theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΓΟΡΑ - ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΟΣΟΛΗΨΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ;

     Τελευταία στη Ζαχάρω το μείζον θέμα που συζητιέται έντονα εν μέσω της γνωστής κακομοιριάς είναι η αγορά από το δήμο του ακίνητου του Σταυρόπουλου που είναι πλησίον του Αγίου Σπυρίδωνα.
   Λοιπόν όπως οί ίδιοι οι λεβέντες ισχυρίζονται, επειδή τα χρονικά όρια ήσαν στενά διεξήχθη έκτακτο Δ.Σ. όπου ομόφωνα αποφασίσθηκε η αγορά του ακίνητου έναντι 118.000 ευρώ. Σημειωτέον ήταν απούσα η μείζων αντιπολίτευση αλλά και ο Λάκης Λαμπρόπουλος και ο Μπάμης που είναι σε αργία. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ  ΚΛΙΚ ΕΔΩ     Το τραγικό και παράλογο στην όλη υπόθεση είναι ότι όλοι οι λεβέντες με πρώτον τον αρχι-λεβέντη Πανταζή, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, αφενός  καταγγέλλουν την αντιπολίτευση που δεν συνηγόρησε και αφετέρου καμαρώνουν για την πετυχημένη αγορά τόσο από πολεοδομική και ιστορική άποψη όσο και από περιβαλλοντική σκοπιά και ισχυρίζονται τα εξής: 
  • Η αντικειμενική αξία του ακινήτου, σύμφωνα  με επίσημη εκτίμηση υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ
  • Το κτήριο είναι το μόνο διατηρητέο μνημείο στη Ζαχάρω διότι πέρα από την αρχιτεκτονική του αξία, συνιστά ζωντανή μνήμη για τους κατοίκους της Ζαχάρως.
  •  Η θέση του κτηρίου είναι ιδανική για την χρήση του ως χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων, ημερίδων, συνεδρίων, ανάδειξης του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής αλλά και των τοπικών προϊόντων της ή και για την στέγαση μέρους των υπηρεσιών του δήμου. 
      Ιδού ο ίδιος ο Πανταζής - τι να κάνουμε αυτός είναι ο Δον και δίνει εντολές, όλοι οι άλλοι, μηδενός εξαιρουμένου είναι αργυρώνητα πλαστικά ανθρωπάκια κι αυτό  ο ίδιος το διατυμπανίζει -μας δήλωσε (1) με το γνωστό του φυσικό υφάκι: "Το οίκημα είναι τριώροφο και προγραμματίζω να γίνει λαογραφικό μουσείο και Κινηματογράφος" (2)
               Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς αντίθετη και η αλήθεια βγάζει μάτια. Κατά αρχάς έχει γίνει και παλιά, στην πρώτη δημαρχία του Πανταζή,  απόπειρα για την αγορά του ίδιου ακίνητου. Τότε όμως δεν συμπλήρωσε το αναγκαίο 2/3 του Δ.Σ. λόγω σθεναρής αντίδρασης του Λάμπρου Νικολετόπουλου, αν και όπως μας είπε ο ίδιος ο άλλος της παράταξής του, ο Τάκης Μπαγλάνης αλληθώρισε και ψήφισε ναι.
         Λοιπόν τα βγαλμένα μάτια είναι:
  • Το οίκημα είναι ερείπιο και αυτό φαίνεται με μια ματιά από έναν απλό άνθρωπο κι ας μην έχει μυρουδιά από οικοδομές.
  • Η αξία του ακινήτου είναι αυτή που έχει το οικόπεδο μείον το κόστος για να απομακρυνθούν τα μπάζα, μας είπε ένας παλιός και έμπειρος Ζαχαραίος μηχανικός.
  • Σιγά την  την αρχιτεκτονική του αξία και τη «ζωντανή μνήμη για τους κατοίκους της Ζαχάρως»
  • Για πολιτιστικούς σκοπούς που τόσο κόπτονται εκ του πονηρού οι λεβέντες τούς έχει γίνει δωρεάν προσφορά για το σπίτι  του Αρβανίτη αλλά την αρνήθηκαν με ... όλη τους την μεγαλοπρέπεια.
       Τελευταία δε στη Ζαχάρω πολλά ακούσαμε και άλλα τόσα υπονοούμενα. Από όλους όμως μόνο ο Θανόγιαννης, πρόεδρος των Ταξιαρχών τα είπε έξω από τα δόντια και μάλιστα μπροστά στο φακό του βίντεο. Καθαρά και ξάστερα καταγγέλλει αυτό για το οποίο βουίζουν και τα ντουβάρια στη Ζαχάρω, την ύποπτη δοσοληψία. 




      Θέλω δε να πιστεύω ότι η εποπτεύουσα αρχή, η Περιφέρεια, θα ακυρώσει την άχρηστη δοσοληψία και δεν θα προστεθεί και μια άλλη μαύρη σελίδα - σκάνδαλο στη Sugartown. Εξάλλου, σύμφωνα με έγκριτες πληροφορίες,  προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν από την αντιπολίτευση όλες οι δέουσες ενέργειες, προσφυγή κτ.λ. 

(1) Εάν είναι δυνατόν! 16 ολόκληρα χρόνια είναι απόλυτο αφεντικό και δεν ακούμπησε μια σταλιά κάτι το πολιτιστικό, αν και τόσα κατάλληλα κτίρια κατέχει ο δήμος. Η ουσία είναι ότι όλα αυτά τα πιστεύει και  ζει με τέτοιες  μυθομανείς φαντασιώσεις και παραληρήματα εγωιστικής έπαρσης γιατί τελικά τα έχει ανάγκη. 
(2) Φαντάζεστε να γίνει εκεί  κινηματογράφος; Εκτός εάν κατασκευάσουν υπόγειο πάρκινγκ. Τότε πάω πάσο. Μη γελάτε καθόλου, γιατί αυτοί για όλα είναι ικανοί! Μια τέτοια μεγαλεπήβολη  πρόταση για υπόγειο πάρκινγκ στο χώρο του αμαρτωλού δημαρχείου δεν είχαν φέρει παλιά στο Δ.Σ;  Αμάν, να μας φυλάει ο Άγιος Σπυρίδωνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου