theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ .......

       Ήταν φθινόπωρο του 2010, παραμονές περίπου των πρώτων Καλλικρατικών κοινοτικών εκλογών, με τα γνωστά θυελλώδη, τραγελαφικά συμβάντα στο δήμο μας, που έκανε την εμφάνισή του αυτό το Blog. Οπωσδήποτε στην αρχή δειλά-δειλά αλλά μη διστάζοντας εξαρχής να δώσει το στίγμα της αριστερής τοποθέτησης, πράγμα που καθ΄ όλη την πενταετία κρατήσαμε σταθερά και αταλάντευτα.
    Πέρασαν κιόλας 5 ολόκληρα χρόνια γεμάτα καρδιοχτύπια, συναισθηματικές φορτίσεις, συναντήσεις, εικόνες, αντιπαραθέσεις, αντιπαλότητες, καταγγελίες, γνωριμίες, νέες φιλίες και παλιές .
       Όλους σας ευχαριστώ, καθένα ξεχωριστά. 

  •     Άλλους για την αμέριστη υποστήριξή τους που εκφράστηκε με ποικίλες συνεργασίες, βοήθειες και συμπορεύσεις, 
  • Άλλους για την συγκατάθεση και αποδοχή της διαφορετικής άποψης και θέσης, που πολλάκις πήρε χαρακτήρα έντονης αντιπαράθεσης και αντιπαραβολής και 
  • Άλλους για την "ανοχή" και πολλάκις την συμμόρφωση στις διάφορες διαμαρτυρίες και καταγγελίες.

     Πιθανότατα, όλο αυτό το διάστημα να πίκρανα πολλούς, άλλους δικαίως και άλλους αδίκως. Όλοι όμως πρέπει να κατανοήσετε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε εμπάθεια, προδιάθεση και ιδιοτέλεια. Βεβαίως δεν υποστηρίζω ότι ήμουν φορέας της μοναδικής αλήθειας. Σίγουρα όλα έχουν υπόβαθρο την υποκειμενικότητα, την προσωπική γνώμη.Η αντικειμενικότητα, όταν και όπου υπάρχει είναι η κυρίαρχη υποκειμενικότητα της εξουσίας, μικρής ή μεγάλης. 
      Υπ' αυτή την έννοια, από αυτό το μικρό βήμα - μικρό αλλά δυνατό και ατρόμητο - συνταχθήκαμε πάντοτε με τη νομιμότητα, το δίκιο και τη Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πρώτα από όλα το περιβάλλον, που αποτελεί το δέρμα της ανθρωπότητας και συνάμα τον απλό και αδικημένο πολίτη και δημότη. Μαζί είχαμε συνεχώς μέλημα να προάγουμε κάθε τι το πραγματικά πολιτιστικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό στον τόπο μας που έπεφτε στην αντίληψή μας και προφανώς με τις "μικρές" δυνάμεις μας. Αυτό είναι και το στίγμα της Αριστεράς που τονίσαμε εξαρχής.
     Μαζί με τόσες χαρές και συγκινήσεις είχαμε από μερικούς  - σίγουρα λίγους - μικρόψυχους και κακομοίρηδες περιπτώσεις ποταπότητας, λοιδορίας και συκοφαντίας, πράγματα που συμπεριλαμβάνονται  στις "παράπλευρες απώλειες" και τις υπερβαίνουμε χωρίς να μας αγγίζουν καν. 
          Άντε λοιπόν με υγεία και χαρά καλή συνέχεια
Με την ευκαιρία λοιπόν της πεντάχρονης επετείου από 
τις πρώτες αναρτήσεις επιλέξαμε τις παρακάτω 
φωτογραφίες έτσι για να μη ....ξεχνιόμαστε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου