theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Οι ΜΚΟ έκαναν την Ηλεία τσιφλίκι τους»!

Στην πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο για την caretacareta στον Κυπαρισσιακό Κόπλο, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος.
Στην ανακοίνωσή του συγκεκριμένα ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Την Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο την έστειλαν οι ΜΚΟ και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, που επιδιώκουν οικονομικά οφέλη από τον χαρακτηρισμό σαν Εθνικό Πάρκο του Κυπαρισσιακού κόλπου. Με ψευδή στοιχεία και με τη συνεργασία επίορκων δημόσιων παραγόντων, μια τεράστια περιοχή, ζωτικής σημασίας για την επιβίωση, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των κατοίκων της νότιας Ηλείας, έγινε τσιφλίκι των ΜΚΟ. Μάλιστα, όλο το καλοκαίρι έκαναν επιδεικτικές περιπολίες στην περιοχή για να δείξουν στους κατοίκους-ιθαγενείς ποια είναι τα νέα αφεντικά του τόπου!

Από τον Μάιο του 2016, η νότια Ηλεία βιώνει στο πετσί της τις παράλογες και εξοντωτικές ρυθμίσεις της Υπουργικής Απόφασης Τσιρώνη, που πάγωσε κάθε οικοδομική δραστηριότητα και κάθε αγοραπωλησία, εξαιτίας της κάθετης πτώσης των αξιών της γης σε όλη την πεδινή νότια Ηλεία. Έκπληκτοι οι κάτοικοι πληροφορούνται από τα Γραφεία Πολεοδομίας ότι δεν μπορούν να χτίσουν ούτε αποθήκη 10τ.μ., αν το χωράφι τους είναι μικρότερο από 20 στρέμματα!  
Δυστυχώς, όμως τα δύσκολα είναι μπροστά. Με την Υπουργική Απόφαση Τσιρώνη ορίστηκαν και ισχύουν, από το Μάιο του 2016, αυστηρότατοι περιορισμοί για κάθε χρήση και παραγωγική δραστηριότητα. Προβλέπεται το γκρέμισμα των οικισμών του Αγίου Νικολάου και του Επιταλίου και ας είναι οριοθετημένοι και αναγνωρισμένοι με το Π.Δ. της Ζ.Ο.Ε. Επιδιώκεται από τις ΜΚΟ η εξαφάνιση όλων παραθαλάσσιων οικισμών, νόμιμων και μη, από το Κατάκολο ως τη Μεσσηνία, των βιοτεχνικών και παραγωγικών εγκαταστάσεων και των δρόμων που δεν συνάδουν με τους στόχους της προστασίας. Οι ρυθμίσεις της Υπουργικής Απόφασης Τσιρώνη και της γενικότερης περιβαλλοντικής νομοθεσίας είναι τόσο γενικές και τόσο αόριστες, που θα μπλέξουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των νομικών αντεκδικήσεων τους πάντες για τα πάντα, όταν μάλιστα υπάρχουν καλοθελητές σαν τις ΜΚΟ.
  Την εφαρμογή των μέτρων για τη δήθεν αποκατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος, την έχουν αναλάβει «εργολαβικά» οι ΜΚΟ που, με τις καταγγελίες τους στο Ευρωδικαστήριο, εκβιάζουν την Ελλάδα με καταδίκες και πρόστιμα. Οι μάσκες έχουν πέσει και έχει αποκαλυφθεί το πραγματικό και αποτρόπαιο πρόσωπο τους. Μοναδικός σκοπός των ΜΚΟ, συγκαλυμμένος με δήθεν περιβαλλοντικές ευαισθησίες, είναι ο σφετερισμός των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, που θα εισπράξουν σαν προστάτες «οικότοπων» και «ειδών» που όμως δεν υπάρχουν, σε βάρος των περιουσιών και της ζωής των κατοίκων της Ηλείας και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα
Οι ΜΚΟ και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, με συμμάχους επίορκους υπηρεσιακούς και δημόσιους παράγοντες που, με απερίφραστο θράσος, δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι πρέπει να είναι παρόντες «όπου μοιράζεται η πίτα», αλωνίζουν ανεξέλεγκτα τον τόπο και επιβάλλουν τις απόψεις τους, χωρίς αντίπαλο. Τελικά οι ΜΚΟ έκαναν την Ηλεία τσιφλίκι τους! Έστω και τώρα, στο «και πέντε» πρέπει να αποκαλυφθούν τα ψεύδη που οδήγησαν την κατάσταση στο απροχώρητο. Η αλήθεια δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται από τους λίγους σε βάρος των πολλών. Ο χρόνος έχει τελειώσει».
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου