theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΑΓΙΑΦΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

        Όπως τονίζαμε στις[κλικ εδω και ΕΔΩ, ΕΔΩ] , στην τελευταία μας αναφορά για τον Καγιάφα, το έργο έχει μπει πλέον στις ράγες της υλοποίησης (1). Σύμφωνα δε με εγκυρότατες πληροφορίες από το ...μέτωπο, οπωσδήποτε το έργο θα αρχίσει μέχρι το τέλος του 2018.
    Μια σοβαρή και λεπτομερή παρουσίαση του μεγάλου master plan δημοσίευσε η σελίδα  "news 247"  σε αναδημοσίευση του ¨ΕΘΝΟΣ" και της "ΗΜΕΡΕΣΙΑ"  [κλικ ΕΔΩ] όπου μεταξύ των άλλων τονίζονται:
         Όπως αναφέρει στην «Ημερησία» ο κ. Χαρίτσης, «η υλοποίηση της Πράξης για την οικοανάπτυξη της περιοχής της Λίμνης Καϊάφα θα αποτελεί χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, με δραστηριότητες που εντάσσονται σε ένα φυσικό περιβάλλον με ιστορικό και πολιτισμικό χαρακτήρα. Η Πράξη θα πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για όλη τη χώρα στον τομέα του οικοτουρισμού, καθώς και παράδειγμα επίδειξης καινοτόμων τεχνικών λύσεων στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης».
...............................................................................................
Το Συγκρότημα Ιαματικής Πηγής (Λουτρά) Καϊάφα Ηλείας αποτελεί έναν σπάνιο συνδυασμό αρχαιολογικού μνημείου που περιλαμβάνει τις ιαματικές πηγές των Σπηλαίων των Ανιγρίδων Νυμφών και ένα ευρύτερο φυσικό περιβάλλον μεγάλης οικολογικής και αισθητικής αξίας, με σπάνια βιοποικιλότητα.
   
Σχετική εικόνα
 👉Υπόψη σε πάρα πολλές αναρτήσεις μας (κλικ ΕΔΩ μια τελευταία) από την αρχή τονίζαμε με στοιχεία ότι το έργο στον Καγιάφα σχετίζεται με το Π.Δ για την παραλία του Κυπαρισσιακού Κόλπου και ιδού  μια ακόμη απόδειξη από τον ίδιο τον υπουργό:    
Το ακίνητο αποτελεί τμήμα του Τόπου Κοινοτικής Σημασίας 
«Θίνες και Παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, 
Στροφιλιά, Κακόβατος» του ευρωπαϊκού δικτύου NATURA
 2000με κωδ. GR 2330005.
  👉  Πρέπει δε να προσθέσουμε ότι το έργο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο 4 υποέργων:
          1. «Εκπόνηση μελετών για την εξυγίανση των ιαματικών υδάτων των σπηλαίων των Ανιγρίδων Νυμφών»,
            2. «Προμήθεια εξοπλισμού για τον καθαρισμό - εξυγίανση - παρακολούθηση των υδάτων των σπηλαίων»,
           3. «Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των υφιστάμενωνεγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών της περιοχής Λίμνης  Καϊάφα», και
           4. «Προμήθεια Πυροσβεστικού Οχήματος στα πλαίσια των έργων της Αντιπυρικής Προστασίας».
               Αυτό σημαίνει θα απαιτηθούν και αρκετά άλλα χρήματα για την πλήρη διεκπεραίωση.
    
      Τελικά όλα φανερώνουν ότι το έργο του Καγιάφα ότι θα είναι το ΈΡΓΟ  ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ για την Ηλεία και πιλοτικό για όλη την χώρα. Επιτέλους οι Ανιγρίδες Νύμφες θα παύσουν να παραστέκονται κλαίουσες και μαυροφορούσες και θα το στήσουν στο χορό! 
      Τελειώνοντας είμαι υποχρεωμένος να υπογραμμίσω την "επισφράγιση" της αναφοράς του υπουργείου ότι:
    .."Αμεσα ωφελούμενη ομάδα, με τα πιο σταθερά και ουσιαστικά οφέλη
 από το έργο, είναι αναμφίβολα οι κάτοικοι του Δήμου Ζαχάρως και 
κατ’ επέκταση οι κάτοικοι των γειτονικών δήμων".

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΔΗΛΏΝΟΥΝ ΌΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ,  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΡΕΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (2) ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
[1] Μέχρι τώρα έχουν γίνει 24, ναι 24 μελέτες που έχουν μείνει στα χαρτιά. Κι αυτό γιατί το όλο σύμπλεγμα του Καγιάφα εμπίπτει στην αρμοδιότητα πολλών υπηρεσιών και υπουργείων, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Αθλητισμούκτ.λ. 
(2) Αντιγράφω μια σχετική προφητική για τον Καγιάφα και τον ΣΥΡΙΖΑ από την ανάρτηση της 23ης Ιανουαρίου 2015 την παραμονή των εκλογών που έφεραν την Αριστερά στην Κυβέρνηση Κλικ ΕΔΩ)
Πριν μερικές μέρες ξαναεπισκέφτηκα την ΕΤΑΔ αε, που ανήκει ο Καγιάφας για την τύχη του περιβόητου φακέλου Master plan, αλλά λόγω εκλογών η σχετική ανάρτηση θα πάει λίγο πιο πίσω. Καλά δεν κάνουμε; Εκλογές είναι και η Αριστερά ΠΉΡΕ ΚΕΦΆΛΙ και  να με θυμηθείτε. Ο Καγιάφας θα ξεβαλτώσει μόνο εάν γίνουν δύο πράγματα τα οποία έρχονται σαν τα ορμητικά νερά της Νέδας, παρά τους τόσους μαιανδρισμούς  στην πορεία τους, εάν:
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ  ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ   Μέχρι τώρα σε τόσες και τόσες εκλογές (Πολιτικές, Κοινοτικές, Φοιτητικές, Συνδικαλιστικές και σε τόσους συλλόγους και σωματεία) δεν έχω ψηφίσει ποτέ και πουθενά  νικητή. Και μιλάμε για πολλά-πολλά χρόνια.

ΗΡΘΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου