theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ {1η ΜΈΡΑ}

   Στις  8.30 π.μ περίπου στο Γιαννιτσοχώρι ήρθε το πούλμαν (πρακτορείο "ΣΤΡΙΓΚΑΣ"). μισοφορτωμένο με επιβάτες από τη Ζαχάρω, Φιγαλία, Λέπρεο και Μοφκίτσα. Ήμαστε όλοι οι εκδρομείς 45 άτομα και με τον Χρήστο, οδηγό και τη Μπία, συνοδό όλοι και όλοι 47. Ζωή νάχουμε.... 
   Η εκδρομή ήταν τριήμερη στα μαγευτικά Κύθηρα από την Νεάπολη στο Διακόφτι με το φέρι μποτ "ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ". Η πρώτη στάση ήταν έξω από τη Σπάρτη στο φούρνο "Νικητέας", όπου μαζί με τά άλλα σχετικά που φάγαμε η κυρία Χριστίνα μας κέρασε όλους άσπρο χαλβά με σιμιγδάλι. Το μεσημέρι στη Νεάπολη είχαμε το πρώτο μας γεύμα, καλούτσικο ήταν και φθινούτσικο.      
Έτσι αφού περάσαμε στο νησί με το φέρυ στις 2.30 πήραμε τον ανηφορικό δρόμο για το μοναστήρι της Αγίας Μόνης. Μετά από το προσκύνημα και τη σχετική περιήγηση πήραμε το δρόμο για την Αγία Πελαγία όπου εκεί ήταν το ξενοδοχείο μας η "Pantonia"    
        Ότι λόγια και αν χρησιμοποιήσω και όπως  και να εκθέσω τα πράγματα και τα πρόσωπα,  είναι αδύνατο  να αγγίξω την πραγματικότητα αυτής της εκδρομής. Είμαι σίγουρος ότι κανείς από τους εκδρομείς δεν θα την ξεχάσει  ποτέ. 
     Ήταν καταπληκτική από κάθε πλευρά. 
   Ας αρχίσουμε από το πρακτορείο. Ο Χρήστος,  ο οδηγός  λόγω καλής χρήσης και σύνεσης στο τιμόνι και με άριστα το 10 παίρνει 10 και λόγω της καλής  συμπεριφοράς σε όλους με απέριττη σεμνότητα και προθυμία, του βάζουμε 10 με τόνο! Το ίδιο και η συμβία του η Μπία, που πραγματικά ήταν η ψυχή της εκδρομής. 
   Οι δε  εκδρομείς έδειξαν όλοι την καλύτερή τους εικόνα, αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι πολύ καλό, μια χαρούμενη παρέα. 
      Για τα Κύθηρα τι να πω; Ήταν μια μαγεία!!  
    Μέσα δε από τις πάμπολλες φωτογραφίες και τα βιντεάκια επιβεβαιώνονται και με το παραπάνω όλα τα προηγούμενα λόγια μου, για αυτό λοιπόν κάνω ένα στοπ.
Η συνέχεια επί της ...οθόνης..... (1) και (2)
  

[Συνάμα εκθέτουμε και δυο βίντεο που βρήκα
 στο διαδίκτυο για πλησιέστερη ενημέρωση]



  (1)              Σχετικά με τα ιστορικά στοιχεία του νησιού κλικ ΕΔΩ, για δε τα στοιχεία της Αγίας Μόνης κλικ ΕΔΩ
 (2)       Βεβαίως πάρα πολλές αναφορές και μάλιστα επαγγελματικές με καταπληκτικές φωτογραφίες για όλα τα αξιοθέατα (χωριά, κάστρα, μνημεία, μοναστήρια, παραλίες) υπάρχουν στο διαδίκτυο, εμείς θα τονίσουμε περισσότερο το προσωπικό στοιχείο της εκδρομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου