theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ως μη νομίμως ληφθείσα

      Ο καιρός φέρνει τα λάχανα ...καιρός τα παραπούλια (1) Τότε για τον δήμο Ζαχάρως "ήταν άφθονα τα λάχανα, τώρα ήρθε όμως η εποχή για τα παραπούλια". Τότε λοιπόν στις 11-11-15, κοντά στον 1 χρόνο και 3 μήνες, στην ανάρτηση Η ΔΕΥΑΖ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.......[κλικ ΕΔΩ] έγραφα: 
Σύμφωνα με τον Καλλικράτη (νόμος3852/2010, άρθρο 107) οι δήμοι μπορούν να έχουν τις εξής δημοτικές επιχειρήσεις: 
  • α) μία κοινωφελή επιχείρηση,
  • β) μία δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.),
  • γ) μία επιχείρηση με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιο­φωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού, εφόσον λειτουργού­σαν αντίστοιχες στους συνενούμενους δήμους, και
  • δ) μία δημοτική ανώνυμη εταιρία του άρθρου 266 του Κ.Δ.Κ., εφόσον είχαν συσταθεί τέτοιες εταιρίες στους συνενούμενους δήμους.
    Στις 6-12-17   στην ανάρτηση Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΡΟΥΦΑ:ΤΡΑΠΕΖΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ, (κλικ ΕΔΩ) όταν ο τύπος της Ηλείας βούιζε με τη μεγάλη φανφάρα του Πανταζή ότι ο Δήμος θα ιδρύσει Εταιρεία Ειδικού Σκοπού ή οποία θα προστατέψει τους πολίτες από τα Funds για τα κόκκινα δάνεια και ο Πανταζής γινόταν persona grata παντού και καμάρωνε σαν γαλοπούλα. (κλικ ΕΔΩ), εμείς, τονίζαμε ότι είναι μια μπαρούφα λαϊκίστικη, σαν τις άλλες που έχει εξαγγείλει ο έκπτωτος και "κρούαμε τον κώδωνα" ότι:  
Κοιτάτε τον Πανταζή πως καμάρωνε με την μεγάλη του ιδέα!!
Δεν ξέρω γιατί ο ...δεκανεύς δίπλα του είναι βαρύς κι ασήκωτος!! (2)
..... ώσπου φθάνουμε στο τωρινό, με μέγιστη μεγαλαυχία και πομπώδη στόμφο,  διάγγελμα για την δημιουργία της Τράπεζας για τα κόκκινα δάνεια των ντόπιων πολιτών. Μια ματιά στον νόμο του Καλλικράτη  και γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Γίνεται λόγος για αρμοδιότητες των δήμων, για δίκτυα, για συμβάσεις, για ιδρύματα αλλά για ...τράπεζα πουθενά.....
     Βεβαίως και αργότερα συνεχίσαμε να αντιδρούμε έντονα και μάλιστα να κατακρίνουμε πάνω από τον τύπο που έβαλε φωτιά ..τζάμπα! (κλικ ΕΔΩΕΔΩ).
      Και να η απόφαση της εποπτεύουσας αρχής [ Η Απονεκρωμένη Διοίκηση ] που ακυρώνει την 269/απόφαση του Δ.Σ ως μη νομίμως ληφθείσα με σκεπτικό ίδιο με το δικό μας. Και έτσι τους έκοψε στην κυριολεξία τα .....πόδια. 
    Για να μην ευλογούμε μόνον τα γένια μας πρέπει να εξάρουμε και την αντιπολίτευση του δήμου που καταψήφισε την απόφαση  εκείνου του αμαρτωλού Δ.Σ αλλά και την σχετική της επιχειρηματολογία. 
 
(1) Τα παραπούλια είναι λαχανικό και μοιάζουν με τα λάχανα αλλά δεν είναι λάχανα. Κυκλοφορούν και σε θηλυκό (παραπούλες).Ήταν πολύ δημοφιλές λαχανικό στις δύσκολες εποχές καθώς ήταν πιο φτηνό από τα υπόλοιπα. Μπορείς να βρεις παραπούλια και σήμερα, στις λαϊκές αγορές[www.ipedia.gr]
(2) Μα καλά ο Πανταζής, ΄τέλος πάντων απλός χωροφύλαξ ήταν και εύκολα έπεσε στη λούμπα, 
ο Φάμελος όμως που έχει φάει τον στρατό με τα κουτάλια και έγινε και στρατηγός δεν νοούσεί να 
διαβάσει δυο αράδες από τον νόμο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου