theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

            Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας, το ανώτερο όργανο όλων των συλλογικοτήτων του ανθρώπου, από τους συλλόγους και οργανισμούς κάθε μορφής μέχρι τα ίδια τα κράτη με τη βουλή και το κοινοβούλιο.. Στην αρχαία δε άμεση Δημοκρατία, η Εκκλησία του Δήμου ήταν το πανίσχυρο όργανο του λαού. Λαμβάνοντας υπόψη την αξία της Γ.Σ. ο αυτοδιοικητικός   νόμος 3852/10 {Καλλικράτης} στο άρθρο 85 ρητά καθορίζει τα εξής: 
Με Μάτια Ελληνικά: Όρκος των αρχαίων ...

          Στις τοπικές κοινότητες, με ευθύνη του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας ή του προέδρου του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της το­πικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος σε συνέλευση, και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δή­μου, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοί­κων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να αναλά­βει ο δήμος ιδίως ως προς:
  • α) την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους,
  • β) τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμέ­νων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτι­κής του δήμου,
  •  γ) τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα,
  • δ) την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίη­ση και προβολή της τοπικής κοινότητας,
  • ε) την εφαρμογή πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλη­τικών προγραμμάτων και
  • στ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα.
Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του δήμου ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία.

     Μήπως ξέρετε κάποια τοπική ή δημοτική κοινότητα που έχουν γίνει αυτά; Μιλάμε για πράγματα δομικά της Δημοκρατίας και της Τ/Α. O λόγος της ανυπαρξίας; Η πλήρης ανεπάρκεια δημοκρατικής παιδείας των κρατούντων. Οι δήμαρχοι  αντιδήμαρχοι και λοιποί της κακιάς  συφοράς ούτε μυρουδιά δεν έχουν από τέτοια βασικά όργανα της δημοκρατίας. Φαντάζεστε η εφαρμογή και η λειτουργία των Γ.Σ τι σπουδαίο ρόλο θα διαδραμάτιζε στις μικρές τοπικές κοινωνίες των κοινοτήτων προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας της άμεσης δημοκρατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου