theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ

        Επιτέλους! Να που τελικά η "ΠΟΛΥΜΝΙΑ" {Εθελοντική-Πολιτιστική-Κίνηση Πολιτών Ζαχάρως) μετά από χίλια μύρια κύματα κι άλλα τόσα ντράβαλα, ενδογενή και εξωγενή (1), φορά το καλό  της κουστούμι. Πλέον και με τη βούλα και τη τζίφρα του Ειρηνοδίκη και Πρωτοδίκη απέκτησε νομική υπόσταση.
   Ο λόγος ίδρυσης είναι ότι μερικοί φίλοι στο δήμο Ζαχάρως ως ενεργοί πολίτες αγωνιζόμαστε για την αυτοοργάνωση συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και υπ΄αυτήν την έννοια συνεχώς ζητάμε το λόγο από την κάθε εξουσία, είτε είναι δημοτική, θρησκευτική, κοινωνική, είτε κυβερνητική ακόμη και κομματική. Ακριβώς λοιπόν για αυτόν το λόγο, την αυτοοργάνωση των πολιτών, ιδρύσαμε το σύλλογο "ΠΟΛΥΜΝΙΑ", που προσωρινά διοικείται από 7μελή Επιτροπή ήτοι: Βασ. Δρακόπουλο, Γιώργο Ζήρο, Θοδ. Γιαννόπουλο, Κανέλα Αποστολοπούλου, Γεωργία Δρακοπούλου, Ελένη Πλεύρη και εμένα.
   Επιδιώξαμε μέσω του καταστατικού η "Πολύμνια" να:
  •  Έχει μεν πανελλήνια δράση, κυρίως όμως στο χώρο της Ζαχάρως. 
  • Έχει πλατιά δυνατότητα δραστηριότητας σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, εκπαιδευτικά, ενημερωτικά, ψυχαγωγικά και άλλα συναφή.(2)
  • Είναι δημοκρατική και ανοιχτή σε όλες τις διαδικασίες λειτουργίας και δράσης, όπως η εγγραφή νέων μελών και η αποχώρηση, τα δικαιώματα των μελών, η ελεγκτική και η εφορευτική επιτροπή κτ.λ.
        Πρέπει να τονίσουμε εξ αρχής ότι πρώτο και συνεχές μέλημα θα είναι η επανίδρυση της Φιλαρμονικής, που για πολλά χρόνια αποτέλεσε το καμάρι της πόλης και  δεύτερο η δημιουργία Εικαστικού Εργαστηρίου.
       Τέλος σας προτείνω να (ξανα)διαβάσετε τη σχετική ανάρτηση "Ζαχάρω και Πολιτιστικά'' της 5ης Ιουλίου 1913 [κλικ ΕΔΩ]

(1) Τρεις φορές επίσκεψη στον Ειρηνοδίκη στον Πύργο, διορθώσεις και συμπληρώματα και πάλι τα ίδια, δημοσίευση στον τύπο και στο Δελτίο των νομικών. Το τελευταίο γαμισάκι ήταν προχθές την Πέμπτη. Πηγαίνουμε στο Ειρηνοδικείο Αρήνης στη Ζαχάρω με τα σχετικά δημοσιεύματα και μαζί με την απόφαση του Ειρηνοδίκη και το καταστατικό τα πηγαίνουμε στον Πύργο στο Πρωτοδικείο για την τελική καταγραφή.Είμαστε και ο τρεις ....αρματωμένοι τροϊκανοί , Μπίλης Δρακ, Ζήρος κι εγώ. Όμως άλλαι αι βουλαι των ..ανθρώπων και άλλαι της πουτάνας της γραφειοκρατίας. Η κ. Γραμματευς με ένα σαρδόνιο γελάκι μας ανακοινώνει ότι λείπουν οι εκθέσεις κοινοποίησης στον Εισαγγελέα. και στον Αντιπεριφερειάρχη από έναν δικαστικό αντιπρόσωπο. Αμάν! Βρίσκουμε τελικά έναν τέτοιο αλλά χρειαζόταν άλλη μια πρωτότυπη απόφαση Ειρηνοδίκη. Άντε πάλι στη Ζαχάρω στη γραμματέα του ειρηνοδικείου. Μούρθε να τη φουρκήσω αλλά δεν της είπα τίποτα, Φωτοτυπία σφραγίδες, χαρτόσημα και βουρ ξανά στον Πύργο, Παρακαλώ βγάλετε μια φωτοτυπία και ελάτε. Αμάν λέω, ακόμη...πάμε τη Φωτοτυπία και μας λέει η κυρία: Για να μη σας σας ξαναφέρω στον Πύργο κάνετε μια βόλτα και ελάτε σε μισή ώρα να τα περάσω στο βιβλίο. Ώρα δύο παρά τέταρτο. τα νεύρα μας και η κούραση στο τέρμα. Πήγαμε μια βόλτα, τι να κάνουμε και τελικά το πήραμε και ούφ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ! ..  
(2) Οι σκοποί, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι: 
   1.      Η πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών του δήμου μας. για ότι  άμεσα η έμμεσα τον ενδιαφέρουν.
   2.      Η προάσπιση και περιφρούρηση του φυσικού πλούτου, των κοινών αγαθών και του φυσικού περιβάλλοντος.
   3.      Ο προβληματισμός για τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
  4.     Η καλλιέργεια και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στις ανθρώπινες αξίες (ελευθερία, δημοκρατία, αγάπη,            δικαιοσύνη, σεβασμός, αξιοπρέπεια) και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
  5.      Η υποβοήθηση και η προώθηση για καλύτερη συνεργασία του σωματείου με άλλους φορείς.
  6.     Η ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση των αξιοθέατων της φύσης, των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων κ.τ.λ. στην ευρύτερη περιοχή του δήμου μας, όπως η Νέδα, το Αίπι, ο Καϊάφας. Το Λέπρεον κ.α.
  7.   Η δραστηριοποίηση και το πλάτεμα της Κοινωνίας Πολιτών που αποτελεί το πρόταγμα της αυτονομίας, την ασπίδα έναντι  των αυταρχικών κρατικών ενεργειών και την ασφάλεια της συλλογικότητας έναντι  του άκρατου ατομικισμού της αγοράς.
   8.    Μ’ ένα λόγο η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση τον πολίτη καθώς και η συμβολή στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τόπου (κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική, ψυχαγωγική κ.τ.λ.)
   9.     Η όποια δραστηριοποίηση στις διάφορες μορφές της τέχνης (μουσική, θέατρο, σινεμά) και στις καλλιτεχνίες.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
              Εννοείται ότι αυτό το Blog θα είναι πάντα συμπαραστάτης στην "Πολύμνια" και θα ενημερώνει και θα δημοσιοποιεί τα ...έργα της, όσα πολλά κι αν είναι, πράγμα που η ηγεμονεύουσα γνωστή τριάδα υπόσχεται! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου