theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ε ΌΧΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ...

     Με την ευκαιρία που ξεστόμισε ο .. μέ(ύ)γας  Άδωνης περί του βασιλιά Κοκού, ότι ότι ήταν αντιστασιακός της χούντας (1) είναι επίκαιρο και χρήσιμο  να σας εξιστορήσω εν ολίγοις πώς έγιναν τα πράγματα εκείνον τον καιρό στο μικρό και άσημο χωριό μου.
     Το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο μου ¨ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ" είναι το εξής:
Στις τελευταίες εκλογές πριν την εφταετία πρόεδρος εκλέγεται πάλι ο Αρίστος Λαλιώτης (Βασίλης Αλτάνης, Νίκος Κόλλιας, Παναγιώτης Γιακουμόπουλος, Σπύρος Γαλάνης). Στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο  επικεφαλής ήταν ο Γρηγόρης  Παπαλεξόπουλος (Γεώργιος Κόλλιας, Ηλίας Πέτσης, Ηλίας Παπακυριακόπουλος και Παναγιώτης Τσατραφίλιας).(2)
Σε λίγο καιρό μετά τις εκλογές έρχεται ο Απρίλιος που σκότωσε   το Μάη.
στον κοκο...
Η λαίλαπα του Παπαδόπουλου γκρέμισε κάθε τι το αιρετό με τη βία και την αυθαιρεσία γράφοντας … στα παλιά   της παπούτσια τη λαϊκή θέληση. Έτσι στο χωριό  καθαιρέθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε του αιρετού κοινοτικού  συμβουλίου, οι Γρηγόρης Παπαλεξόπουλος, Βασίλης Αλτάνης, Νίκος Κόλλιας και Γεώργιος Κόλλιας, αλλά διατηρήθηκε ο πρόεδρος. Τον δοτό πλέον Αρίστο Λαλιώτη επάνδρωσαν με τους με τους Αλέξη Καζάκο, Σωτήρη Τάγαρη, Νικόλαο Παπαθεοδώρου και Σπύρο Πέτση. Σε λίγο όμως ο πρόεδρος αποδήμησε εις Κύριο και στη θέση του διορίζεται ο γιος του Νίκος. Από δάκτυλο όμως συγχωριανών ανακλήθηκε ο διορισμός του Νίκου Λαλιώτη και τοποθετήθηκε πλέον ο Νίκος Παπαθεοδώρου (3). Αυτός  έμεινε πρόεδρος για όλη την εφταετία της Χούντας.
Λοιπόν και οι 5 εγκάθετοι της χούντας στην κοινότητα ήσαν ακραιφνείς δεξιοί και ως εκ τούτου χουντικοί και βασιλόφρονες και μάλιστα με πατέντα, ας αφήσουμε το άλλο ότι οι μεγαλύτεροι από αυτούς είχαν δοσίλογη καμπούρα. Τότε οι δεξιοί στο χωριό  ήσαν βασιλόφρονες και χουντικοί μηδενός εξαιρουμένου. Με το πραξικόπημα καρικατούρα του κοκού τον Δεκέμβρη , προκειμένου να ξαναποκτήσει τα ηνία ο ίδιος μέσω της νέας χούντας των στρατηγών που κυοφορούσε αρκετό καρό, καθαιρέθηκαν από την κοινότητα οι δύο, ο Τάγαρης και Καζάκος (4) ως εντόνως δυσαρεστημένοι για την κωμικοτραγική αποπομπή του Κοκού. Στο δημοψήφισμα του ΄68 με το ΝΑΙ και  ΟΧΙ ήταν με το ΟΧΙ, απλά και μόνο για την τύχη του  ινδάλματός των και την κατάλυση της βασιλευομένης Δημοκρατίας. 
Αξίζει να προσθέσω και μια παρατήρηση που μου κάνει μεγάλη εντύπωση για την διαιώνιση του ..είδους. Όλοι μα όλοι οι απόγονοι των τότε εγκάθετων, μπορεί να έχουν άσπρη κεφαλή αλλά στα πολιτικά φρονήματα πορεύονται με τα ίδια μυαλά. Καραμπινάτοι δεξιοί μέχρι τα μπούνια......(5)

(1) Η απάντηση του Κούλογλου είναι πλήρης και  αποστομωτική  (κλικ ΕΔΩ)
(2) Όλοι οι αναφερόμενοι είναι μακαρίτες,  εκτός από τον Γργόρη Παπαλεξόπουλο, που τις προάλλες φιλοξενήσαμε σε βίντεο (κλικ ΕΔΩ)
(3) Από τους πέντε δοτούς κοινοτικούς άρχοντες ο Νίκος Παπαθεοδώρου ήταν χαμηλών τόνων και κατά κάποιον τρόπο ο λιγότερο ...βαμμένος ή και καθόλου.Τώρα πώς επιλέχτηκε και παρέμεινε όλη την επταετία είναι αλλού παπά βαγγέλιο..
(4) Δεν είμαι σίγουρος αν καθαιρέθηκαν ή παρατέθηκαν..
(5) Εκτός από τους παίδες του Ν. Παπαθεοδώρου, Θανάση και χρόνη που δεν ...μέχρι τα μπούνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου