theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ....

       Σίγουρα θα έπεσαν στην αντίληψή σας τα σχετικά με τη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τις αποκαλύψεις του Hot Doc σχετικά με την γυναίκα του Στουρνάρα και το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ. (κλικΕΔΩ) Αναφέρομαι στην μαγνητοφώνηση και μόνο που κρίθηκε παράνομη γιατί έγινε χωρίς να ληφθεί προηγουμένως άδεια από το δικαστήριο. Η επιλεκτική αντιμετώπιση στη συνέχεια και όχι η εφαρμογή του νόμου (αυτόφωρο και κράτηση) είναι άλλο θέμα.
         Θα θυμάστε μια ανάλογη περίπτωση που συνέβη στη δίκη (22-12-16) στο αντίστοιχο δικαστήριο της Κυπαρισσίας με κατηγορούμενους τον εφοπλιστή  Παππά και λοιπούς που κατηγορούνται για αδικήματα του νόμου 1650/19 86  {κλικ ΕΔΩ}«Για την προστασία του περιβάλλοντος», όπου χωρίς προηγούμενη δικαστική άδεια μαγνητοφώνησα όλη την ακροαματική διαδικασία. Τότε οι δικαστές αποσύρθηκαν από την έδρα στα ενδότερα και μετά ανακοίνωσαν, αφού με κάλεσαν στο εδώλιο,   ότι, επειδή η ακροαματική διαδικασία είναι δημόσια, όχι μόνο δεν θα δικαστώ  αλλά και μου επέτρεψαν να συνεχίσω τη μαγνητοφώνηση αφού και οι διάδικοι δικηγόροι (1) συμφώνησαν.
       Διόλου δεν καταλαβαίνω γιατί ο νόμος δεν είναι ο ίδιος και στην Κυπαρισσία και στην Αθήνα καθώς και γιατί πολλοί δημοσιογράφοι και περισσότερο ο Βαξεβάνης  που του βγάζω το καπέλο για την όλη του περήφανη, αγωνιστική δράση, "σήκωσαν" αυτό το θέμα.

(1) Υπόψη ότι δικηγόρος του Παπά ήταν ανάμεσα στους  Παναγ. Βρετάκο (Πειραιώς), και Αναγνωστόπουλο και ο γνωστός Λυκουρέζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου