theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ

ΕΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ...ΤΡΟΜΕΡΟ. 
ΤΟ ΒΡΉΚΑ ΣΤΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΜΟΥ
ΦΡΙΚΗ.....................
«Βεβαίως και θα τον επισκεφθώ, ο Ντερτιλής δεν είναι εγκληματίας», δήλωσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, στο ερώτημα (από το romfea.gr) εάν θα συναντήσει τον τελευταίο έγκλειστο από τους πρωταίτιους της χούντας.
Το αίτημα του ιεράρχη στο υπουργείο Δικαιοσύνης υποβλήθηκε με επιστολή -δημοσιεύθηκε χθες στην «Καθημερινή»-, στην οποία ο Αμβρόσιος περιγράφει τον Ντερτιλή ως «τον γενναίο Ελληνα αδελφό μας», «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής». Οπως γράφει: «Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ' ον χρόνο θα ηδύνατο με μίαν υποκριτικήν δήλωσιν μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του».
Αποτέλεσμα εικόνας για ντερτιλησ
Για ποιες αρχές όμως καταδικάστηκε ο Ντερτιλής; Ο Αντ. Αγριτέλης, μάρτυρας στη δίκη για τους 22 νεκρούς του Πολυτεχνείου που έγινε το 1975, περιέγραψε τη δολοφονία του διαδηλωτή Μ. Μυρογιάννη: «Είδα τον Ντερτιλή να βγάζει το περίστροφό του και να σκοτώνει ένα νεαρό στην οδό Πατησίων. Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτε, μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη μού είπε: "Ε, παραδέχεσαι, ρε; Με τη μία τον πέτυχα στο κεφάλι"».
Πού να το ξέρει ο Αμβρόσιος; Την περίοδο της χούντας είχε φύγει από τη χωροφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου