theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΤΣΙΚΟΥΔΙΕΣ ΚΑΙ ..ΡΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ [Γ]

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΛΥΓΑΡΙΑ

 Έτσι λοιπόν αφού γυροφέραμε και χαρήκαμε τα παλιά Χανιά στις 5.30μ.μ. πήραμε το ΚΤΕΛ(1) για το Ηράκλειο και μετά από τρεις ώρες περίπου νάμαστε στον Χάνδακα.Υπόψιν η δυτική Κρήτη, μεταξύ Ηρακλείου και Χανίων είναι κτισμένη με σχετικό πρόγραμμα και σχέδιο, ενώ η άλλη Κρήτη από Ηράκλειο μέχρι Αγιο Νικόλαο είναι κτισμένη εντελώς άναρχα. Αλικαρνασσός, Ανάληψη, Χερσόνησος, Μάλια,  όλα αυθαίρετα και παράνομα, Κυρίως ήσαν άγονα χωράφια Κρητικών από την ενδοχώρα και επί αιώνες παραμελημένα μέχρι που τα τελευταία χρόνια απέκτησαν τεράστια αξία, λόγω τουρισμού. Ίσως ήταν χειμαδιά. Στην Ανάληψη π.χ. ήταν τα χωράφια από τον Άγιο Γεώργιο, χωριό του Οροπεδίου στο Λασίθι. Για αυτό και τώρα όλοι οι κάτοικοι είναι Αγιογιωργίτες. Βεβαίως τεράστια διαφορά δόμησης υπάρχει και μεταξύ των δύο πόλεων. Το Ηράκλειο τα τελευταία δέκα χρόνια ανοίχτηκε προς τη θάλασσα σε αντίθεση με τα Χανιά που έχουν μέτωπο τη Θάλασσα. Εδώ το κέντρο της πόλης  είναι το εσωτερικό της γύρω-γύρω από τα Λιοντάρια(2)




  Νάμαστε λοιπόν στο Ηράκλειο κατά τις 8.30 και σε καμιά δεκαριά λεπτά αράξαμε στο ξενοδοχείο (3) που ήταν αρκετά κοντά με το ΚΤΕΛ αλλά και με το σπίτι του Γιώργου και της Πόπης (4) απέναντι από το λιμάνι, που για τις επόμενες ημέρες αποτέλεσε το εφαλτήριο των......εφόδων μας. Μας περίμεναν πραγματικά με ανοιχτές αγκάλες. Το γράφω και το διατυμπανίζω: έχω βρεθεί σ' όλη την Ελλάδα πολλές φορές επαγγελματικά, όμως τέτοια φιλοξενία πουθενά!
    Έτσι η βραδιά έκλεισε με πλουσιοπάροχο τραπέζι στη βεράντα της Πόπης αγναντεύοντας το λιμάνι και πίνοντας ντόπιο κρασί.
   Την άλλη μέρα εκδράμαμε όλοι μαζί για μπάνιο στη Λυγαριά, που είναι ένας όρμος της Αγίας Πελαγίας, 20km από το Ηράκλειο. Χάρμα.....
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου κλικ ΕΔΩ

(1) Το κτελ Ηρακλείου, αν και διακινούνται από εδώ πολύ περισσότερα λεωφορεία για όλη την Κρήτη, δεν συγκρίνεται με τίποτα από τον σταθμό στα Χανιά. Προγραμματίζεται σχετικός διαχωρισμός κλικ ΕΔΩ 
(2) Κάποια φορά ψιλοχαθήκαμε και ρωτήσαμε "πώς πάμε στα λιονταράκια'. Η απάντηση από πολλόυς ήταν: ποια λιονταράκια μήπως θέλετε τα λιοντάρια; Όλοι κατανοείτε τη διαφορά στην ψυχή των Κρητικών.
(3) Πολλά ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια. Το Αθηναϊκό που μείναμε εμείς ήταν αρκετά καλό και σχετικά φτηνό (50 ευρώ τη βραδιά).
(4) Αμάν γιαβρούμ και τι δεν φάγαμε στην Κρήτη, ειδικά το αρνί με γαμοπίλαφο της Πόπης ήταν να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει!


[Τη Δευτέρα το.....πρόβλημα στον κουμπάρο!!!]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου