theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΤΕΣ

Έτσι για την μικρή ιστορία του θέματος αναφέρουμε ένα δικό μου, μικρό σχετικό γραφτό, που δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία της 16-4-98:
Κύριε  Δ/ντά
Στις κλειστές κοινωνίες, ειδικά της περιφέρειας, η διόγκωση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων (ανέχεια, φτώχεια, ανεργία, εγκληματικότητα) καθιστά τους πολίτες ευάλωτους και ευεπίφορους στη ραγδαία ανάπτυξη αντικοινωνικών φαινομένων, όπως η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, που εξελίσσονται σε κακοήθεις αποφύσεις με κακή πρόγνωση. 
Μετά λοιπόν, από τις απαράδεχτες πράξεις και συμπεριφορές ορισμένων αρειμάνιων και θερμόαιμων συγχωριανών που είδαν το άπλετο φως της δημοσιότητας με επακόλουθο τη δυσφήμηση ολόκληρου του χωριού, έγινε την Κυριακή  (12-4-98), η τακτική Γ.Σ του Συλλόγου Γιαννιτσοχωριτών της Αθήνας στο ΑΚΡΟΠΟΛ.
Στη  συνέλευση παρευρέθηκε  και ο πρόεδρος της κοινότητάς μας κ. Γιακουμόπουλος, όπου για το φλέγον θέμα που έγινε βούκινο σε όλη τη χώρα, ανέφερε από το βήμα, ούτε λίγο ούτε πολύ  ότι στο χωριό δεν έγινε τίποτα το κατακριτέο και το επιλήψιμο, απλώς υπήρξε μια οξυμένη κατάσταση λόγω της αγανάκτησης των κατοίκων από την ΄΄ασύδοτη εγκληματικότητα των Αλβανών΄΄ και εν πάση  περιπτώσει  για την αρνητική εικόνα όλη η ευθύνη ανήκει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία παρά την σφοδρή τους επιθυμία δεν έδειξαν ούτε έναν Αλβανό. Με δυο λόγια κάλυψε και με το παραπάνω τα θλιβερά γεγονότα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα στα πολλά κηρύγματα, αναφέρθηκε με ακραιφνή μισαλλοδοξία και σε θέματα …υψηλής πολιτικής. Υπάρχει σχέδιο και αυτό το αναφέρω στη πολιτική ηγεσία ότι τα σύνορα θα έρθουν στον Όλυμπο.... η Ελλάδα είναι χώρα για τους Έλληνες... και ότι ορίστε που κατάντησε το Κοσσυφοπέδιο από τους Αλβανούς που ήταν επαρχία της Γιουγκοσλαβίας ";
Συνεχίστηκε η διαδικασία της Συνέλευσης και εγώ ως τελευταίος ομιλητής επεσήμανα ότι έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε τα μεμονωμένα περιστατικά, που έγιναν στο χωριό μας, γιατί καλλιεργούν κλίμα έντονης μισαλλοδοξίας, και εκκολάπτουν το ρατσισμό και τον κοινωνικό φασισμό. Επίσης να στηλιτεύσουμε την υπερεκμετάλλευση και την παράνομη εκμετάλλευση. Έτσι μόνο θα αποκαταστήσουμε την καλή εικόνα του χωριού μας, περισσότερο στα παιδιά μας που μπολιάστηκαν από τέτοια απάνθρωπα συναισθήματα και με ότι αυτό συνεπάγεται .Και πάνω από όλα γιατί πρέπει να σηκώσουμε ψηλά την τραυματισμένη αξιοπρέπεια, το κράτος δικαίου, την ίδια την δημοκρατία. Σίγουρα οι κάτοικοι δικαιολογημένα είναι αναστατωμένοι από το φόβο και την ανασφάλεια, για την οποία όμως την κύρια ευθύνη φέρνει η Πολιτεία (ανεπάρκεια πρόληψης και καταστολής), αλλά επουδενί καμία κατάσταση δεν δικαιολογεί και δεν νομιμοποιεί τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές, που όχι μόνο είναι ρατσιστικές αλλά και ρητές παραβιάσεις του νόμου.
Αμέσως μετά ο πρόεδρος, όχι μόνο δεν σεβάστηκε τη Γ.Σ. αλλά με αναιδέστατο τρόπο και φθηνούς θεατρινισμούς επιτέθηκε κραυγάζοντας και βρίζοντας. Και με αυτό τον τρόπο διαλύθηκε η συνέλευση και ο… κύριος κέρδισε τις εντυπώσεις ότι είναι ο υποστηριχτής κι ο φύλακας άγγελος των κατοίκων από κάθε διαβολή και …. Διάβολο.
Βεβαίως καθένας πράττει ανάλογα με το ανάστημά του και διαφημίζει ότι παράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου