theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΤΕΛΟΣ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Η παρέμβαση της T.K. Γιαννιτσοχωρίου
      Από την Τρίτη (15-3-2016) τελείωσε η διαβούλευση του περιβόητου Π.Δ. Αρκετά ήσαν και τα σχόλια φορέων, συλλογικοτήτων και απλών πολιτών του τόπου. Συνολικά έφθασαν τα 188. Από τους έξι δήμους της περιοχής μόνο ο Δήμος Τριφυλίας έστειλε σχόλιο και μάλιστα εκτεταμένο. Δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο από το δήμο Ζαχάρως αν και την προηγούμενη Παρασκευή έλαβε χώρα σχετική εκδήλωση (1) Αντίθετα το Τ.Κ. Γιαννιτσοχωρίου με  όλους του φορείς απέστειλε το σχόλιο του (3). 
      Προσεχώς θα υπάρξει μια σχετική αναφορά με τα σπουδαιότερα και βασικά αιτήματα που γενικά κατατέθηκαν στη Διαβούλευση μια και πολύ νερό έχει να περάσει από τη γέφυρα της Νέδας.

      Σήμερα την τιμητική του έχει το χωριό μου, το Γιαννιτσοχώρι με το σχόλιο που έστειλε στη διαβούλευση. 
    Λοιπόν πραγματικά όταν το διάβασα όχι ότι έμεινα ενεός μια και όλα είναι εντός -εκτός και επί τα αυτά, αλλά διερωτήθηκα αμέσως ποιος τελικά είναι ο συγγραφέας μια και αποκλείεται να είναι κάποιος από τους υπογράφοντες. Πιστεύω δε ακράδαντα  ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι από αυτούς δεν έχουν καν διαβάσει το Π.Δ., απλώς αναμεταδίδουν κάποιους άλλους μέντορες.  Ας είναι όμως...Επί του προκειμένου έχουμε και λέμε:
     Από πλευράς ουσίας αλλά και ύφους και εδώ τα ίδια και απαράλλαχτα. Είναι ένα ευφάνταστο και εντελώς απροκάλυπτο και παραπλανητικό κείμενο που βρίθει άκρατου και αγαπησιάρικου λαϊκισμού σε ανάμιξη  με ακραιφνείς επικλύσεις(με υ) μίσους και αναίδειας σε πλήρη συντονισμό με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες. 
Μου θύμισαν εθνικόφρονες κορώνες μιας άλλης εποχής. Επικαλούνται στοιχεία και επιχειρήματα εντελώς ξένα και άγνωστα (π.χ.γράφουν περί  αμμοθινικών σχηματισμών τύπου Βαλτικής θάλασσας, της ανύπαρκτης ποσειδωνείας και των ανύπαρκτων δασών κουκουναριάς). Μα καλά τα τούμπια (2) και τα λευκά κρινάκια δεν βγάζουν μάτια ή τα πεύκα στην παραλία μας δεν έχουν την ίδια σπουδαιότητα με τις κουκουναριές; 
    Ενίστανται όλοι γιατί καταργείται  ο οικισμός του Αγίου Νικόλα. Αλήθεια υπάρχει σχετική νομική καταχώρηση στην πολεοδομία ή είναι έργο αλλότριων συμφερόντων, όπως είναι η μικροπολιτική ψηφοθηρία; Μακάρι να κάνω λάθος.
    Ανάμεσα σε όλα αυτά η μόνη σωστή και  εύλογη παρατήρηση είναι η υψηλή αρτιότητα της δόμησης στη ΖΑΤ, όπως όλοι περίπου οι διαβουλεύοντες επικρίνουν, μαζί και η αφεντιά μου.

     Το δε άκρον άωτον της παραπληροφόρησης, της ευτέλειας και του λαϊκισμού είναι η καταγγελία ότι το Π.Δ. ..βάζει χέρι και στις καλλιέργειες.   Γράφει ακριβώς: Είναι απαράδεκτη, αντιαγροτική και αντιαναπτυξιακή η ελεγχόμενη καλλιέργεια γης σε ένα τόπο που έχει χαρακτηρισθεί σε «γη υψηλής παραγωγικότητας».  Πού βρήκαν οι αγαπητοί πατριώτες μου τον έλεγχο στις καλλιέργειες ένας Θεός το ξέρει. Αλλά ούτε κι αυτός Η σχετική διάταξη του Π.Δ. (άρθρο 3, Β.2-4) είναι: Εντός της ΖΑΤ επιτρέπεται:......Η άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας και η αναδιάρθρωσή της στις υφιστάμενες γεωργικές εκτάσεις. Δεν το γράφει ρητά και ξάστερα; Περί δήθεν ελέγχου δεν είναι συνειδητή κοροϊδία; Πώς θα το προσλάβει κάθε αγρότης της περιοχής;       
            Πριν στα προηγούμενα σχέδια Π.Δ. είχαν, όπως όλοι οι λεβέντες της περιοχής, ως σημαία την απαγόρευση της κολύμβησης και άλλα τέτοια φαιδρά. Τώρα κρατάνε άλλα λάβαρα.. 
     Απλώς κάνω την εξής ερώτηση: Εάν το υπουργείο ελαττώσει τους όρους δόμησης και τα 4 -5άστερα καταλύματα στη ΖΑΤ, όπως όλοι, πολίτες, σύλλογοι και φορείς ζητούν στη διαβούλευση τότε το Π.Δ. θα είναι αναπτυξιακό ή όχι;  Όλα τα υπόλοιπα (θα μας διώξουν από τα σπίτια μας, θα αρπάξουν τις περιουσίες μας και αρκετά άλλα τέτοια είναι τόσο τραβηγμένα που καταντούν  ευτράπελα, οπότε είναι έξω και πάνω από οποιαδήποτε κριτική.  
   Ίσως είμαι αρκετά αυστηρός,αφενός γιατί είναι συγχωριανοί μου και αφετέρου είναι ένα από τα πιο επικριτικά σχόλια στη διαβούλευση.
Συμπατριώτες πιο σεμνά και ταπεινά. Είναι καλύτερα να υποστείλετε τα λάβαρα και τα φισεκλίκια παρά πόδας για άλλη ....επανάσταση. Μη γίνεστε φερέφωνα άλλων με μικρά ή μεγάλα συμφέροντα.  
(1) Όπως ενημερώθηκα, μια και δεν παραβρέθηκα, όλα εξελίχθησαν κατά τα γνωστά και μη εξαιρετέα. Ο δήμος κι από κοντά η Αξιωματική αντιπολίτευση ήταν πυρ και μανία κατά του Π.Δ. Αντιαναπτυξιακό, ταφόπλακα και όλες οι γνωστές ..κορώνες, παρεμφερείς ή ίδιες με αυτές των συμπατριωτών μου! Επ΄ αυτού όμως θα επανέλθουμε σύντομα...
(2) Για τα τούμπια (αμμοθίνες) και τα πεύκα, σας παραπέμπω στο σχόλιο του Χρήστου Αναγνώστου Δ/ντή Ερευνών – Γεωλόγου – Ιζηματολόγου τ. ερευνητή Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ   
που υποστηρίζει ότι με  αυτά τα δεδομένα ( το πολυ χαμηλο ανάγλυφο του χερσαίου τμήματος της παράκτιας ζώνης του Κυπαρισσιακού κόλπου) πρέπει να προστεθούν οι πιθανές κλιματικές μεταβολές (άνοδος στάθμης θάλασσας, ραγδαιότητα μετεωρολογικών φαινομένων κλπ). Επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη και η πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι. Καταλάβατε πώς έχουν τα πράγματα;
(3)Το σχόλιο του Τ.Κ. Γιαννιτσοχωρίου
{Το ΥΠΕΚΑ οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης, στην οποία θα αποτυπωθεί με ακρίβεια η περιβαλλοντική ταυτότητα της περιοχής με ρεαλισμό, χωρίς υπερβολές, σκοπιμότητες κα φανατική μονομέρεια για να ληφθούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη και το γενικότερο εθνικό και δημόσιο συμφέρον και την ανάγκη ανάπτυξης του τόπου μας.
Κάθε άλλη επιλογή πέραν της λογικής και νόμιμης αποτύπωσης της πραγματικότητας θα έχει τραγικές συνέπειες, οικονομικές και κοινωνικές για τους κατοίκους της κοινότητάς μας.
Καλούμε το Υπουργείο να αντιληφθεί την σοβαρότητα του προβλήματος που δημιουργεί με την μέχρι σήμερα τακτική του και με αυτό το Π.Δ., να απαγκιστρωθεί από τις μεθοδεύσεις και τα επικίνδυνα παιχνίδια των ΜΚΟ και των άλλων παραγόντων και καλοθελητών σε βάρος των πολιτών του τόπου μας.
Η κοινότητά μας έχει άμεση ανάγκη ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες στο σύγχρονο Αγροτικό και Τουριστικό τομέα.
Είναι απαράδεκτη και αντιαναπτυξιακή η οικοδόμηση 200 τ.μ. οικίας σε 20 στρεμ. αντί για τέσσερα που είναι σήμερα.
Είναι απαράδεκτη, αντιαγροτική και αντιαναπτυξιακή η ελεγχόμενη καλλιέργεια γης σε ένα τόπο που έχει χαρακτηρισθεί σε «γη υψηλής παραγωγικότητας».
Είναι φυσικά αντικοινωνικό και απάνθρωπο η κατάργηση του οικισμού » Αγ. Νικολάου «.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαρίσουμε στις ΜΚΟ, με το πρόσχημα της Caretta caretta, των αμμοθινικών σχηματισμών τύπου Βαλτικής θάλασσας, της ανύπαρκτης ποσειδωνείας και των ανύπαρκτων δασών κουκουναριάς, την πολύτιμη παραλιακή γη, την πολύτιμη αγροτική μας γη.
Το Υπουργείο με αυτό το Π.Δ. αδικεί κατάφορα τους πολίτες του τόπου μας, θα διώξει τον κόσμο από τις περιουσίες και τα σπίτια τους, θα ερημώσει τον τόπο, θα υφαρπάξει τις περιουσίες των ανθρώπων.
Δημιουργεί έκρυθμες καταστάσεις, που κανείς λογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί. Όμως είμαστε αναγκασμένοι το αγαθό που μας παραδόθηκε από τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας να το διαφυλάξουμε και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Άδεια παραμονής και επιβίωσης στο χώρο μας δεν ζητάμε από κανένα είτε λέγεται ΕΕ είτε λέγεται κυβέρνηση είτε λέγεται ΜΚΟ.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ότι θέλετε.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε χωρίς εμάς.Το Υπουργείο με αυτό το Π.Δ. αδικεί κατάφορα τους πολίτες του τόπου μας, θα διώξει τον κόσμο από τις περιουσίες και τα σπίτια τους, θα ερημώσει τον τόπο, θα υφαρπάξει τις περιουσίες των ανθρώπων.
Δημιουργεί έκρυθμες καταστάσεις, που κανείς λογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί. Όμως είμαστε αναγκασμένοι το αγαθό που μας παραδόθηκε από τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας να το διαφυλάξουμε και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Άδεια παραμονής και επιβίωσης στο χώρο μας δεν ζητάμε από κανένα είτε λέγεται ΕΕ είτε λέγεται κυβέρνηση είτε λέγεται ΜΚΟ.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ότι θέλετε.Δεν μπορείτε να αποφασίσετε χωρίς εμάς. 
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ/ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ / ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ »ΑΝΤΥΠΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ/ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ » / ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. «ΝΕΔΑ» ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ }
[ Μπράβο μας, ομολογώ ότι δεν ήξερα ότι το χωριό ΄διαθέτει  τόσες πολλές συλλογικότητες ασχέτως εάν μερικές είναι μόνο.....σφραγίδες]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου