theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Κάνναβη: δωρεάν φάρμακο για το 55% του πληθυσμού !!!

Αντώνης Αντωνόπουλος ο Κυπαρισσεύς    
Τώρα που απελευθερώνεται η ιατρική κάνναβη σε όλον τον κόσμο, και προσφάτως και στην Ελλάδα, ας εξετάσουμε τι θεραπεύει, για ποιές ασθένειες είναι φάρμακο…, και πόσο από τον πληθυσμό αφορά αυτό το ευεργετικό δωρεάν φάρμακο που ο σοφός θεός της φύσης χάρισε στους ανθρώπους…
Η υπουργική απόφαση αναφέρει μόνο τις εξής νόσους:
 καχεξία-ανορεξία από AIDS, επιληψία, χρόνιος πόνος, νευροπαθητικός πόνος, ναυτία και έμεση (εμετός) στη χημειοθεραπεία, σπαστικότητα που σχετίζεται με την πολλαπλή σκλήρυνση, κ α ι  ά λ λ ε ς (χωρίς να αναφέρει ποιές είναι οι άλλες)
και συνεχίζει με αερολογίες, πως : το Υπουργείο δεσμεύεται να λάβει μέτρα, ώστε οι ασθενείς με  σ υ γ κ ε κ ρ ι μ έ ν ε ς   π α θ ή σ ε ι ς , να μπορούν να βρουν την κάνναβη, κλπ. κλπ.

  Ας μεταφράσουμε σε απλή γλώσσα τις παθήσεις αυτές, τι καλό κάνει η κάνναβη. Και ας προσθέσουμε και άλλες παθήσεις, στις οποίες επίσης βοηθά η κάνναβη, όπως μας ενημερώνουν πολλές ιατρικές έρευνες,  επιστήμονες και πανεπιστήμια.
  Όσοι έχουν aids, γίνονται καχεκτικοί και έχουν ανορεξία. Η κάνναβη τους φέρνει όρεξη , τρώνε και ‘στανιάρουν’. Βοηθά επίσης το αμυντικό τους σύστημα.
 Όσοι έχουν επιληψία, η κάνναβη τους καλμάρει, για να μην τους πιάνουν οι κρίσεις. Για όσους έχουν σπασμούς , είναι αντισπασμικό φάρμακο με μυοχαλαρωτικές ιδιότητες
  Όσοι κάνουν χημειοθεραπεία, ζαλίζονται και κάνουν εμετούς, και το χασίσι τους βοηθά να αντέξουν τα φάρμακα.
 Πολλοί που έχουν καρκίνο,
έχει παρατηρηθεί πως η κάνναβη τους βοηθά πολύ στην πάθησή τους. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν ιαθεί εντελώς.
 Από αυπνία, υποφέρει ο μισός πληθυσμός , έστω περιστασιακά. Το τσαγάκι από κάνναβη σου φέρνει έναν γλυκό ύπνο, άλλωστε η ελληνική ονομασία του χασίσι είναι ‘υπνούσα’. 
 Οι περισσότεροι γέροι έχουν υπέρταση, (πίεση). Το χασισάκι ρίχνει την πίεση, αντικαθιστά τα χάπια πιέσεως , είναι καλύτερη κι από το σκόρδο, κι έτσι προλαβαίνει τα εγκεφαλικά, κλπ.
Αλλά την χρειάζονται και όσοι υποφέρουν από γλαύκωμα, (ενδοφθάλμια υπέρταση) , που φέρνει βλάβη στο οπτικό νεύρο,  μείωση και απώλεια της όρασης.
 Ο ένας στους 3 άντρες υποφέρει από πρόωρη εκσπερμάτιση. Με ένα τσιγαράκι καλμάρεις, και ξεχνάς να ‘τελειώσεις’. Περνάς καλά, εσύ και η φιλενάδα σου…
 Μία στις 5 γυναίκες της παραγωγικής ηλικίας έχουν έντονους  πόνους περιόδου, η οποία επιστημονικώς λέγεται: δυσμηνόρροια. Με λίγο τσαγάκι περνούν πιο εύκολα οι ‘δύσκολες μέρες’.  Ο J. Reynolds, προσωπικός γιατρός της Βασίλισσας της Αγγλίας Βικτωρίας ,  συνταγογραφούσε επί 30 χρόνια το φάρμακο αυτό.
 Μαλακώνει γενικώς όλους τους πόνους.  Νευραλγίες, κεφαλαλγίες, αρθριτικά.
  Ηρεμάει όσους έχουν νεύρα, και άλλα ελαφρά ψυχολογικά προβλήματα. (προσοχή, δεν ενδείκνυται για  βαρειάς μορφής σχιζοφρένεια)
  Βοηθάει πολύ στην απεξάρτηση από αλκοόλ και άλλα ναρκωτικά, (ηρωίνη, μορφίνη, χάπια κλπ).
Από κατάθλιψη (στεναχώρια), άγχος και στρες, πάσχει  ο μισός πληθυσμός της χώρας. Αν είχαμε κάνναβη θα αντέχαμε καλύτερα στα μνημόνια…
Ένας στους 10 έχει ζάκχαρο, (διαβήτη). Και για αυτό είναι βοηθητικό το χασίς.
Μερικοί άνθρωποι πάσχουν από ανορεξία, έχουν γίνει σαν στέκα. Με λίγο χασισάκι τους ‘κόβει’ η πείνα, τρώνε και παχαίνουν.
7 στους 10 γέροντες έχουν απώλεια μνήμης, γεροντική άνοια  , αυτό που κακώς λένε : αλτσχάιμερ. Λίγη κάνναβη τους ξυπνάει το κοιμισμένο μυαλό, όπως ακριβώς : και το κρασί τον γέροντα τον κάνει παλλικάρι….
Μερικές νιόγεννες γυναίκες πάσχουν από λεχωιδή ψύχωση. Λένε πως και σε αυτό βοηθάει.  Αλλά  και σε  δ ε κ ά δ ε ς   ά λ λ ε ς   π α θ ή σ ε ι ς : σκλήρυνση κατά πλάκας, άσθμα, βήχας και χρόνια βρογχίτιδα, ρευματισμοί, γονόρροια, χολέρα, ελονοσία, τέτανο,  διάρροια, κλπ. κλπ. κλπ. κλπ. κλπ. κλπ. κλπ.
 Ας προσθέσουμε και ένα ακόμη καλό που κάνει: κάνει τους άντρες αρσενικούς και ‘μάγκες’. Κάτι πολύ χρήσιμο για την κοινωνία, ειδικά στις μέρες μας…

συμπληρωματικώς
●--Η κάνναβις συνδιάζεται  αποτελεσματικά και με ασφάλεια με οποιοδήποτε φάρμακο!!!    Δεν έχει σχεδόν καθόλου παρενέργειες.
●--Ωστόσο πρέπει να δίνουμε προσοχή στη δοσολογία, θέλει λίγο και όχι κάθε μέρα…, όπως όλα τα φάρμακα. Δεν συνδυάζεται με πολύ αλκοόλ!

                                      Σ υ μ π ε ρ α σ μ α τ ι κ ώ ς
 Αν προσθέσουμε όλους τους ασθενείς που η κάνναβις θα μπορούσε να τους βοηθήσει στην αρρώστεια τους, βγαίνει ένα μεγάλο νούμερο 50-60-70-80 % , που έστω μια φορά στη ζωή μας θα χρειαστούμε κάνναβη!  Απίστευτο αλλά αληθινό!
Αλλά γιατί δεν έδιναν μέχρι τώρα το φάρμακο αυτό? Γιατί ήταν παράνομο????
 Είναι πολύ απλό: θα έκλειναν οι μισές πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, και θα έμεναν άνεργοι οι μισοί γιατροί και οι μισοί φαρμακοποιοί .  Ντροπή τους, που απαγόρευαν ένα δωρεάν φάρμακο της φύσης, και υπέφεραν εκατομμύρια άνθρωποι, για να κερδίζουν αυτοί χρήμα. Εξευτέλισαν την ελεύθερη οικονομία. Πρέπει να φυλακιστούν, και παραλλήλως πρέπει να αποζημιωθούν όσοι αδίκως δικάστηκαν ή και  φυλακίστηκαν για χρήση ή καλλιέργεια κάνναβης.
 Οι πολιτικοί οφείλουν να ζητήσουν ταπεινή συγνώμη που άργησαν να το νομιμοποιήσουν. Και να το απελευθερώσουν πλήρως, όχι μόνο για ιατρική χρήση, αλλά και για ευφορική, για απλή διασκέδαση, όπως ακριβώς είναι και το αγνό κρασάκι.
                                              antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

 υστερόγραφο:    Τα στοιχεία που αναφέρονται έχουν συλλεγεί από τα βιβλία του διάσημου Ψυχιάτρου-Συγγραφέως Κλεάνθη Γρίβα. (και από άλλες δημοσιεύσεις που υπάρχουν άφθονες στο διαδίκτυο) Ο συντάκτης του κειμένου δεν είναι γιατρός ώστε να γνωρίζει επακριβώς τις χρησιμότητες του φυτού κάνναβης. Ούτε παρακινεί κάποιον να παρανομήσει χρησιμοποιώντας κάνναβη, αν δεν τον συμβουλέψει γιατρός.
  Αλλά γνωρίζει ο ίδιος πολλές περιπτώσεις που ασθενείς έγιναν καλά από την χρήση της καννάβεως: λευχαιμία, παρενέργειες από χημειοθεραπεία, απεξάρτηση από ηρωΐνη, κατάθλιψη,  ψυχολογικά προβλήματα. Και είχε κάνει και ο ίδιος στο παρελθόν χρήση του φυτού αυτού, -κατόπιν συμβουλής ιατρού- και έγινε εντελώς καλά ύστερα από μεγάλη ψυχιατρική πάθηση (ψυχωσική συνδρομή) που του είχε διαγνωστεί, και ακολουθούσε ψυχιατρική θεραπεία (ενέσεις-χάπια) επί εξάμηνο.

  Η σύνταξη του παρόντος άρθρου ήταν απλώς ένα  μεγάλο ‘ευχαριστώ’ προς το φυτό αυτό…, και ένα φιλικό ‘κλείσιμο μάτι’ σε όσους  το χρησιμοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου