theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΑΦΗΣΕ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ!!!


    Πραγματικά το Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο "η διαρκής επικαιρότητα της σκέψης του Παν. Κονδύλη" που διεξήχθη στα Ολύμπια (26-28 /1/ 2018) αποτελεί μια περίλαμπρη σελίδα  σε όλη την νεότερη πολιτιστική ιστορία της Ηλείας. Οπότε αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της τεράστιας εκδήλωσης.Πρώτα στον Κώστα Τζαβάρα που είχε την ιδέα, τη Βουλή των Ελλήνων που την υιοθέτησε και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, γενέτειρα του Κονδύλη, ως Ξένιος Δίας. Έχουμε χρέος να αναφέρουμε και τον Μάκη Μπαλαούρα για τη συμβολή του στην υιοθέτηση. Όμως η επιστημοσύνη και το υψηλό επίπεδο του Συνεδρίου οφείλονται εξολοκλήρου στους διανοούμενους επιστήμονες, που κάλυψαν πολλά θέματα του πολύπλευρου έργου του Κονδύλη. Αναμφισβήτητη μαρτυρία είναι ο παράπλευρος κατάλογος των ονομάτων τους. Ο Παν. Κονδύλης αποτελεί το νεότερο μέλος της μεταπολεμικής τετράδας των Ελλήνων Φιλοσόφων. Οι άλλοι τρεις είναι οι Κορνήλιος Καστοριάδης, Κώστας Αξελός και Κώστας Παπαϊωάννου. Σημειωτέον και οι τέσσερις έδρασαν στη Γαλλία.


    Εμείς δυστυχώς αξιωθήκαμε και παρακολουθήσαμε την τρίτη συνεδρία, που έλαβε χώρα την Κυριακή. Σε αυτή τη Συνεδρία έγιναν οι ομιλίες του Λεωνίδα Σταματελόπουλου και Παναγιώτας Βάσση. Και οι δυο ομιλίες ήταν αξιόλογες. Η ομιλία της Βάσση ήταν αρκετά κατανοητή στους μη μυημένους με τις φιλοσοφικές αξίες, θέσεις και ορολογίες, όπως η αφεντιά μου. Αυτός είναι και λόγος που στην ταινία παρουσιάζουμε αυτή την ομιλία μαζί με τον σχετικό διάλογο που ακολούθησε.
   Στο τέλος είχαμε το στρογγυλό τραπέζι των πολιτικών, Κώστα Τζαβάρα, Μάκη Μπαλαούρα, Νικολάου Ξυδάκη και του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, οι οποίοι επικεντρώθηκαν κυρίως στο έργο του Κονδύλη που έχει να κάνει με την πολιτική. Ειδικά τονίσθηκε η προφητεία του φιλόσοφου ότι η χώρα μας θα πληρώσει τον έντονο πελατειακό, παρασιτικό καταναλωτισμό  και τον μεγάλο δανεισμό χωρίς ανάπτυξη του παραγωγικού δυναμισμού. 
     Και βγήκε αληθινός σε όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου