theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάζει σε animation ένα αρχαιοελληνικό συμπόσιο

Ένας κύλικας ηλικίας 2.500 ετών αποκτά ζωή-και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δίνεται σε όλους μας η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το παρελθόν μας!
Ένας κύλικας ηλικίας 2.500 ετών αποκτά ζωή-και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δίνεται σε όλους μας η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το παρελθόν μας!Με στόχο την ενθάρρυνση της διδασκαλίας των αρχαίων γλωσσών (λατινικά και ελληνικών),  καθώς και να την γενικότερη υποστήριξη της διδασκαλίας θεμάτων που άπτονται της αρχαίας Ελλάδας,το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρουσιάζει σε animation ένα αρχαιοελληνικό συμπόσιο.
Η Oxford Faculty of Classics, δανειζόμενη από το Ashmolean Museum έναν αρχαιοελληνικό κύλικα (ένα είδος κούπας στην αρχαία Ελλάδα, την οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως για να πίνουν κρασί) και δημιούργησε βασιζόμενη στην αναπαράσταση του αγγείου, ένα video με ένα αρχαιοελληνικό συμπόσιο ηλικίας 2.500 ετών.

Το video διαρκείας 1.15 λεπτών αναπαριστά τ η ζωή ενός συμποσίου με τους συμμετέχοντες σε αυτό να πίνουν κρασί, να συζητούν και να ακούνε μουσική, ενώ ένας δούλος βάζει διαρκώς κρασί στα κύπελλά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου