theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΊΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΠΕΡΣΥ !!!

Το δακτυλίδι του Νέστορα κλικ ΕΔΩ
             Αν και πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια σίγουρα οι αναγνώστες μας θα ενθυμούνται τη μεγάλη προσπάθεια και τις πολλές αναρτήσεις που κάναμε πρόπερσι προκειμένου να διοργανωθεί επιστημονική Ημερίδα για το λεπτό θέμα της Νεστόρειας Πύλου. Δυστυχώς για τον τόπο μας στο τέλος δεν πραγματοποιήθηκε. 
    Αλήθεια ποιος είναι ο λόγος που δεν έγινε και ποιοι τελικά ευθύνονται για την ματαίωση; Ποιοι σαμποτάρισαν και υπέθαλψαν αυτό το τόσο σημαντικό εγχείρημα; Μερικοί ίσως να μας καταλογίσουν ότι είναι είναι λάθος που ξαναφέρνουμε στην επιφάνεια το θέμα και ξύνουμε παλιές αιμάσσουσες πληγές. Αντιθέτως πιστεύουμε ότι τα όποια παθήματα και τρικλοποδιές   πρέπει να μην κουκουλώνονται σαν τις κοτσιλιές από τις κότες, αλλά όλα να βγαίνουν στη φόρα και να γίνονται μαθήματα. Έτσι κάθε κατεργάρης να παγαίνει στον πάγκο του.  Εξάλλου σαν Πολύμνια, πλέον και με νομική υπόσταση, προγραμματίζουμε να επανακινήσουμε το θέμα    
         Ας παραθέσουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά που διαδραματίσθηκαν.
        Από την πρώτη στιγμή που σκεφτήκαμε αυτό το θέμα (1) αμέσως κατανοήσαμε ότι το όλο εγχείρημα είναι σημαντικότατο, αρκετά δύσκολο και μεγαλόπνοο. Σε αυτά τα πλαίσια προσπαθήσαμε να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και φορείς ικανούς να ανταπεξέλθουν στο απαιτητικό αυτό έργο. 
Σκοπός μας ήταν να προβούμε στον ορισμό 

  • Οργανωτικής Επιτροπής με τη συμμετοχή των προέδρων ή  αντιπροσώπων  των εντός του Πύλιου Πεδίου Πολιτιστικών Συλλόγων, του προέδρου της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Ολυμπίας καθώς και του αρμόδιου για τα Πολιτιστικά του Δήμου και (κλικ ΕΔΩ
  •  Επιστημονικής Επιτροπής από αρχαιολόγους με Πρόεδρο την Προϊσταμένη της Ζ΄ Εφορίας Προϊστορικών και κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Χατζή-Σπηλιοπούλου Γεωργία  (κλικ ΕΔΩ)
      Απευθυνθήκαμε λοιπόν στους όμορους με τον επίμαχο χώρο του Νέστορα Πολιτιστικούς Συλλόγους δηλαδή του Κακοβάτου, με πρόεδρο το Νίκο Κοροβέση, της Καλίδονας, με πρόεδρο την Τριανταφυλλιά και του Μπισχινιού,  με πρόεδρο την Ρέα Μακρή και με ορισμένα άτομα (2) που κρίναμε ότι είναι ικανά να συμβάλλουν στην επιτυχή έκβαση συγκεντρωθήκαμε για πρώτη φορά στο καφενείο του   Δαμικούκα στον Κακόβατο και στη συνέχεια στο φιλόξενο μαγαζί του πολιτιστικού συλλόγου της Καλίδονας (κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ). Εν τω μεταξύ σε αυτό τα Blog είχαν ήδη γίνει πολλές αναρτήσεις και το θέμα προκειμένου να γίνει γνωστό το θέμα της Πύλου του Νέστορα στον Κακόβατο και να υπάρξει η ανάλογη ευαισθητοποίηση (κλικ ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ , κτ.λ.). Επίσης είχαμε προβεί στη δημοσίευση του σπουδαίου βιβλίου "Που έκειτο η Πύλος του Νέστορος" του Δημοσθένη Κ. Περδίκη ο οποίος με ατράνταχτα ιστορικά στοιχεία και από την εποχή του Ομήρου υποστηρίζει ότι η Πύλος του Νέστορα ήταν στην περιοχή του Κακοβάτου και όχι, όπως πολλοί πιστεύουν στον Εγκλιανό της Μεσσηνίας.(γράφετε ΠΥΛΟΣ στη μηχανή της αναζήτησης, στη δεξιά στήλη). Μετά λοιπόν τις πρώτες ενθουσιώδεις συναντήσεις μας μαζί με τον Μπάμπη επισκεφτήκαμε  την Έφορο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στα Ολύμπια, που συναίνεσε με ενθουσιασμό και συνάμα ορίσθηκε οργανωτική και επιστημονική επιτροπή καθώς  και το πρόγραμμα της ημερίδας με τους ομιλητές κτ.λ.(κλικ ΕΔΩ)
     Να μην πλατειάζουμε, γιατί όλα υπάρχουν γραμμένα στο Blog, ας έρθουμε στο...προσκείμενο. Δυστυχώς η πολυπόθητη ημερίδα στο τέλος δεν επιτελέσθηκε και ξέρετε ποιος ήταν ο λόγος; Οι τοπικοί σύλλογοι. Βεβαίως όχι όλοι. Μάλιστα! Και επειδή πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να λέμε τη σκάφη και τα σύκα, αντέδρασαν οι δυο κυρίες που ηγούνται ή καλύτερα έχουν κάνει τσιφλίκι τους παρακείμενους συλλόγους, στην Καλίδωνα και στο Μπισχίνι. Ναι, η κυρία Τριανταφυλλιά και η κυρία Ρέα. Αντί να αγκαλιάσουν το μεγάλο εγχείρημα, καθόσον ήσαν και στην οργανωτική επιτροπή με τη θέλησή τους, σε λίγο άρχισαν τα τσαλιμάκια και τις υπόγειες συκοφαντίες(3). Ποταπότητες ...αλήστου μνήμης. Και οι δυο κυρίες μαζί και κάποιες άλλες όπως η Μαρία Λούπη από ένα σύλλογο τη "γαια" στο Στροβίτσι όπως έλεγε, άρχισαν τις υποσκάψεις και διαβολές, ορμώμενες από απαράδεκτες υπεροπτικές μικρότητες και ψευτοεγωιστικές κακεντρέχειες. Σιγά-σιγά και υποχθόνια άρχισαν να βγάζουν τη ζηλοφθονία που τις κατείχε. "ποιος είναι ο Κόλλιας και ο Ζήρος  (3), τι αντιπροσωπεύει ο Σαρτάμης, εμείς οι σύλλογοι πρέπει να έχουμε την πρωτοκαδεδρία, τι είναι η Πολύμνια και άλλα τέτοιες ..... αλλοπρόσαλλες υπονομεύσειςΤην κυρία Ρέα, πρώτη την ενημέρωσα ότι στην επιτροπή πρωτοβουλίας της οργάνωσης θα είμαστε αυτοί και αυτοί και συμφώνησε, όμως αργότερα στην πορεία έβαλε  θέμα Σαρτάμη. Το ωραίο ήταν που την προσωπική της αξίωση την έντυσε με την ανάγκη δήθεν της συλλογικής ευθύνης και διαδικασίας. (κλικ ΕΔΩ και τα σχόλια). Τα ίδια και χειρότερα από  την κυρία Τριανταφυλλιά.(3΄) Μάλιστα σε μια δημόσια εκδήλωση τώρα το καλοκαίρι που κατήγγειλα δημοσίως την τότε υποβολιμαία της στάση ξέρετε τι μου είπε γεμάτη κακία; "Γιατί δεν προχωρούσατε μόνοι σας; Αλλά δεν είχατε τα κότσια;"
    Δυστυχώς τότε μετά από τέτοια εξέλιξη και από σκέψεις που επέδρασαν αρνητικά στον ενθουσιασμό μου και στην όλη μου διάθεση έκανα πίσω και έτσι η ημερίδα έμεινε στα χαρτιά. (4). Παραδέχομαι τα λάθη και τις παραλείψεις, όπως την μη εμπλοκή από την αρχή της Ομοσπονδίας αλλά και του δήμου λόγω ίσως ...αντιπολιτευτικής αντίληψης (5) 
Έπρεπε να τις κάνουμε στην άκρη και να προχωρήσουμε..
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτη!

 (1) Εν πρώτοις το θέμα ανακινήθηκε στην Πολύμνια, που αν και τότε δεν είχε καμία νομική υπόσταση,  είχε επιτελέσει μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων (Ανθεστήρια, Γεωφόρια, Καρναβάλι, Γάμο της Ζαχαρούλας), οπότε την όλη πρωτοβουλία είχαμε εγώ και ο κουμπάρος μου, ο Ζήρος. Δεν ήταν αυτό φυσιολογικό και πρέπον; Το αναφέρω γιατί αυτό αποτέλεσε την βαθύτερη αιτία της αρνητικής και ακατανόητης συμπεριφοράς ....μερικών!
(2) Τα άτομα ήσαν οι: Πέτρος Μπηλιώνης, ο Μπάμπης Σαρτάμης, εγώ και ο Ζήρος
(3) Τότε ο κουμπάρος μου, που συμπορεύθηκε με κρύα καρδιά, θυμάμαι ότι μου τόνιζε ότι δεν θα καταφέρουμε τίποτα και θα φάμε τα μούτρα μας εξαιτίας αυτών των κυριών που  είναι κακές και αυταρχικές κι αν δεν κάνουν κουμάντο τότε προσπαθούν να το διαλύσουν.
(3΄) Είχε ορισθεί και ομιλητής στην ημερίδα και μάλιστα ήταν ο μοναδικός ντόπιος (κλικ ΕΔΩ)!
(4) Δικαιολογημένα ο φίλος μας ο Μπάμπης  Σαρτάμης μου έριξε ευθύνες για τη ματαίωση.
(5)Για το θέμα σχέση με το Δήμο, που είναι αρκετά λεπτό και κρίσιμο, θα ασχοληθούμε  εκτενώς σε σχετική ανάρτηση που έχει να κάνει και με την μεθοδολογία της Πολύμνιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου