theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


    Μεγάλη φωτιά μαίνεται στον δήμο μας. Αχός βαρύς ακούγεται και πέφτουν πολλά τουφέκια. Μιλώ για την πομπώδη και βαρύγδουπη εξαγγελία εν είδει διαγγέλματος σωτηρίας του δημάρχου μας (Πανταζής) για την δημιουργία "Εταιρείας Ειδικού Σκοπού" ή οποία σαν Μεσσίας του δοκιμαζόμενου λαού θα αποτρέψει την πώληση των ΜΕΔ  [Μη εξυπηρετούμενα δάνεια] κοινώς «κόκκινων δανείων»  των δημοτών του δήμου Ζαχάρως   σε ξένα funds ή οποία έχει προκαλέσει σεισμό σε όλη την Ηλεία. 
         Είναι το πρώτο και πιο φλέγον θέμα της περιοχής και όχι μόνο.
    Βεβαίως είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και σαν ιδέα είναι τέλεια, που σίγουρα αν μπορούσε να εφαρμοσθεί  θα ήταν προς την κατεύθυνση των συμφερόντων του δοκιμαζόμενου κοσμάκη. Κάθε εχέφρων πολίτης το ασπάζεται και το χειροκροτεί.
   Όμως αγαπητοί(ές) φίλοι (ες)είναι πολύ καλό, τέλειο για να είναι αληθινό. Πολύ φοβάμαι ότι είναι ένα σκαούνι, μια φούσκα  στον αέρα μια καθαρά λαϊκίστικη φανφάρα.
   Και εξηγούμαι: 

  • Εάν εφαρμοσθεί, ζήτω ο Πανταζής, Θεός ο Πανταζής
  • Εάν όχι, άνετα θα ισχυρισθούν ότι αυτοί ξεκίνησαν με καλή διάθεση και πρόσφεραν όλα τα υλικά μέσα, αλλά δεν τους επέτρεψαν οι από πάνω, η Κυβέρνηση.
    Δεν έπρεπε να φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο μια εμπεριστατωμένη μελέτη με γνωμάτευση νομιμότητας και να αποστομώσουν ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους, συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους;
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ    Δεν έπρεπε να εξετάσουν από την αρχή εάν υπάρχει πλαίσιο της εναρμονιζόμενης νομοθεσίας και το επιτρέπει η "Μνημονιακή επιτροπεία"; Έχουν ξεχάσει φαίνεται ότι πλέον κουμάντο κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!!!
     Αντί αυτών προέβησαν σε πομπώδεις διακηρύξεις με βιολιά, νταούλια και καραμούζες λες και θα καταλάβουν τα χειμερινά ανάκτορα. 
   "Προχωράμε" διατυμπανίζουν "με τους θεσμικούς παράγοντες και τους τεχνικούς συμβούλους και άλλους δήμους μαζί" και μάλιστα διαβεβαιώνουν  "μετά από διετή προετοιμασία μιας ομάδας επαγγελματιών"
      Αν είναι δυνατόν και να μην ξέρει κανείς τίποτα, ούτε και το Δημοτικό Συμβούλιο.
     Μακάρι να κάνουμε χίλιες φορές λάθος στις εκτιμήσεις μας. 
Εάν όμως αποδειχθεί[1] ότι ήταν λόγια του αέρα τότε το όλο εγχείρημα είναι ειδεχθές ΕΓΚΛΗΜΑ.
   Έγκλημα γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό και διακυβεύονται ΕΛΠΙΔΕΣ ΖΩΗΣ.
   Έγκλημα γιατί είναι μια κοροϊδία και εξαπάτηση υπολήψεων και ΨΥΧΩΝ.
   Επίσης ο Μεγας Πανταζής είπε, δεν ξέρω αν του ξέφυγε, ότι οι δανειολήπτες μετά την αγορά των  κόκκινων δανείων από την Εταιρεία ειδικού σκοπού του Δήμου θα τα αποδίδουν με μια μικρή επιβάρυνση. Σαν κάπως κρα-κρα μου ακούγεται... 
   Ξανατονίζω ότι μακάρι να διαψευσθούμε αλλά θυμάστε το νερό του Καματερού, που ο κακόμοιρος κοσμάκης έτρεχε για ένα μπουκάλι  με ελπίδες και  πίστη στα ουράνια.

   Συνάμα θέλω να θίξω και ένα άλλο θέμα, που είναι σημαντικό και κυρίαρχο στα δημόσια πράγματα του νομού μας με αποτέλεσμα την παντελή απαξίωση πρώτιστων τιμών και αξιών, όπως είναι η αξιοκρατία, η αξιοπιστία με οικτρό αποτέλεσμα την υποβάθμιση της αντικειμενικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας. Αναφέρομαι στα ΜΜΕ του νομού μας που με ναυαρχίδα την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" (2) παρουσιάζουν  το "πιασάρικο" θέμα με βαρύγδουπους πρωτοσέλιδους τίτλους χωρίς καμία να κάνει την παραμικρή νύξη: Μα καλά ρε παιδιά στέκει αυτή η εξαγγελία, δεν πρέπει μαζί να την κρίνουμε και να την κριτικάρουμε; Εάν ένας πολίτης ή καλύτερα ένας θεσμικός άρχων, όπως ο δήμαρχος με όλα τα εξαπτέρυγα διαλαλεί  πως μια βρύση βγάζει νερό θαυματουργό για όλες τις αρρώστιες του ανθρώπου, οι εφημερίδες και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα θα το δημοσιεύσουν στην πρώτη σελίδα, έτσι άκριτα και επιπόλαια;

{1}Μεθαύριο Παρασκευή ο Τατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος)  συγκαλεί το κεντρικό της συμβούλιο σε συνεδρίαση με θέμα τους τρόπους στήριξης των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εξαιτίας των οφειλών τους σε τράπεζες και δημόσιο. 
(2) Για τον τρόπο που τα ΜΜΕ του Πύργου κάλυψαν το συγκεκριμένο θέμα ρίχτε μια ματιά στην καθεμιά εφημερίδα από δαύτες ΚΛΙΚ ΕΔΩ και ΕΔΩ ΠΡΩΙΝΗ, κλικ ΕΔΩ ILIA WEB, κλικ ΕΔΩ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, κλικ ΕΔΩ   ΕΔΩ, ΕΔΩ ΕΔΩ ΠΑΤΡΙΣ, κλικ ΕΔΩ ΠΡΩΤΗ.
       Πρέπει να επισημάνω ότι η ΕΡΤ Πύργου το κάλυψε με αρκετή λεπτότητα (κλικ ΕΔΩ) και  περισσότερο να εξάρω το Ιόνιο FM για το σωστό τρόπο αντιμετώπισης κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ
    Για δε την Κύπρο που έκανε αναφορά η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα που την έφεραν σαν βαρύ πυροβολικό στην περιβόητη συγκέντρωση του Σαββάτου, αλλά τα είπε όμως με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, κάνετε κλικ ΕΔΩ  και ΕΔΩ  και ΕΔΩ  ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου