theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για 
τον Κυπαρισσιακό Κόλπο
       Στις 24 Μαΐου εκδόθηκε, με υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, Υπουργική Απόφαση  καθορισμού όρων και περιορισμών για την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και της λίμνης Καϊάφα. Η Υπουργική Απόφαση είναι προσωρινή, ενώ είναι θέμα ημερών η κατάθεση του τελικού σχεδίου Π.Δ, στο οποίο θα έχουν ληφθεί υπόψη και τα σχόλια που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση. 
    Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 141 Δ’ / 24-5-16) εκδόθηκε βάσει του άρθρου 6, παρ.9 του ν.3937/11, για τους εξής λόγους:Ο Κυπαρισσιακός είναι η δεύτερη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της caretta caretta στη Μεσόγειο.
1.    Να μην υπάρξει κενό προστασίας σε αυτές τις περιοχές μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, δεδομένου ότι στις 24.5.2016 έληγε η Υπουργική Απόφαση αναστολής οικοδομικών εργασιών, για την οποία δεν υπήρχε η δυνατότητα, νομικά, περαιτέρω παράτασης.
2.    Δεν έχουν κατατεθεί οι απόψεις της Επιτροπής Φύση 2000, επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, διαδικασία που απαιτείται από το νόμο.
       Το τελικό σχέδιο Π.Δ βρίσκεται υπό τελική επεξεργασία και θα κατατεθεί στο ΣτΕ, αφού εξεταστούν στο σύνολό τους και ενσωματωθούν, όπου είναι εφικτό, τα σχόλια από τη δημόσια διαβούλευση και οι γνωμοδοτήσεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής Φύση 2000.ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
  Όπως κατηγορηματικά υποστήριζε η περιβαντολλόγος του Υπουργείου ΥΠΕΚΑ κ. Κατερίνα Στυλογιάννη στην κατ ιδίαν συνάντησή μας (κλικ ΕΔΩ) ότι το Π.Δ θα έχει περάσει από το ΣτΕ και θα έχει υπογραφεί από τον υπουργό το πολύ μέχρι την κρίσιμη ημερομηνία της 24-5-2026. Αυτή η ημερομηνία είναι κρίσιμη καθότι λήγει η προηγούμενη υπουργική απόφαση αναστολής οικοδομικών εργασιών, για την οποία δεν υπήρχε η δυνατότητα, νομικά, περαιτέρω παράτασης, οπότε δεν υπάρχει κανένα κενό προστασίας.. 
 Βεβαίως το Δελτίο του υπουργείου τα λέει όλα σαφέστατα. 
[ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ!!!
Ο δήμος Ζαχάρως  προγραμματίζει ....γενικό συλλαλητήριο με κλείσιμο της εθνικής οδού. Δεν γνωρίζω εάν συνδράμουν  και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, μια και επί του συγκεκριμένου θέματος έχουν ίδιες θέσεις! ] 
   Αξίζει να διαβάσετε με πιο ...αλλοπρόσαλλο τρόπο παρουσιάζεται το θέμα από τον τύπο του Πύργου (κλικ ΕΔΩ) αλλά και τις δηλώσεις του ...μπουρλοτιέρη Πανταζή!!! 
«Ο κ.Τσιρώνης δεν δούλεψε ποτέ του και δεν ξέρει τι θα πει μεροκάματο. Έχει ξεχάσει την παροιμία ”Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις”. Είναι πολιτικός απατεώνας και ψεύτης και κοροϊδεύει τον λαό της Ζαχάρως και του Κυπαριισιακού . Όσο ζω εγώ και είμαι στη Ζαχάρω, δεν θα περάσει ούτε διερχόμενος από εδώ. Ο πρωθυπουργός πρέπει, όσο είναι νωρίς, να τον πετάξει από το παράθυρο διότι έχει δημιουργήσει πρόβλημα με την τοπική κοινωνία. Το Σάββατο θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι να ανακληθεί η υπουργική απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου