Αλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ {ΕΦΣΥΝ}

"ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ " ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΙΝΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ [3 από 5]

    Σήμερα το 3ο ιδιαίτερο Συμπόσιο για την αλλοτινή Ζαχάρω είναι αφιερωμένο στους Αδελφούς Σιγαλαίους (Αντώνης και Νιόνιος) και στον ΝΙκολάκη  Τζιτζίκα, με τους ίδιους τελετάρχες Χρήστο Μπηλιώνη και Σάκη Γκότση. 
    
3 (α)Αντώνης και Νιόνιος Σιγαλός


3(β) Νικολάκης Τζίτζικας  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μας απομένουν τα δυο σπουδαιότερα Συμπόσια, ένα για τους θρυλικούς Καπαίους και ένα για τον Βασίλη Μπούρη. Με τη σειρά και η κυρά.....

Τάδε έφη ο μπάρμπα Αλέξανδρος

      Ένα ή δύο χιλιόμετρα πριν το Βασιλικό της Μεσσηνίας, ερχόμενοι από το Καλονερό, στα δεξιά μας υπάρχει μια πινακίδα που γράφει "Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ". Εάν λοιπόν στρίψουμε ένας καλός δρόμοςμας οδηγεί, περίπου μετά τα 800 με 1000 μέτρα στο Ραμαβούνι, στον τόπο που γεννήθηκε ο  Γέρος του Μοριά. Το μέρος αρκετά επιβλητικό, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Γέρου, καβάλα στο άλογό του. Μεγάλη εντύπωση κάνουν, 30 μέτρα πιο πάνω, το πανάρχαιο, εκκλησάκι του Αγίου Στέφανου και δίπλα μια πηγή που ρέει άφθονο και κρυστάλλινο νερό.  Το εκκλησάκι  είναι βασιλική μετά μικρού τρούλου και είναι κτισμένο περίπου στον 1ο ή 2ο αιώνα μ.Χ.  από τους Βυζαντινούς. Αξίζει να ακούσετε στην σχετική ταινία, πώς  ξανακτίσθηκε η οροφή με κεραμίδια της εκκλησίας πριν από 50 με 80 χρόνια.  


Ω ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ!!!!!


Αλέκος Σακελλάριος

(Τι είπε περί ελληνικού λαού ο αείμνηστος Αλέκος Σακελλάριος σε μία αλησμόνητη συνέντευξη στον εαυτό του!)
Ας αρχίσουμε, εαυτέ μου, τη συνέντευξή μας. Αγαπημένο σου χόμπι?
. Ν αλλάζω ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ θεού 
Πιστεύεις ? Μ αυτά που κάνει, όχι! Αν ο Θεός ήταν Έλληνας, τι θα έκανε? . ΘΑ κατέστρεφε ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ εισπράξει Ασφάλεια Ποια ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ κακά ΤΟΥ Νεοέλληνα ? Είναι τέσσερα, γιατί δεν τα παραδέχεται κιόλας. Δηλαδή? ! Μεσασόλα, αρπακόλα, κοκακόλα Ελληνικός λαός? Είμαστε ένας λαός παράξενος και μαζοχιστής. Προπάντων μαζοχιστής. ! Εχουμε ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ εναλλακτικό Πρόβλημα ΓΙΑ ΚΑΘΕ λύση Μίλησέ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ διαφθορά ... ! ΟΙ Έλληνες χωρίζονται ΣΕ αμετανόητους άτιμους ΚΑΙ ΣΕ μετανιωμένους τίμιους Ποια ΕΙΝΑΙ το η Κληρονομία Των Ελλήνων? Από τους σπουδαίους προγόνους μας κληρονομήσαμε δύο ένδοξους βράχους: Την Ακρόπολη και τον Καιάδα . . Και σταθήκαμε ανάξιοι όχι μόνον στο ύψος του πρώτου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Βάθος ΤΟΥ δεύτερου Γραφειοκρατία? Γραφειοκρατία είναι οι διαδικασίες που ακολουθούν τα προβλήματα όταν τα απασχολεί κάποια σοβαρή λύση. Τι έχεις να πεις για την καταστροφή του περιβάλλοντος? Το μέγα ελληνικό θαύμα! Έχουμε κάψει σε δέκα χρόνια ό, τι οι άλλοι σε εκατό! Δηλαδή? Στην Ευρώπη, αντιστοιχούν τρία δέντρα σε κάθε κάτοικο. Στην Ελλάδα, αντιστοιχούν τρεις εμπρηστές σε κάθε δέντρο. Αθήνα - νέφος: Ποια η γνώμη σας για το πρόβλημα? Όταν αποφασίσαμε να εξαργυρώσουμε όλη τη βλακεία μας σε διοξείδιο του θείου, δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόση πολλή. Και ντουμανιάσαμε! Τι απρόσμενο περιμένεις? . ΜΙΑ Καλύτερη Ελλάδα ΣΕ ΤΙ Απίστευτο πιστεύεις? . ΣΤΗ ΘΕΙΑ Δίκη ΣΕ ΤΙ υπερτερεί Ο Έλληνας ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ Ο Ευρωπαίος? Σε όλα υπερτερεί ο Ευρωπαίος. Γιατί ο πολιτισμός του έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα κι ας μην το παραδέχεται. . Ενώ ο Έλληνας υστερεί, γιατι Ο πολιτισμός βασίζεται ΤΟΥ ΣΤΗΝ Ευρωπη ΚΑΙ ΤΟ καμαρώνει Αξιοκρατία? Αξιοκρατία ονομάζουμε τα προσόντα που απαιτούνται για να υπερπηδήσουμε έναν καλύτερό μας. . Aναξιοκρατία λέμε την ατυχία μας να μην γίνουμε κι εμείς κάτι που δεν αξίζουμε, Οπως θαυμάσια ΤΑ καταφέρνουν τόσοι άλλοι Ελπίζεις? . Την ελπίδα τη φτιάχνεις με όση απελπισία σου 'χει απομείνει τό ΜΕΛΛΟΝ Της Ελλάδας? Αν ποτέ πει να ξεβρομίσει αυτός ο τόπος, πολύ φοβάμαι ότι θα μείνει μόνον ο τόπος!

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ

Η πρώτη έκπληξη που με περίμενε, όταν έφτασα στοΣτρασβούργο, ήταν η ίδια η πόλη. Περίμενα να δω μια μεγαλούπολη με ουρανοξύστες, και σύγχρονα κτίρια που θα στέγαζαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις ευρω-υπηρεσίες, τους εκατοντάδες γιάπηδες και γραβατωμένους, αλλά τελικά έσφαλα.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣΤο Στρασβούργο είναι μια πανέμορφη και πολύ καλά διατηρημένη γραφική πόλη, με εμφανή τα σημάδια όλων των αρχιτεκτονικών στιλ που έδωσαν το ιδιαίτερο χρώμα του τόπου, με ποταμάκια και γεφυράκια, με παλάτια και χαριτωμένα τριώροφα με μπαλκονάκια, πεζόδρομους για βόλτες, πολλές πλατείες.
Σε μια τέτοια πλατεία ήρθε η δεύτερη έκπληξη. Το όνομά της είναι Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη!
Δεν το πίστευα, και για να βεβαιωθώ κι εγώ ο ίδιος, αλλά και για να έχω αποδείξεις για όλους τους δύσπιστους, τράβηξα και μια φωτογραφία την ταμπέλα.
Είναι αλήθεια. Πρόκειται για τον γνωστό Μάρκο Μπότσαρη (και όχι για κάποιον Αλσατό με ελληνική καταγωγή, που για διαβολική σύμπτωση ονομάζεται έτσι), που την ζωγραφιά του έχουμε δει όλοι μας σε έναν από τους διαδρόμους του δημοτικού μας σχολείου.
Επειδή με έτρωγε η άγνοια, έψαξα στο ίντερνετ  μπας και βρω τι σχέση έχει ο Μπότσαρης ενδεχομένως με την Γαλλία, ή με το Στρασβούργο, ή με την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν ο Καραμανλής αναγνώριζε το Βατοπέδι ως σκάνδαλο και ανελάμβανε την ευθύνη

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ .........

        Τι να κάνουμε, ο χρόνος είναι αδυσώπητος και καθόλου δίκαιος.! Μια κύρια συνέπεια είναι η φύρα της μνήμης και συνολικά της πνευματικής ικανότητας. Τις προάλλες λοιπόν στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας για τους Δασικούς Χάρτες στην Αθήνα με πλησίασε ένας κύριος κι αφού φιληθήκαμε μου λέει:
         - Μη μου πεις ότι δεν με γνωρίζεις;
        Κι όμως δεν τον γνώρισα... Ποιον; Τον Βαγγέλη τον αγαπητό συμμαθητή μου εκείνα τα  αλλοτινά χρόνια στο Γυμνάσιο στη Ζαχάρω

        Μαζί με τον Βαγγέλη στέλνουμε τα εγκάρδια χαιρετίσματα σε όλους τους συμμαθητές μας των αλλοτινών χρόνων αλλά και στους δικούς μας στα ξένα!!! 

Επί τη ευκαιρία αντιγράφω την ωραία ιστοριούλα για τον
 Βαγγέλη από μια παλιά ανάρτηση (23-3-13)
 Ο Σάκης Γκότσης ο επιστάτης του Γυμνασίου, όπου για πολλά χρόνια μαζί με την κυρά Διαμάντω, μάνα του αγαπητού συμμαθητή Βαγγέλη Γιαννακόπουλου, η οποία είχε το κυλικείο,  συμπορεύτηκαν πολύ αρμονικά και αγαπημένα με αρκετές γενιές μαθητών. Ειρήσθω εν παρόδω, τότε κάθε πρωί, μετά την προσευχή γινόταν με συνοδεία την τρομπέτα  του Βαγγέλα η έπαρση της  σημαίας με όλους τους μαθητές συντεταγμένους κατά τάξη  στο προαύλιο μπροστά στην είσοδο της μεγάλης ταράτσας στην οποία υπήρχε ο ιστός της  σημαίας. Θυμάμαι μια μέρα κι ενώ παιάνιζε ο Βαγγέλας, επάνω στην ταράτσα και εμείς μετά το παράγγελμα της Ευτυχίας Βουρεκά (τότε γυμνάστριας) "προσοχή", βλέπουμε να πέφτει ένα παπούτσι ακριβώς δίπλα στον γυμνασιάρχη, τον αξέχαστο Μπάρμπα Στάθη. Όπως μας είπε μετά ο Βαγγέλης, προσπάθησε να ρίξει μια κλωτσά στον μαθητή (;) που σήκωνε τη σημαία αλλά απέτυχε και το παπούτσι έγινε  ... μετεωρίτης!  Ο δε Μπάρμπα Στάθης, πανάγιος άνθρωπος, είπε το αμίμητο: "τι να κάνουμε, αφού του έφυγε το παπούτσι;"  
{ Αντώνη έτσι δεν έγινε;)

Κείμενα: «Ηλίας Πετρόπουλος: Ένας κόσμος υπόγειος»

Η Οκτωβριανή Επανάσταση στη σημερινή Ρωσία

Τάσος Τρίκκας* ΕΦ.ΣΥΝ

Ενα χρόνο μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, άρχισε να γιορτάζεται κάθε χρονιά στη Μόσχα η επέτειός της στις 7 Νοεμβρίου με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και διαδήλωση χιλιάδων λαού στην Κόκκινη Πλατεία. Στρατός και λαός διάβαιναν μπροστά από τη σοβιετική ηγεσία, που από το 1925 και μετά παρατασσόταν στην εξέδρα του Μαυσωλείου του Λένιν. Η εκδήλωση στην Κόκκινη Πλατεία έγινε θεσμός.
Φόρος τιμής στους αγωνιστές, πεσόντες και ζώντες – οι επιζώντες, φορώντας όλα τα παράσημά τους, παρακολουθούσαν από διακεκριμένες θέσεις. Συμμετείχαν αποσπάσματα από όλα τα στρατιωτικά σώματα, σε επιβλητικούς σχηματισμούς. Ακολουθούσαν θωρακισμένα οχήματα και βαριά όπλα –λαός και ένοπλες δυνάμεις μαρτυρούσαν τη δύναμη της Σοβιετικής Ενωσης.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

EFSYN/ Κ. Γρηγοριάδης

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟ

    Στην κατάμεση αίθουσα "Τρίτση" του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθήνας έγινε η εκδήλωση της Ομοσπονδίας σχετικά με τους δασικούς χάρτες που αυτό τον καιρό είναι το φλέγον θέμα της αγροτιάς και όχι μόνο. Αρχικά προηγήθηκε μια μικρή εισήγηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Δημ. Μανώλη και ακολούθησε η ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γεωργίου Γεωργιόπουλου που έθεσαν μια σειρά ερωτήσεων ( αναδασωτέα, κόστος τέλους κτλ). Στη συνέχεια  ο υπουργός Σωκράτης Φάμελλος 
ανέπτυξε το όλο θέμα και κυρίως απάντησε στα περισσότερα ερωτήματα που τέθηκαν από τον κόσμο αρκετά κατατοπιστικά.
Oι τοπικές εφημερίδες είχαν  ανταπόκριση (κλικ ΕΔΩ ) για το θέμα με αρκετά εμπεριστατωμένη αναφορά. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την εκδήλωση "ζωντανά" με τα σχετικά βίντεο.

Πολύ χρήσιμο κρίνεται και το Δελτίο της βουλευτού Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Τεκμηρίωση για Δασικούς Χάρτες –Τρίτη 14 Μαρτίου 2017
Το ΥΠΕΝ από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2017 προχώρησε στην ανάρτηση δασικών χαρτών σε 33 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, καλύπτοντας περίπου το 35% της έκτασής της.Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάρτηση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, ικανοποιώντας μια συνταγματική απαίτηση δεκαετιών και συμβάλλοντας στην επίτευξη ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού.
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών ανέδειξε σημαντικά προβλήματα τα οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια καλύπτονταν «κάτω από το χαλί» και δημιουργούσαν φαινόμενα συνδιαλλαγής κράτους πολιτών.

ΤΑ 15 ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ  ΑΝ ΚΑΙ ......ΠΑΛΙΟ.Η ζωή του Μάνου Χατζιδάκι σε μοναδική αφήγηση Διονύση Σαββόπουλου


Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Για τους δασικούς χάρτες που είναι το φλέγον ζήτημα για την Ηλεία αλλά και όλη τη χώρα, σήμερα παρουσιάζουμε τα νεότερα από τη συνάντηση του υπουργού Σωκράτη Φάμελου με τα επιμελητήρια ΤΕΕ και ΓΕΩΤΕΕ. Προχθές δε, έγινε και η εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ολυμπίας πάλι με τον ίδιο υπουργό και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας,  στην οποία θα αναφερθούμε  λίαν προσεχώς.

1. Παράταση για τις αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών / 14-03-2017

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, μείωση του αντιτίμου εξαγοράς εκχερσωμένων και αποπληρωμή σε δόσεις, αντιμετώπιση των πρόδηλων σφαλμάτων της Πολιτείας αλλά και αναζήτηση της βέλτιστης λύσης για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος ως προς το ζήτημα των δασικών χαρτών, που προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις εκ μέρους των αγροτών, των κτηνοτρόφων, φορέων τους, των περιφερειών κ.λπ. Όπως εξήγησε ο Σωκράτης Φάμελλος σε εκδήλωση του ΤΕΕ, σε σχέση με τις αγροτικές εκτάσεις, «στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στο σύστημα επιδοτήσεων, θα πρέπει να αποστέλλεται ο κυρωμένος χάρτης και όχι ο αναρτημένος».2. Β. Κόκκαλης: Σημαντικές βελτιώσεις στους δασικούς χάρτες αποφασίστηκαν σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών / 14-03-2017

Θέτοντας σε υψηλή προτεραιότητα την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης συμμετείχε το πρωί της Τρίτης σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών με στόχο τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων. Από τη σύσκεψη προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις, οι οποίες ουσιαστικά αίρουν εμπόδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ανακουφίζουν μεγάλη μερίδα πολιτών. Αναλυτικότερα, τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη αποφάσισαν τις εξής τροποποιήσεις στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο:
1. Η προθεσμία αντιρρήσεων αυξάνεται από τις 60 στις 105 ημέρες ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος στους πολίτες να ενημερωθούν και να υποβάλουν τυχόν αντιρρήσεις.
2. Τα ακίνητα που προέρχονται από αναδασμό θα θεωρούνται αγροτικά.
3. Από τα αναδασωτέα εξαιρούνται τα αγροτεμάχια.
4. Τα αγροτικά ακίνητα που υπάγονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ φέτος δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο, έως ότου βρεθεί η απαιτούμενη φόρμουλα με νέο νόμο μέχρι τα τέλη του Απριλίου του 2017.
Παράλληλα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται και νέα συνάντηση εργασίας προκειμένου να διευθετηθούν και άλλα εκκρεμή ζητήματα όπως τα χορτολίβαδα, οι τιμές εξαγοράς για εκτάσεις προ και μετά το 1975 κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για δασικοι χαρτες

Επίσης έρχονται τροπολογίες για να µην χαθεί καλλιεργήσιµη γη λόγω δασικών χαρτών / 13-03-2017
     Νοµοθετική ρύθµιση στη λογική εξαίρεσης από τους δασικούς χάρτες και τα αναδασωτέα χωραφιών που είχαν περιληφθεί σε αυτά και δεν είχαν δασικό χαρακτήρα, βάσει των αεροφωτογραφιών του 1945 και του 2008 έχει «στα σκαριά» το υπουργείο Περιβάλλοντος.

http://www.agronews.gr/green-report/thesmika/arthro/154070/erhodai-tropologies-gia-na-in-hathei-kalliergisii-gi-logo-dasikon-harton/