theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Μπράβο, ρε Στάθη!

Στα άρθρα και γνώμες που δημοσιεύονται, 

είiναι ενδιαφέρον να διαβάζει κανείς τα σχόλια.

Για τα σχόλια κλικ ΕΔΩ
Του Θανάση Καρτερού
Να σας πω την αλήθεια, το πήρα και κάπως προσωπικά το σημείωμα του Στάθη προχτές στον "Ενικό". Όχι για την κριτική, την πολεμική, την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του. Τέτοια γράφτηκαν και θα γραφτούν ακόμα πολλά. Αλλά γιατί έχει πάρει μια σκούπα και μας πετάει όλους στα σκουπίδια. Όλους όσοι επιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξετσίπωτοι, ρεμάλια, αυτόμολοι! Κι άλλα κι άλλα. Ακόμα και Έσχατοι των Κλαζομενίων και υπομείονες των Αβδηριτών!
Να μια ενδεικτική παράγραφος: "Οι γενίτσαροι ήταν αθώοι. Τους άρπαζαν μωρά οι Οθωμανοί και τους ανάθρεφαν τέρατα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απέμεινε δεν αποτελείται από γενίτσαρους. Αυτοί που αυτομόλησαν στη δεξιά πολιτική δεν ήταν αρπαγμένα μωρά, αλλά ενήλικες που ανάλωσαν -αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι και οι καλύτεροι- τη ζωή τους στρατευμένοι στις ιδέες, στα ιδανικά και στον τρόπο της Αριστεράς. Που ώς τώρα δεν ήταν ποτέ η χλεύη της Δεξιάς".
Μπράβο, ρε Στάθη! Μας έδωσες και κάποιου είδους προαγωγή. Διότι οι καθ' ύλην -και με ISO- εισαγγελείς της επαναστατικής ορθοδοξίας μάς στιγμάτιζαν μέχρι τώρα ως γενίτσαρους. Εσύ μας έβγαλες χειρότερους από γενίτσαρους. Κι αν από μόνοι μας παραδοθήκαμε, όπως γράφεις, στη χλεύη της Δεξιάς, τώρα εσύ ανέλαβες να διατυπώσεις το νέο, βαρύτερο κατηγορητήριο. Για να μας παραδώσεις στη χλεύη των αριστερών. Των συνεπών που βλέπουν, κρίνουν, επικρίνουν, καταδικάζουν.
Κι έτσι, για άλλη μια φορά στην Αριστερά του σχίσματος εμφανίζονται οι ίδιοι ρόλοι. Κρίνοντες και κρινόμενοι. Εισαγγελείς και κατηγορούμενοι. Ηθικοί και ανήθικοι. Θα έπρεπε όμως να έχει διδαχτεί ο Στάθης -και ο κάθε Στάθης-, από την Ιστορία που επικαλείται, πού οδηγεί αυτή η ιεροεξεταστικού τύπου μανία. Γιατί υπήρξε και αριστερή ιερή εξέταση, που έδινε τη δική της τελική λύση στο πρόβλημα των γενίτσαρων. Ή των χειρότερων κι από γενίτσαρους.
Πίκρα, από κάθε άποψη. Γιατί νομίζαμε ότι ο ηθικός εξοστρακισμός έχει εξοστρακιστεί πια από την Αριστερά. Τουλάχιστον την Αριστερά που θέλει να βλέπει τον κόσμο και τον εαυτό της με ένα πιο σύγχρονο και κριτικό μάτι. Και μας ήρθε κατακέφαλα η νέα φουρνιά παπικών που έχουν τους αφορισμούς στο τσεπάκι. Και δεν έχουν πρόβλημα να κάψουν τους χτεσινούς συντρόφους τους. Χωρίς να καταλαβαίνουν σε ποια χλεύη παραδίνονται έτσι οι ίδιοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου