theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

   Τι να κάνουμε αγαπητοί μου φίλοι και φίλες με κείνα μας και τάλλα μας φθάσαμε τα 64 και για να λέμε την αλήθεια όχι αισίως αλλά ασθμαίνοντας, με τα τέσσερα. Η ζωή όμως προχωράει και τραβάει την ανηφόρα με χαρές και με νταούλια, όπως παλιά τραγουδάγαμε στη νιότη μας. 
Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομείο ερυθρος σταυρος  Πέρυσι λοιπόν τον Μάιο έκανα μια εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας (κλικ ΕΔΩ) και όπως θυμάστε  όλα τα είχε φέρει τούμπα. Δυστυχώς είχαμε και συνέπειες, διαπύηση του τραύματος, πυρετός με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλαγές και κόντρα αλλαγές με συχνές, πολλές επισκέψεις πρώτα στο Γενικό Κρατικό (Γεννηματά) και μετά στον Ευαγγελισμό. Και με όλα αυτά τα σχετικά μέχρι να έχουμε πλήρη ίαση μας έπιασε το καλοκαίρι. Όλα καλά και όλα ωραία και να που το φθινόπωρο στη μεριά της τομής παρουσιάζεται "Μετεγχειρητική κοιλιοκήλη και δώσε πάλι επισκέψεις σε χειρούργους. Θέλοντας να αποφύγω το μαχαίρι έχοντας κακιά εμπειρία έψαξα να την κάνω με λαπαρασκόπηση (1) όπως και έγινε στον Ερυθρό την Τρίτη του Πάσχα. Δυστυχώς και εδώ κάναμε πυρετό με αποτέλεσμα να φάμε μια βδομάδα στο νοσοκομείο. Βγήκαμε με το καλό και δεν πρόλαβα να χαρώ το ίδιο απόγευμα του Ζαββάτου μου παρουσιάζεται μια δερματίτιδα με φλύκταινες (καντήλες) στη ραχιαία πλευρά της παλάμης εκεί όπου μου είχαν τοποθετήσει την πεταλούδα  για ενδοφλέβιες εκχύσεις. Τρέξε πάλι Κυριακάτικα   στο Συγγρού και άντε πάλι αλλαγές και επιθέσεις.
    Έτσι λοιπόν νάμαστε στο σπίτι υπό ανάρρωση....
    Πολλά έχω να γράψω για τη βδομάδα στο νοσοκομείο και περισσότερο για τον ασθενή δίπλα μου που έτυχε να είχαμε γνωριστεί πριν 40 χρόνια στην παραλία στο χωριό ως γείτονες ελεύθεροι κατασκηνωτές. Σε μια άλλη ανάρτηση..
   Προσπάθησα αυτή την τελευταία μου ...ιστορία να την αναφέρω με λίγα λόγια κοφτά αποφεύγοντας τις συναισθηματικές και άλλες παρεμφερείς φορτίσεις.

(1)Σχετικά με τη Λαπαροσκοπική χειρουργική  η Βικιπαίδεια τα λέει όλα (κλικ ΕΔΩ). Αναφέρω μόνο ότι γίνονται τρεις μικρές τομές στην αντίθετη πλευρά της κοιλίας με την κήλη, όπου εισάγονται μια κάμερα και δυο λαβίδες με τις οποίες γίνεται η όλη επέμβαση. Υπόψη αρχικά έλεγξε με την κάμερα εάν δεν υπάρχουν συμφύσεις του κοιλιακού τοιχώματος με κάποιο εσωτερικό όργανο γιατί τότε θα ακολουθούσε τη συμβατική μέθοδο, τομή κτλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου