theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΖΑΝΑ

   Στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 είχαμε μια ανάρτηση με ήρωα τον Γιώρη Καζανά που έμενε σε μια καλύβα σαν ερημίτης χειμώνα καλοκαίρι. Αφού γράφω για τα καζάντια του με τα λεφτά του που τα έβαζε στο καλάμι και πως τα έψαχνε σε μια μεγάλη νεροποντή που η Νέδα βγήκε και έπνιξε τα πάντα στη Μπούκα κι αφού αναφέρω και για τις βασιλικές....κορώνες του και άλλα ευτράπελα στο τέλος καταλήγω: κλικ  ΕΔΩ
Εκεί κάπου το 2000 τον επισκέφτηκα στα τελευταία του στον Άγιο Σάββα
 και φέρνοντας την κουβέντα στην ιστορία με το καλάμι μου λέει: 
     :Ξέρεις είχα δύο καλάμια, στο ένα είχα τα πολλά και στο άλλο τα λίγα. 
Είχα πάρει τα μέτρα μου.....γιατί φοβόμουνα και τον ίσκιο μου....
   Τώρα ομολογώ το μέγα λάθος μου, που έβγαλα τον άνθρωπο αποδημήσαντα, Κάπου έμαθα ...την αποδήμηση και το πήρα δεδομένο. Δυστυχώς τέτοια γίνονται συχνά από τις γραφίδες.   Ενώ ο  Καζανάς όλα αυτά τα χρόνια ζούσε και βασίλευε κάτω στη μπούκα έτσι πάντα μέσα στη μιζέρια και στην κακομοιριά. (1) Ηταν τακτικός επισκέπτης στο τέλος της Λαϊκής της Ζαχάρως και μάζευε σε τσουβάλι ότι πετούσαν οι λαϊκατζήδες. Για εισιτήριο στα λεωφορεία της γραμμής, έδειχνε κάτι ψιλούλια και τις περισσότερες φορές πηγαινοερχόταν τζάμπα. 
      Φέτος λοιπόν το καλοκαίρι κάποιος πατριώτης μου είπε ότι έπιασε φωτιά από ένα γκαζάκι και η καλύβα με τα φτωχά υπάρχοντά του καταστράφηκαν και ο ίδιος με βαριά εγκαύματα νοσηλεύται στο νοσοκομείο του Πϋργου.
     Έτσι που λέτε και εγώ που τότε κάηκα για τα καλά τώρα φύσηξα και τη γιαούρτη. Μια και δυο ένα πρωινό μετέβηκα στη μπούκα, στην περιοχή του και από μακριά άρχισα να φωνάζω το όνομά του. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ερημιά. Πλησίασα πιο κοντά και έγινα μάρτυρας μιας άθλιας κατάστασης, πλήρης εξαθλίωση και εξαχρείωση των πάντων. 
       Πω πω πώς ζούσε αυτός ο ανθρωπάκος!!!
       Γεια και χαρά ρε λεβέντη Καζανά, περαστικά σου και να τα εκατοστήσεις(2)


(1) Δίπλα στο καλύβι ήταν μια συκιά που ήταν όλα τα λεφτά. Είχα πάρα πολλά χρόνια να φάω τέτοια σύκα, τα λέγαμε θυμάμαι ζωγραφιστά, αν δεν κάνω λάθος..(2) Μάλιστα και με αυτή την ελλιπέστατη διατροφή και τις πανάθλιες συνθήκες ζωής ο μπάρμπα Γιώρης Καζανάς έχει περάσει τα 90!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου