theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΤΑΙ ΟΙ Κ.Κ. ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Περιμένουν τον επενδυτή για τις Θίνες


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ 
(22/03/2016 20:00)
Ουδέποτε ο δήμαρχος Πηνειού έχει κρύψει την άποψή του για το ακίνητο-φιλέτο στις Θίνες για το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, αναζητά αξιόπιστο επενδυτή ο οποίος θα  αξιοποιήσει την έκταση των 960 στρεμμάτων μετατρέποντάς την  σε γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και σε συνδυασμό με τις   «δορυφορικές» εγκαταστάσεις του θα αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και θα συντελέσει στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και της Ηλείας γενικότερα.
Ο κ Αλέξης Καστρινός για μια ακόμη φορά μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΤΑΙΠΕΔ, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι είναι σε διαδικασία αποκατάστασης το ΧΑΔΑ που υπήρχε στην περιοχή.
Μια άλλη πρόταση

Όμως και η μεγάλη πλειοψηφία της μείζονος αντιπολίτευσης συμφωνεί με την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, αν εξαιρέσει κανείς την διαφορετική άποψη του δημοτικού συμβούλου Νίκου Λυμπέρη ο οποίος κατέθεσε την ένστασή του γιατί δεν ρωτήθηκαν οι κάτοικοι του Βαρθολομιού και της ευρύτερης περιοχής από το ΤΑΙΠΕΔ και πρότεινε πως η έκταση στις Θίνες θα μπορούσε να είχε γίνει δημοτικό κάμπιγκ.
Η πρότασή του σχολιάστηκε μάλλον αρνητικά, αφού όπως τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κυριαζής, ουδέποτε δημοτικό κάμπινγκ, ή όποια άλλη δημοτική επιχείρηση,  πέτυχε ως επένδυση .
Οι εργαζόμενοι
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρινοπούλου Σοφία συμφώνησε τελικά
με την αξιοποίηση που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ και τόνισε πως θα πρέπει ο δήμος να φροντίσει όταν βρεθεί επενδυτής, οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν να είναι στην πλειονότητά τους από το δήμο Πηνειού, κάτι που αποτελεί και πρωταρχικό στόχο της σημερινής δημοτικής αρχής.
Αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας  κ. Άγγελος Μπράτης, συμφώνησε με την πρόταση του Αλέξη Καστρινού, που είναι υπέρ της αξιοποίησης των Θινών όπως προτείνει το ΤΑΙΠΕΔ.
Το πότισμα
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πατσός Μένιος, εξέφρασε την οικολογική του ανησυχία ως προς τις ποσότητες νερού που θα απαιτούνται καθημερινά για το πότισμα της έκτασης του γκολφ. Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι το γκολφ είναι ξεπερασμένο ως άθλημα από την εποχή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. «Ναι στις επενδύσεις, να γίνουν ξενοδοχεία, αλλά όχι και γκολφ…» είπε χαρακτηριστικά.
Στο σημείο αυτό του υπενθύμισαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ότι η Καλαμάτα ως τόπος τουριστικού προορισμού πριν από χρόνια ήταν πίσω από την Ηλεία, ώσπου έγινε το Costa Navarino (και όχι μόνο).
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πηνειού συμφώνησε με την επένδυση στις Θίνες με την προϋπόθεση όταν αυτή αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά» να προτιμηθούν αρχικά εργαζόμενοι από το Δήμο.
ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ 22/3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου