theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Συριζα Ηλείας: Κυπαρισσιακός - Η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Απάντηση στον Κ. Αλεξανδρόπουλο

   ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ  Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

   Μετά την δημοσίευση στον τοπικό Τύπο από τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως κ. Κ. Αλεξανδρόπουλο άρθρου - ανακοίνωση σχετικά με τον Κυπαρισσιακό κόλπο, το οποίο είναι γεμάτο με ανακρίβειες και ψέματα, οφείλουμε να μιλήσουμε για να ενημερώσουμε τον Ηλειακό λαό και όχι μόνο.

                Είναι ψέματα ότι θα κατεδαφιστούν νόμιμα υφιστάμενα κτίσματα! Είναι ψέματα ότι καταργούνται οικισμοί είτε είναι αναγνωρισμένοι είτε δεν είναι. Αντίθετα προβλέπεται η δυνατότητα επέκτασης των νομίμως υφιστάμενων οικισμών (άρθρο 3/Β2 παρ 11). Είναι ψέματα ότι απαγορεύεται με το προεδρικό διάταγμα η οικοδόμηση αγροτικών εγκαταστάσεων σε μικρότερα από τα 20 στρέμματα αγροτεμάχια (άρθρο 3 Β2 παρ4).  Επίσης για το θέμα της  αρτιότητας των οικοπέδων των κατοικιών , αντί  των 20  να μειωθεί στα 10 στρέμματα το υπουργείο το έκρινε ως δίκαιο και το συμπεριέλαβε στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε  στο ΣτΕ. Κάνει λάθος όποιος  υπερασπίζεται  το καθεστώς ανομίας που υπάρχει στη περιοχή , από καταπατητές και κατασκευαστές αυθαιρέτων χρησιμοποιώντας ψέματα και συκοφαντίες ενάντια στην κυβέρνηση και σε εθελοντές.
     Αλήθεια, γιατί υπάρχουν μη αναγνωρισμένοι οικισμοί; Γιατί δεν επεκτάθηκε το σχέδιο πόλης της Ζαχάρως; Ποιους βόλευε και βολεύει η κατάσταση αυτή; Αλήθεια ποιοί είναι οι επίορκοι δημόσιοι παράγοντες; Ποιά είναι τα ψεύτικα στοιχεία; Μήπως ξέρετε να πείτε στο λαό της Ηλείας τα ονόματα αυτών που πραγματικά "έκαναν την περιοχή τσιφλίκι τους " καταπατώντας και αυθαιρετώντας, και ποιοί είναι αυτοί που πραγματικά τρομοκρατούν στην περιοχή δημόσιους λειτουργούς που προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους;
            Η αλήθεια λοιπόν είναι:
      Το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό προσπαθεί να βγάλει την ταφόπλακα που έβαλαν λάθος πολιτικές περασμένων δεκαετιών! Να επιβάλει κανόνες που θα θέσουν τέρμα στην εποχή της αυθαιρεσίας.
             Ο διχασμός που κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν στην τοπική κοινωνία δεν οφείλεται σε αστοχίες του Προεδρικού Διατάγματος  αλλά στην έλλειψη τόλμης και οργάνωσης των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες άφησαν την περιοχή εκτεθειμένη.(βλέπε πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε.) Το αποτέλεσμα ήταν οι καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  αλλά και η επικράτηση του νόμου της ζούγκλας στην περιοχή όπου, χωρίς σχέδιο, όποιος είχε τα «μέσα» προλάβαινε να αρπάξει τον φυσικό πλούτο που θα έπρεπε να χαίρονται οι πολλοί.
                Συντασσόμαστε με τις αρχές της ευημερίας, οι οποίες εγγυώνται βιώσιμο τρόπο ανάπτυξης και δικαιότερη κατανομή του πλούτου. Δεν μπορούμε να χαράζουμε πολιτικές χωρίς να σκεφτόμαστε το μέλλον. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η πιο ανθρώπινη κλίμακα και η ήπια τουριστική ανάπτυξη που αναδεικνύει την τοπική παραγωγή, την φύση, την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά κάθε τόπου, ενισχύοντας παράλληλα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα σε αντίθεση με φαραωνικά συγκροτήματα με τα υψηλά οφέλη για τους λίγους. Παράλληλα είναι σημαντικό τα αναπτυξιακά κονδύλια να κατευθυνθούν σε μια στοχευμένη ανάπτυξη, με άμεσους αποδέκτες νέες επιχειρήσεις προερχόμενες από την τοπική κοινωνία, ενώ ο τουρισμός δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «μονοκαλλιέργεια».
Η αλήθεια είναι ότι το Προεδρικό Διάταγμα είναι ένα πρώτο βήμα για την βελτίωση της προστασίας της περιοχής αλλά και για την παροχή ενός σταθερού επενδυτικού πλαισίου.
Η αλήθεια είναι ότι όλη η περιοχή μπορεί να αποτελέσει έναν Παγκόσμιο προορισμό Οικολογικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται δίπλα της.
Η αλήθεια είναι ότι το Προεδρικό Διάταγμα θα λειτουργήσει προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων, που επωφελούνταν έως τώρα. Και η Αλήθεια πρέπει να λέγεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου