theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΘΙΝΑ ΛΙΜΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΓΙΑΦΑ!!! [Β]

      Σχετικά με την προηγούμενη αναφορά μας για την καταγγελία της Μητρόπολης (Τριφυλίας-Ολυμπίας) είτε πρόκειται για εκκλησάκι του Πανταζή στον Καγιάφα, χωρίς προηγούμενη άδεια είτε πρόκειται για ανέγερση χώρου λατρείας πίστης εκτός της Ορθοδοξίας έχουμε να συμπληρώσουμε τα εξής:
   Επειδή ένα από τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου  είναι η ανεξιθρησκία (1) αλλά και η ελευθερία λατρείας, εμείς θα είμαστε θετική στην όποια ανέγερση αρκεί να ήταν σύμφωνα με τον νόμο( άδεια απ'ο την Μητρόπολη εάν επρόκειτο για εκκλησία ή πολεοδομική άδεια εάν επρόκειτο για οποιοδήποτε άλλο λατρευτικό χώρο) και οπωσδήποτε όχι σε αμφισβητούμενο ή παράνομο χώρο. Επομένως το όλο εγχείρημα του Πανταζή είναι εκ του πονηρού. Πάντοτε έχουμε στο νου μας ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν χαρακτηρίζεται διόλου για δαψίλεια, απεναντίας μάλιστα.
Αποτέλεσμα εικόνας για διάταγμα ανεξιθρησκίας     Παρεμπιπτόντως  δε, μας γεννάται και το ερώτημα εάν στην περιοχή μας οι ευρισκόμενοι Μουσουλμάνοι ήσαν περισσότεροι και αιτούνταν ένα μικρό χώρο λατρείας, όπως μικρό τζαμί, τι θέση θα κρατούσε η Μητρόπολη και ο Δήμος μας (λέγε με Πανταζή)(2), θα ήταν υπέρ η κατά; Το πιο πιθανό ή καλύτερα σίγουρο είναι ότι θα είχαμε μια  κοινή νέα σταυροφορία υπέρ πίστεως, βωμών και εστιών, μια σύμπραξη όλων των ρασοφόρων  και  συντηρητικών δυνάμεων (3), όπως γινόταν τόσα χρόνια στην πρωτεύουσα.    

(1) Ως ανεξιθρησκία ορίζεται η αναγνώριση και ανοχή του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου είτε να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιθυμεί και να θρησκεύεται ελεύθερα, κατά το δόγμα του, χωρίς περιορισμούς, είτε ακόμα και να μη πιστεύει σε καμία (αθεΐα).
Στις μέρες μας ο όρος "ανεξιθρησκία" πολλές φορές διαφοροποιείται από την ελευθερία λατρείας, καθότι ο δεύτερος δεν περιορίζεται στην ανοχή της ύπαρξης μιας θρησκευτικής ομάδας αλλά περιλαμβάνει και την ελευθερία στις λατρευτικές της εκδηλώσεις ή δραστηριότητες, ιδιωτικές ή δημόσιες. (βικιπαίδεια)
(2) Κι από κοντά ολόκληρο το πόπολο....
(3) Αλήθεια οι σύλλογοι (Πολιτιστικοί, Περιβαλλοντικοί) ποια στάση θα κρατούσαν; Λάθος το ερώτημα, αφού όλοι  μα όλοι ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων θα  έμπαιναν μπροστάρηδες στις νέες σταυροφορίες!!! 
ηΕκτός βεβαίως από την Πολύμνια (Δρακόπουλος, Ζήρος και Κόλλιας).    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου