυ κλικ ΕΔΩ) που είναι ένα μουσείο Τέχνης (πίνακες, αγάλματα κτ.λ. 3), το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης  κλικ ΕΔΩ) και τα πολλά αξιοθέατα με πρώτο το Ποντικονήσι και την Παλαιοκαστρίτσα! Σίγουρα αυτός ο τεράστιος φυσικός πλούτος και τα μνημειώδη έργα δεν περιγράφονται με λόγια, τα περισσότερα μαζί με αρκετά πρόσωπα της εκδρομής απεικονίζονται στις παρακάτω ταινίες. 
         Ως συμπλήρωμα αυτών παραθέτω και τη βαρκάδα στον ποταμό Αχέροντα (4)αλλά και τη διάβαση στη γέφυρα Ρίο-Αντίριο, που αποτελεί ένα από τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης!
     Τελειώνοντας αξίζει να παραθέσω και τα 4 ....λογοπαίγνια για τους Κερκυραίους που μου ανέφερε ο φιλαράκος μου Βασίλης Δρακόπουλος, από τη Ζαχάρω :
  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο δενδρί στο νησί; Ο μαϊντανός
  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο πουλί στο νησί: Το παγανέλι
  • Ποιο είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο στο νησί; Ο τσάκμακας
  • Ποιο είναι το καλύτερο φαγητό στο νησί; Η παστιτσάδα
(1α) Δρέπανο είναι το πρώτο όνομα του νησιού λόγω σχήματος που το έκαμε η θεά Δήμητρα.
(1β) Πράγματι η οικογένεια του Χρήστου Στρίγκα (η γυναίκα του Μπία και η κόρη τους η Ελένη), καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής φρόντιζαν και ήσαν δίπλα στον κάθε επιβάτη με αγάπη και ξεχωριστό ενδιαφέρον!
(1γ) Ο Σπύρος παμψηφεί εξελέγη ο Επίτιμος πρόεδρος  της εκδρομής. 
(2)  Οι ελιές σκεπάζουν το 60% του νησιού και αποτελούν στοιχεία του φυσικού κάλλους, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται εντελώς το κλάδεμα και όποιες άλλες ανθρώπινες επεμβάσεις.
(3) Εκτός από τα δύο καταπληκτικά αγάλματα του Αχιλλέα, εντυπωσιάζουν: Η Φρύνη (η ωραιότερη εταίρα της αρχαίας Αθήνας κλικ ΕΔΩ, ο Λόρδος Βύρων και οι 9 μούσες.
(4) Με προτροπή του βαρκάρη πιάσαμε με τον κουβά νερό από την Στύγα (κλικ ΕΔΩ) και  όλοι μας πλυθήκαμε με την ψευδαίσθηση της.... αθανασίας (Αχίλλειος Πτέρνα). Το πλέον ...χαρμόσυνο και άκρως παρηγορητικό ήταν που μερικοί άνδρες το νερό το χρησιμοποιήσαμε να ...αγιάσουμε το πιο κρίσιμο και ευαίσθητο του σώματός μας εν μέσω γέλιων και ξεφωνητών από τις κυρίες!

https://youtu.be/L6AmGa-V_gc
https://youtu.be/bcyW0qDR-Cs
https://youtu.be/ktN4bMnqY_g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου