theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


{.... Όλες οι περιοχές Natura, που καλύπτουν το 28% της έκτασης της χώρας, πρώτη φορά συμπεριλήφθηκαν  στο νέο ΕΣΠΑ, όπου αυτό σημαίνει ότι με τα 17 εκατομμύρια ευρώ θα γίνουν "Περιβαλλοντικές Μελέτες" και θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες νομικές τους εφαρμογές, τα Π.Δ. Αυτό σημαίνει αυστηρή προστασία, που συμβαδίζει με την εθνική οικονομία. Υπόψη δεν προστατεύουμε μόνο τα έμβια όντα αλλά και τα μη, όπως στον Κυπαρισσιακό Κόλπο όπου η κύρια προστασία δεν γίνεται μόνο για τη χελώνα Caretta αλλά και για τις αμμοθίνες που είναι σπάνιοι και χρήσιμοι  φυσικοί σχηματισμοί, καθώς και για το θαυμάσιο οικοσύστημα του πευκοδάσους.....}

      Βεβαίως τόσα χρόνια αυτά και τόσα άλλα σχετικά έχουμε τονίσει κατά κόρο ίσως,  μέσα από αυτό το βήμα, αλλά ποτέ δεν θα πάψουμε να λέμε την αλήθεια, κόντρα στις λαϊκίστικες και συμφεροντολογικές κορώνες, που δυστυχώς έχουν διαποτίσει  τους πλείστους τοπικούς παράγοντες  κυρίως της Τ/Α και των Μ.Μ.Ε. 
     Για άλλη μια φορά βγαίνει πάλι η αλήθεια στην επιφάνεια. Οι κραυγές των διαφόρων ...Δομέστιχων  είναι ψεύτικες ότι τάχα όλα γίνονται για τις χελώνες και η παραπλάνηση του κόσμου καλά κρατεί...        Αν θυμάστε δε, είχαμε τονίσει και το άλλο την εποχή του Σαμαρο-Βενιζέλου : Μόνο ο Σύριζα είναι ικανός να εφαρμόσει ισχυρή προστασία με την θεσμοθέτηση Π.Δ, όλοι οι άλλοι είναι αγόμενοι και φερόμενοι. 
      Μπράβο λοιπόν στον Τσιρώνη που είναι άξιος εκπρόσωπος των οικολόγων, αλλά και της Άλβενας  με την ένδοξη ιστορία της. 
     Τελειώνοντας να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι εάν δεν τελειώσει η ιστορία με το Π.Δ. ο Καγιάφας θα παραμένει στην ίδια κατάντια!(1)

(1) Το ότι ο Κυπαρισσιακός Κόλπος είναι από τις πρώτες περιοχές όπου εφαρμόσθηκε αυτή η διαδικασία με την προστασία των Natura (Περιβαλλοντική Μελέτη και Π.Δ.) οφείλεται στο Master Plan κι ας έλεγαν οι διάφοροι ότι δεν έχουν καμία σχέση. Η αλήθεια όμως μιλάει από μόνη της!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου