theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ. Οι παπάδες και οι δήμαρχοι (2)

      Λοιπόν όπως τονίζαμε προχθές ο δήμαρχος αλλά και οι πρόεδροι των κοινοτήτων  απέναντι  στους αδυνάτους και άπορους συμπολίτες μας ειδικά τσιγγάνους και μετανάστες φέρονται και λειτουργούν όπως κάθε εξουσία. Αντί να φροντίζουν και να δημιουργούν μόνιμους θεσμούς υποστήριξης, όπως η Επιτροπή Μεταναστών (1) κοινωνικό μαγαζί κτλ για λόγους μικροπολιτικούς παριστάνουν τους μεγαλόψυχους. Στην ουσία τίποτα, απλώς τους πετούν ένα κόκκαλο να γλύφουν. Και έτσι όχι μόνο τους ψηφίζουν μονοκούκι αλλά πίνουν νερό στο όνομά τους. Απτό παράδειγμα το θέμα με το λαδάκι. Όλες τις ελιές που είναι σε δημοτικούς χώρους, όπως αυτές δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο τις μάζευε ο μακαρίτης ο κουμπάρος μου, ο Μιράλ, έπαιρνε κι αυτός λίγο λάδι και ....ζήτω ο Παντατζής. 
    Γιατί ο κύριος δήμαρχος δεν κάνει κάτι για την μεγάλη αδικία αλλά και καραμπινάτη παραβίαση του νόμου που τόσα χρόνια επαναλαμβάνεται με τα παρεμβατικά τρόφιμα που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όπου η σκληροκαρδία η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός των παπάδων έχουν αποκλείσει τους τσιγγάνους και τους άπορους μετανάστες; Εκεί δίπλα στον Καγιάφα κοιμούνται πάνω σε καφάσια η τσιγγάνα με τα δυο κορίτσια της και το άρρωστο μωρό τους. Φαίνεται μια ταλαιπωρημένη γριά και είναι μόλις 55 χρονών. 
     Οι υπεύθυνοι της προσφοράς, παπάδες και σία επικαλούνται ότι οι ενδιαφερόμενοι άποροι πρέπει να κάνουν αίτηση με όλα τα δικαιολογητικά πιστοποίησης της απορίας από την εφορία. Είναι για γέλια και για κλάματα ...Ο δήμος όμως τι κάνει; Με όλη του τάχα μου την αφέλεια και την κοροϊδία κάνει τον τον ανήξερο κι απλώς ...βήχει. (2)
    Το ίδιο κάνει και ο Θεός. 
    Τι άλλο να γράψω; 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:   Πολλοί θα με κατακρίνουν και θα με περιγελάσουν για όλα αυτά που γράφω συχνά για τους τσιγγάνους, τους γύφτους αλλά και τους ξένους μετανάστες. Τι θέλει να παραστήσει θα υποστηρίξουν. Μήπως όμως τους χτυπούν τις χορδές της συνείδησης και της υποχρέωσης που πηγάζει από την ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία μας; 

(1) Ο νόμος για την Τ/Α (Καλλικράτης) μεταξύ των άλλων ορίζει και επιβάλλει σε όλους τους δήμους τρεις (3) επιτροπές: Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Επιτροπή Μεταναστών.  Δεν γνωρίζω τι έχουν κάνει άλλοι δήμοι, ο δικός μας όμως ούτε μυρουδιά!
(2) Την ίδια περίπτωση κοινωνικού ρατσισμού ενημερώθηκα ότι συμβαίνει και στη Σύρο, όπου παραβρέθηκα το τελευταίο τριήμερο. Βεβαίως υπάρχουν και ορισμένοι παπάδες που τιμούν και εκπροσωπούν τον γλυκύτατο Ναζωραίο. Δεν το περίμενα με τίποτα στη Σύρο, που είναι ένα αρχοντικό νησί με τους μισούς κατοίκους του  Καθολικούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου