theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΥΜΝΙΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

                      Στις προάλλες στην ανάρτηση  της 4ης Δεκεβρίου, σχετικά με την επιταγή του αυτοδιοικητικού νόμου του Καλλικράτη ότι οι δήμοι:
  •  πρέπει να έχουν συγκροτήσει και να λειτουργεί με απόφαση του Δ.Σ., Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών καθώς και τοπικές κοινότητες Επιτροπή ένταξης των Μεταναστών  κλικ εδω
  • πρέπει να φροντίζουν ώστε στις τοπικές κοινότητες να διεξάγονται Γενικές Συνελεύσεις ετησίως κλικ εδω
τονίζαμε τα εξής:  Εμείς από την Πολύμνια θα καταθέσουμε έγγραφη διαμαρτυρία στον Δήμο και στην Περιφέρεια  και θα επιζητούμε ευθύνες για την μη τήρηση του νόμου. Μαζί στην ίδια διαμαρτυρία θα συμπεριλαμβάνεται και η άλλη μεγάλη παράλειψη, παρατυπία της παντελούς απουσίας των Γενικών Συνελεύσεων στις τοπικές Κοινότητες 
   Οπότε χθες  πρωτοκολλήσαμε  (13603/15-12-15) το κάτωθι έγγραφο-διαμαρτυρία στο δήμο και προβήκαμε και στις υπόλοιπες αποστολές. Ιδού:
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ζαχάρω  16 /12/15
      ΠΟΛΥΜΝΙΑ                                             ΠΡΟΣ
Εθελοντική Πολιτιστική              α) Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Φάμελο Νικ.
 Κίνηση Ζαχάρως                       β) Επικεφαλής αντιπολίτευσης 
        ΖΑΧΑΡΩ                                           (μείζονα και ελάσσονα)
                                                                            ΕΝΤΑΥΘΑ 
                                                        Κοινοποίηση
                                                                Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας
                                                                                   ΠΥΡΓΟΣ

          Σύμφωνα με το άρθρο 78 του ν. 3852/10 "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", που διέπει την Τ/Α, ο δήμος πρέπει να έχει συγκροτήσει και να λειτουργεί με απόφαση του Δ.Σ., Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα δε με το άρθρο 85 του ίδιου νόμου στις τοπικές κοινότητες με ευθύνη του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας ή του προέδρου του Τ.Σ.  σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πρέπει να γίνονται Γενικές Συνελεύσεις των κατοίκων ετησίως  για την καλύτερη λειτουργία και συμμετοχή των δημοτών.
    Παρά ταύτα δεν έχουν εφαρμοστεί οι δυο αυτές επιταγές του "Καλλικράτη", για αυτό το λόγο εμείς της "Πολύμνιας" προβαίνουμε σε έντονη διαμαρτυρία  στον μεν δήμο για τη μη εφαρμογή στη δε αντιπολίτευση για την μη διενέργεια ουδεμίας αντίδρασης.  
  Όμως διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε και την άμεση εποπτεύουσα αρχή  της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, την Περιφέρεια για ελλειπή εποπτεία και επομένως για παράβαση του καθήκοντος.  
Για την "ΠΟΛΥΜΝΙΑ"
Θεόδωρος Κόλλιας, Γιώργος Ζήρος, Βασ. Δρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου