theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

 Ολυμπιακοί  Αγώνες  =  παγκόσμια ειρήνη … 

 Αντώνης Αντωνόπουλος
 Ο λόγος που οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ως κορυφαίο θεσμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες,  ήταν  η  ε ι ρ ή ν η   μ ε τ α ξ ύ   των  Ε λ λ ή ν ω ν , η  ολυμπιακή  ε κ ε χ ε ι ρ ί α
--Αντί να κυνηγά ο ένας τον άλλο , έτρεχαν όλοι μαζί ‘ποιός θα φτάσει πρώτος’…
--Αντί να παίζουν άγριο ‘ξύλο’, έκαναν ‘πάλη’.. --Αντί να ρίχνουν πέτρες ή ακόντια ο ένας στον άλλο, συναγωνίζονταν ‘ποιός θα το πετάξει μακρύτερα’.
  Δυστυχώς οι σημερινοί διεθνείς Ολυμπιακοί αγώνες εξελίχτηκαν σε κορυφαία παγκοσμίως   αθλητική  ‘γιορτή’ , σε fiesta,  και απέτυχαν ως προς το βασικό τους σκοπό … ,   η   μ ι σ ή    γ ή    β ρ ί σ κ ε τ α ι   σ ε    π ό λ ε μ ο !!!…

 Το μόνο καλό που έχουν οι σύγχρονοι αγώνες , είναι πως τώρα συμμετέχουν και οι γυναίκες,  ως θεατές και ως αθλήτριες , ενώ  στα  αρχαία χρόνια  αθλούνταν  μ ό ν ο ν   γ υ μ ν ο ί    ά ν τ ρ ε ς (απαγορευόταν να πάνε οι ελληνίδες  , ούτε καν ως θεατές!)
 Ένα άλλο καλό είναι, πως τώρα έχουν αμιγώς αθλητικό χαρακτήρα, ενώ τότε είχαν κυρίως  ‘θρησκευτικό’, προς τιμήν του χρυσελεφάντινου Δία !…
  Σήμερα ακούγεται  εξωφρενικά τρελό το ότι έτρεχαν γυμνοί άντρες προς τιμήν του Δία!!  Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες,…όπως θάλεγε και ο Αστερίξ !

Συνοπτική ιστορία των αγώνων από τότε έως σήμερα
Ολύμπιοι - Ρωμαίοι - Χριστιανοί - Κουμπερτέν
  ●-- Οι πρώτοι επίσημοι ολυμπιακοί αγώνες έχουν καταγραφεί πως έγιναν το 776 π.Χ.
 Στην αρχή, το μόνο αγώνισμα ήταν το τρέξιμο , το ‘στάδιο’, και λάμβαναν μέρος μόνο ντόπιοι ολύμπιοι. Με τον καιρό προστέθηκαν κι άλλα αγωνίσματα, και αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Στον 5-6 αι οι αγώνες έφτασαν στην μεγαλύτερή τους αίγλη, με 20 αγωνίσματα: τρέξιμο, δίσκος, πάλη, άλμα, ακόντιο,  ‘πένταθλο’, κλπ. 
  Γίνονταν στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, στο πρανές, κάθονταν σταυροπόδι.


 ●--Το 146 π.Χ. οι απολίτιστοι Ρωμαίοι  κατέκτησαν και ρήμαξαν όλη την Ελλάδα...  Ξευτέλισαν τους ολυμπιακούς αγώνες: δεν κατάλαβαν το νόημά τους, το πέρασαν  ως φιέστα και πρωταθλητισμό.  Πρόσθεσαν πολλά βίαια ‘αγωνίσματα’  :αγώνες ταχύτητος με άρματα, μονομάχοι στις αρένες, τσίρκα, κονταρομαχίες με αίμα, ξιφομαχίες.
  Ο αυτοκράτορας Νέρωνας , είχε πάρει πολλά στεφάνια - ‘μετάλλια’,  εξαγοράζοντας και εκφοβίζοντας τους κριτές, και σκοτώνοντας όποιον τον ξεπερνούσε στο αγώνισμα..

 ●--  Μόλις οι Ρωμαίοι έγιναν χριστιανοί , έφτασαν στο άλλο άκρο,  ήθελαν να κάνουν όλους δια της βίας χριστιανούς, και αποτελείωσαν  τους αγώνες. Ο αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος,  νομιμοποίησε το χριστιανισμό, μείωσε την αρχαία θρησκεία.
   Τη χαριστική βολή στους αγώνες την έδωσε ο συνεχιστής του έργου του, ένας άλλος Μέγας, ο Μέγας Θεοδόσιος , άγιος της Εκκλησίας μας! ( είναι αξιοπερίεργο πώς η επίσημη θρησκεία μας έχει ονομάσει ‘μέγες’ όλους τους παλιανθρώπους και καταστροφείς της Ελλάδας). Ο Θεοδόσιος, Ρωμαίος αυτοκράτορας, ισπανός στην καταγωγή, το 380 ανακήρυξε ως -μόνη- επίσημη θρησκεία τον χριστιανισμό, απαγόρεψε τελετές της αρχαίας θρησκείας, σκότωσε τους ιερείς, και το 393  απαγόρεψε τελείως τους ολυμπιακούς αγώνες . Έσπασε  τα αρχαία αγάλματα, τα γυμναστήρια, τα θέατρα, τις παλαίστρες, επειδή ήταν μέρος της παγανιστικής θρησκείας του 12θεου. (ό,τι ακριβώς κάνουν σήμερα οι ταλιμπάν και οι τζιχαντιστές)
  Μετάφερε στην Κων/πολη ως λάφυρα το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία (έργο του Φειδία), το άγαλμα του Απόλλωνα, και πολλά άλλα αγάλματα.
  3 χρόνια αργότερα, το 396,  οι Γότθοι (Γερμανοί) του επίσης ‘χριστιανού’ Αλάριχου, ισοπέδωσαν την Ολυμπία (και όλη την Ελλάδα)

  ●  Αναβίωση των αγώνων στα τέλη του 19ου   αιώνα
 Οι αρχαίοι αγώνες κράτησαν 1170 χρόνια!!. (776 π.χ.-393 μ.χ.), και για τα επόμενα  1500 χρόνια  δ ε ν   έ γ ι ν α ν   ο λ υ μ π ι α κ ο ί   α γ ώ ν ε ς !!,  μέχρι που τους αναβίωσε το 1896 ο Γάλλος βαρώνος, αθλητής, και φιλέλληνας, Pierre de Coubertin,  σε συνεργασία με τον Δημήτριο Βικέλα  και άλλους Ελληνες. Δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν το τεράστιο έργο που είχε κάνει ήδη ο μέγας ευεργέτης  Ευάγγελος Ζάππας για την αναβίωση των αγώνων. (αναστήλωσε το καλλιμάρμαρο, έφτιαξε το Ζάππειο, κλπ.).  Τα ίδια εποχή, το 1875-80 , γερμανοί αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει το στάδιο της αρχαίας ολυμπίας, αγάλματα, κλπ., όσα δεν κατάστρεψαν ρωμαίοι και χριστιανοί…
--Ο  Κουμπερτέν ίδρυσε την Διεθνή Ολυμπιακή  Επιτροπή, στην οποία έγινε και πρόεδρος για 29 χρόνια (!). Η ΔΟΕ, η International Olympic Committee, ήταν ένας αντιολυμπιακός θεσμός εξ αρχής, ο οποίος εκφυλίστηκε στην πορεία… Όλοι αυτοί, έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, και ονομάζονται ‘αθάνατοι’. Λειτουργούν αντιδημοκρατικά,  ως κλειστό κύκλωμα, σαν μαφία, σαν μασονία. Αποτελείται από 105  γραβατάδες , εκλέγουν έναν πρόεδρο για 8 χρόνια και δικαίωμα παράτασης άλλα 4, δηλ. 12. Παίρνουν τεράστιες μίζες από τα εισιτήρια των αγώνων, και πολλά ‘δώρα’ από τις χώρες που παρακαλάνε ποιά θα πάρει τους αγώνες, καθώς και από εταιρείες.
 --Οι σύγχρονοι αγώνες  έχουν ιστορία μόνο 120 χρόνια, κι όμως σε τόσο σύντομο διάστημα έχουν εκφυλιστεί, όπως είχε γίνει και με τους  Ρωμαίους κατακτητές…
 ●  -- Από 20 αγωνίσματα που είχαν τον 5-6 αι , αυτοί σήμερα τα έφτασαν 302 !!!. Πρόσθεσαν πολλά χαζά και νερόβραστα ‘αθλήματα’ , άσχετα με τον αθλητισμό: Ράγκμπι, ποδηλασία,  πιγκ -πογκ, συγχρονισμένη κολύμβηση, χόκεϊ στο χόρτο, κανόε-καγιάκ, ξιφασκία από γυναίκες. Αν συνεχίσουν έτσι, ίσως βάλουν και τη μ@λ@κί@... 
 -- Κι ενώ τα αρχαία αθλήματα  ήταν -σχεδόν-  όλα  α τ ο μ ι κ ά , σήμερα τα μισά  είναι  ο μ α δ ι κ ά , δείγμα πως ο άνθρωπος έχει χάσει  την ταυτότητά του, έχει γίνει κοπάδι.
● --Σήμερα όλοι οι αθλητές παίρνουν αναβολικά, χημικές ενισχυτικές ουσίες, νόμιμες ή παράνομες.   τα 9 στα 10 ρεκόρ οφείλονται σε αυτά.
● --Όλοι κάνουν εντατικές ‘υποχρεωτικές’ προπονήσεις.  Στην Κίνα παίρνουν όλα τα μικρά παιδιά, τα βάζουν να ασκηθούν, κι αν δείξουν πως έχουν κάποια κλίση σε ένα άθλημα, τα βάζουν σε βασανιστική αναγκαστική προπόνηση έως την εφηβεία τους!!!
 --Οι αθλήτριες παίρνουν χάπι για να μην έχουν περίοδο τις μέρες των αγώνων,  μειώνουν το στήθος τους, κλπ. --Πολλοί αθλητές πέφτουν και σπάνε τα μούτρα τους, πόδια-χέρια, ή αρρωσταίνουν ή γερνάνε πρόωρα…
●--Οι αγώνες θυμίζουν επίσημη ‘εμπορική’ γιορτή: αρχηγοί κρατών, διασημότητες, φωτογραφίες, επίσημο αναψυκτικό, διαφήμιση χορηγών και εταιρειών
●--Οι αθλητές είναι μόνο έμμισθοι επαγγελματίες αθλητές. Εκτός απ’ το χρυσό μετάλλιο, βγάζουν και πολλά εκατομμύρια, από διαφημίσεις, κλπ. Μερικοί πουλούν και το μετάλλιό τους!.  Στα αρχαία χρόνια ήταν μόνο ερασιτέχνες αθλητές, και  το έπαθλο ήταν μόνο ένα στεφάνι από κλαδί αγριελιάς, ούτε καν ελιάς. 
●--Σε όποια χώρα ανατεθούν οι αγώνες, καταστρέφεται το περιβάλλον με τεράστια τσιμεντένια κτήρια , τα οποία μετά τους αγώνες ρημάζουν ... 
 Σπαταλιώνται δισεκατομμύρια. Όλες οι χώρες ‘μπαίνουν μέσα’. Αν δεν είχαμε πάρει την ολυμπιάδα του 2004 ίσως να μην είμασταν στην κρίση σήμερα…
● --Δίνουν τα μετάλλια σε κράτη, αντί στους αθλητές!!!. Τα μισά μετάλλια Αγγλίας-Γαλλίας και Αμερικής τα παίρνουν αφρικανοί μαύροι αθλητές, απόγονοι των σκλάβων. Αν έδιναν τα μετάλλια κατά φυλή, ίσως να έβγαινε πρώτη η μαύρη φυλή.
  Η πολυεθνής Αμερική και η Κίνα που καταπιέζει δεκάδες εθνότητες, βγαίνουν πρώτες στα μετάλλια γιατί έχουν τεράστιο πληθυσμό. Δεν μπορεί να τις συναγωνιστεί μια μικρή χώρα, π.χ. η Αλβανία,. Αν η Ευρώπη είχε ενωθεί σ’ ένα  κράτος θα έβγαινε πρώτη στον κόσμο.

                          η πρόταση για μόνιμη τέλεση στην Ελλάδα!!
  Δεν αρκεί το ότι παίρνουν την φλόγα από την Ολυμπία, δεν φτάνει πως οι Έλληνες αθλητές μπαίνουν πρώτοι στο στάδιο, και πως ακούγεται  ο Ολυμπιακός ύμνος ( στίχοι: Κ. Παλαμά ,  μουσική: Σπύρου Σαμαρά.)   Οι αγώνες πρέπει να γυρίσουν μόνιμα στην Ελλάδα και στην Ολυμπία, και να μοιάσουν με τους αρχαίους αγώνες. (όπως πρέπει να γυρίσουν και όλες οι κλεμμένες αρχαιότητες, μάρμαρα, αγάλματα.)
  Η αυτονόητη αυτή ιδέα προτάθηκε ήδη από το λαό της Αθήνας, το 1896, μόλις πρωτοέγιναν οι νέοι Ολυμπιακοί Αγώνες. 80 χιλιάδες κόσμος είχε μαζευτεί στο Καλλιμάρμαρο (η μισή Αθήνα) και ζήτησαν την μόνιμη τέλεση των αγώνων  στην Ελλάδα, αλλά αντέδρασε ο   Γάλλος Κουμπερτέν , και τους πήγε το 1900  στη Γαλλία.
   84 χρόνια μετά, το 1980, ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής το (ξανα) πρότεινε,  και προσφάτως συμφώνησε και η διευθύντρια του  Νομισματικού Ταμείου  Λαγκάρντ.
  Όμως η ΔΟΕ, οι ‘τζάμπα αθάνατοι’ δεν το επέτρεψαν, γιατί φοβούνται πως θα μειωθεί το προσωπικό τους κύρος και τα πολλά τους προνόμια… ( €+$)
  Αλλά έστω κι αν έρχονταν μόνιμα στην Ελλάδα, δεν φτάνει μόνο αυτό. Το βασικό πρόβλημα είναι ο εκφυλισμός των αγώνων. Πρέπει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις για να ξαναβρούν τον αγνό χαρακτήρα τους. Επιβάλλεται μια 3η λύση, συνδυαστική.

η 3η λύση για τους Ολυμπιακούς –  Π α ρ ά λ λ η λ ο ι    αγώνες!!!
  Ο μόνος τρόπος να ξαναβρούν οι αγώνες το αληθινό ύφος και σκοπό τους, είναι να χωριστούν σε 2 διοργανώσεις που θα γίνονται  π α ρ ά λ λ η λ α, τις ίδιες μέρες, κάθε 4 χρόνια: η μία στην Ολυμπία – Ελλάδα, με τον αρχαίο αγνό τρόπο, και η άλλη η ‘μοντέρνα’, σε κάποια χώρα του κόσμου… Είναι σαν να κάνουν μεταξύ τους αγώνες, οι ίδιοι οι αγώνες!...   Είναι η τέλεια συνδυαστική λύση. Αυτό πρέπει να προτείνει η Ελλάδα σήμερα, να το ψηφίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να το αποδεχθεί  η ΔΟΕ, (η οποία πρέπει να έχει τουλάχιστον τα μισά της μέλη Έλληνες.)

Α.  μόνιμοι ‘Ελληνικοί’ Ολυμπιακοί
 ---Η ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας ανακηρύσσεται  Ανεξάρτητο Ολυμπιακό Κράτος, και παραχωρεί σε όλες τις χώρες έδαφος, να χτίσουν πρεσβείες εκεί, να μπορούν να διαμένουν και να προπονούνται  οι αθλητές τους.
---Κάθε 4 χρόνια τελούνται στην Ολυμπία, αλλά και στην Αθήνα, (Καλλιμάρμαρο + Ολυμπιακό Στάδιο) , τα βασικά και αυθεντικά αρχαία ατομικά αγωνίσματα. (στίβος )
--Στο αρχαίο στάδιο Ολυμπίας να γίνονται τα υπαίθρια αγωνίσματα: σφαίρα, πάλη, 100 μέτρα σε χώμα, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος, κλπ. Να τρέχουν και να παλεύουν όσο το δυνατό γυμνοί και ξυπόλυτοι στο χώμα, όπως οι αρχαίοι ..
 ---Να γίνει και ένα νέο πρότυπο σύγχρονο ανοιχτό μεγάλο στάδιο στην Ολυμπία, για άλλα αθλήματα στίβου. (όχι σε χώμα)
  --Να φτιάξουν ένα παραθαλάσσιο κολυμβητήριο   με θαλασσινό νερό, για καλύτερες επιδόσεις. Να υπάρχει και αγώνισμα ελεύθερης κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα.
 -- Ο μαραθώνιος να τελείται μονίμως στην ίδια αρχαία διαδρομή: Μαραθώνας-Αθήνα.
 --Να απαγορευτεί απολύτως το ντόπιγκ, οι ουσίες , οι βιταμίνες. Να αλλάξουν τα σημερινά κριτήρια ελέγχου και να γίνουν πολύ αυστηρά.
-- Να απαγορευτεί εντελώς η κάθε είδους διαφήμιση, άμεση ή έμμεση.
--Να δίνουν μετάλλια στο άτομο, όχι στο κράτος απ’ όπου ήρθε. Στην τελική κατάταξη των μεταλλίων να κάνουν ποσόστωση ανά πληθυσμό κράτους. Να μπορεί ο κάθε ολυμπιονίκης να ακούει τον ύμνο του έθνους που κατάγεται, όχι του κράτους που ζει.
 ------ Πολλά τα πλεονεκτήματα: ‘μηδέν’ έξοδα για την Ελλάδα, και πολλά τα έσοδα . Ολυμπία-Αθήνα και Ελλάδα ανακηρύσσεται ως προστατευόμενο κράτος παγκόσμιας ειρήνης, διαλόγου και δημοκρατίας. Φεύγει από το ΝΑΤΟ, φεύγουν τα πυρηνικά..

Β.  Διεθνείς  μοντέρνοι Ολυμπιακοί
  ---Μόλις ανάψει η φλόγα στην αρχαία Ολυμπία,  μεταφέρεται με αθλητές ή άλλα μέσα στην άλλη χώρα που θα κάνει τους ‘μοντέρνους’ παράλληλους αγώνες.
  Τα μοντέρνα αγωνίσματα καθορίζονται από την ΔΟΕ, και είναι όλα εκείνα που δεν γίνονται στους ‘αρχαίους’ αγώνες που τελούνται στην Ολυμπία: Κολύμβηση σε γλυκό νερό, μπάσκετ, βόλευ, μπέιζμπολ, ποδόσφαιρο, πιγκ -πογκ, χόκεϊ κλπ. κλπ. κλπ.
  Να επιτρέπονται τα λίγα αναβολικά, να υπάρχουν άλλα κριτήρια πιο ελαστικά.
  Να επιτρέπονται οι λίγες διαφημίσεις, και ο επαγγελματισμός των αθλητών, ώστε να φαίνεται η διαφορά της ποιότητας  με τους αυθεντικούς ελληνικούς.

                 Παγκόσμια  ε ι ρ ή ν η  ,  και  ν έ α    χ ρ ο ν ο λ ο γ ί α !!!
   Τα αρχαία χρόνια ήταν τόσο τιμητικό αν μια πόλη είχε ολυμπιονίκη, που όταν γύριζε νικητής, γκρέμιζαν μέρος απ’ τα τείχη!.. (σήμερα θα έσπαγαν όπλα και άρματα μάχης)
  Το νόημα της ε κ ε χ ε ι ρ ί α ς  για λίγο καιρό, είναι το προστάδιο για την  -πιο- μόνιμη ειρήνη. Ακόμα και οι χειρότεροι εχθροί, μπορούν να συμφωνήσουν να ειρηνέψουν για λίγες μέρες, είναι ένας ιερός θεσμός. Όπως ακριβώς είναι ιερός ο πρέσβυς, ο αγγελιαφόρος, και ο αιχμάλωτος πολέμου.
  Αυστηρή εκεχειρία ήδη 1 ή 2 μήνες πριν την έναρξη των αγώνων, επιβεβλημένη δια της απειλής βίας σε όλη τη γη.   Για παράδειγμα, στις μέρες μας θα έπρεπε να σταματούσαν τη βία κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών ακόμα και οι τζιχαντιστές  του isis. Αν δεν υπάκουαν, τότε θα ήτανε μεγάλη ύβρις, και θα έπρεπε οι μεγάλες δυνάμεις να ασκήσουν δια της βίας ειρήνη… εναντίον σε όποιον ασκεί βία.
 Να αποκλείονται από τους αγώνες όσες χώρες κάνουν επιθετικό πόλεμο, ή δεν προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα (μουσουλμανικές χώρες, ή ακόμα και οι ΗΠΑ)
 Οι αγώνες θα μπορούν να κρατούν 3 μήνες , ώστε να παραταθεί και η ειρήνη.
----Η ειρήνη και η συμφιλίωση κατά την διάρκεια των αγώνων θα πρέπει να επεκταθεί και στις κοινωνικές ομάδες, στις θρησκείες, ακόμα και στις ανθρώπινες σχέσεις!!!
 ●  Με όλα αυτά   θα αναβιώσει το πνεύμα των αρχαίων αγώνων στην σύγχρονη εποχή.   
Η νέα εποχή της π α γ κ ό σ μ ι α ς   ε ι ρ ή ν η ς  θα  επαναφέρει  και  τον  α ρ χ α ί ο     τ ρ ό π ο   χ ρ ο ν ο λ ό γ η σ η ς  !!!   Θα μετράμε με ολυμπιάδες.
 Ο κάθε χρόνος θα έχει 12 μήνες των 30 ημερών, (+ 4 μέρες : 2 ισημερίες και 2 ηλιοστάσια). Η   δ ί σ ε κ τ η   μ έ ρ α  κάθε 4 χρόνια, θα οριστεί αμέσως  μετά το θερινό ηλιοστάσιο, και αυτή θα είναι  η  έ ν α ρ ξ η  των Ολυμπιακών  α γ ώ ν ω ν , όπως ακριβώς γινόταν στην αρχαιότητα.

Ολυμπία: η γενέθλια γη θεών κι ανθρώπων
  Άραγε είναι τυχαίο που οι αγώνες πρωτοξεκίνησαν στην Ολυμπία, και όχι από άλλο μέρος της Ελλάδας ή και του κόσμου???. Βεβαίως όχι!  
Η αρχαία Ολυμπία είναι όλη η αρχαία Ομηρική Πύλος, η περιοχή νότια του Αλφειού ποταμού, όλος ο Κυπαρισσιακός κόλπος και τα ενδότερά του. Είναι η γενέθλια γη της Ελλάδος. Εκεί πρωτογεννήθηκε ο πολιτισμός, εκεί επινόησαν οι αρχαίοι Ολύμπιοι τους περισσότερους από τους 12 Θεούς. Κατόπιν έδωσαν το όνομα Όλυμπος στο πιο ψηλό βουνό της Ελλάδας, και είπαν πως τάχα εκεί διαμένουν οι Θεοί…  Υπάρχουν δεκάδες ‘Όλυμποι’, τα ψηλότερα βουνά σε: Κύπρο, Κάρπαθο, Εύβοια, Αρκαδία, Λέσβο, Τουρκία, ακόμα και σε Αμερική… Οι αρχαίοι Ολύμπιοι εφεύραν τους ολυμπιακούς αγώνες, και έχουν βάλει σήμερα όλους τους αθλητές της γης να ασκούνται με το όνειρο να γίνουν ολυμπιονίκες! Αν πάρεις ολυμπιακό μετάλλιο θεωρείται πιο σημαντικό και από παγκόσμιο ρεκόρ!  Οι σύγχρονοι Ολύμπιοι , παρά τις επιμειξίες με  Σλάβους, Αρβανίτες, Τούρκους κλπ., έχουν κάτι από το αρχαίο πνεύμα.  Φιλόξενοι, περήφανοι, τσακωμένοι μεταξύ τους, έχουν διπλούς φράχτες στα χωράφια τους…

Ψυχανάλυση και Μεταφυσική του Ολυμπισμού
 Ας δούμε τα πράγματα σε βάθος, τότε δεν έχει  κανένα νόημα αν κάποιος ξεπεράσει τον άλλο σε κάτι. Αν κάποιος πιεί 5 μπύρες, και ένας άλλος 6,  αν κάποιος σηκώσει ένα βάρος , και ο άλλος σηκώσει μεγαλύτερο, όλα αυτά δεν είναι επιτυχία, δεν είναι ‘μαγκιά’. Αντιθέτως δείχνουν κόμπλεξ κατωτερότητας, είναι καθαρή βλακεία και επικίνδυνη ψυχολογική συμπεριφορά.  Ακόμα κι αν κάποιος κάνει μια καλή πράξη, δώσει π.χ. 1000 ευρώ για τους φτωχούς, και κάποιος δώσει 1100, πάλι είναι βλακεία και υποκρισία.  Και στο φινάλε, ο καθένας είναι διαφορετικός, ο κάθε συναγωνισμός είναι άνισος , απλώς κερδίζει ο πιο δυνατός, ή ο πιο εξασκημένος…
  Γιατί λοιπόν τόσος λόγος για τους Ολυμπιακούς αγώνες? Γιατί όλοι οι άνθρωποι σήμερα αγωνίζονται να ξεπεράσουν τους άλλους για ηλίθια πράματα? Ο αθλητισμός αλλά και ό,τιδήποτε σήμερα, μοιάζει με τα ρεκόρ του βιβλίου ‘Γκίνες’. 
   Ο μόνος λόγος που χρειάζονταν οι αγώνες στην αρχαιότητα είναι για  να γίνει ειρήνη, κανένας άλλος. Πρέπει λοιπόν στις μέρες μας να γίνει επι γης ειρήνη και αμέσως μετά να καταργηθεί ο πρωταθλητισμός. Όποιος θέλει ας κάνει μόνος του αθλητισμό, δηλ. σωματική άσκηση, για να έχει σωματική υγεία ή έστω για διασκέδαση…
 Ναι! , οι ολυμπιακοί αγώνες, έχουν ως απώτερο σκοπό να καταργηθούν, και αυτό θα γίνει σύντομα , π α ρ ά λ λ η λ α  με την εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης…
                                                      antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
Υποσημείωση:
 1.  Λίγοι ξέρουν πως το σημερινό παράλογο  ημερολόγιο, με  28 , 29, 30 ή 31 μέρες ο κάθε μήνας, είναι ένα  ‘εφεύρημα’ των Ρωμαίων, αυτών που ξευτέλισαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα ονόματα των μηνών  Ιούλιος, Αύγουστος, είναι ονόματα Ρωμαίων Αυτοκρατόρων! Ο Αύγουστος είχε 30 μέρες, αλλά του πρόσθεσαν μία μέρα που έκλεψαν απ’ το Φλεβάρη, προς τιμήν του συνονόματου Αυτοκράτορα!!!
 2.  Στην ολυμπιάδα της Αθήνας, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν πήγε ούτε καν ως θεατής, με τη δικαιολογία πως ‘δεν προσκλήθηκε’. Η αλήθεια είναι πως δεν συμβαδίζει η ‘ορθοδοξία’ με το γυμνό σώμα και τη γυμναστική. Αν πήγαινε με το ράσο, θα ήταν σαν τη μύγα μες το γάλα..
 ---Ίσως και να είχε δίκιο που δεν πήγε, γιατί  το σήμα των αγώνων του 2004 είναι μασονικό και ίσως ‘σατανικό’, έχει 18 φύλλα ελιάς, (6+6+6).
 3.  Ένα χείριστο δείγμα του εξευτελισμού των αγώνων του 2016 είναι που κάθε λίγα λεπτά περνά απ’ τις οθόνες της τηλεόρασης αστραπιαία το ολυμπιακό σήμα με τους 5 κύκλους. Η γρήγορη και μονότονη αλλαγή εικόνας είναι επικίνδυνη, τρελαίνει.
 4. Το ότι ο ‘βαρώνος’ πιέρ Κουμπερτέν ήταν αρχαιόπληκτος και ελαφρώς ψώνιο, φαίνεται και από το ότι είχε ζητήσει όταν πεθάνει να θάψουν την καρδιά του στο χώρο των αγώνων της αρχαίας Ολυμπίας, όπως και έγινε…
 5. Ντροπή του Βορειοηπειρώτη Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα που κατέβηκε στις εκλογές με ένα πολιτικό κόμμα . Αντιθέτως μ’ αυτόν, το γνήσιο ολυμπιακό πνεύμα φάνηκε στον ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη, που ήταν ένας απλό βοσκός. Δεν ήταν καν αθλητής, και όμως ξεπέρασε όλους τους προπονημένους αθλητές…
   Κι όμως, κι αυτόν προσπάθησαν να τον ξευτιλίσουν  οι κουτόφραγκοι. Πήγε στην ολυμπιάδα του Βερολίνου, το 36,  και καμάρωνε με την φουστανέλα του κι ένα κλαδί ελιάς…
 6.  Όταν έρθουν μόνιμα οι αγώνες στην Ελλάδα, τα εισιτήρια πρέπει να είναι δωρεάν (όπως και στα μουσεία). Αλλά να πληρώνει ένα σεβαστό ποσόν εφ’ άπαξ, όποιος θέλει να έρθει στην Ελλάδα για αυτόν τον μήνα που διαρκούν οι αγώνες.  
 7. Αλλά ας δώσουμε μια ‘τρολ’ εξήγηση για το ξεκίνημα των Ολυμπιακών αγώνων:
  Οι Ολύμπιοι, είχαν τρομερή ενέργεια, τσακώνονταν, ρουφιανευόντουσαν και κλεβόντουσαν μεταξύ τους συνεχώς.(όπως και σήμερα) Μια μέρα τους είπε ένας νοήμων Λεντεκαδίτης: αντί να τσακώνεστε, πετάξτε μια πέτρα ποιός θα την πάει πιο μακριά!!! Αυτό ήταν! Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι αγώνες.  

   Η Κυπαρισσία Αθηνά νίκησε τον Ολύμπιο Δία!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου