theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Η ΚΑΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΤΣΗ!!!

ΠΟΙΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΔΩΣΑΝ
       Σύμφωνα με αυτά που έχω ακούσει και κυρίως τα τελευταία έξι χρόνια έχω σχηματίσει την πεποίθηση ότι οι δύο πιο επιφανείς και άξιοι άνδρες της Ζαχάρως είναι ο Νίκος Γκότσης και  ο γιατρός και δήμαρχος Καραπαναγιώτης κλικ ΕΔΩ). Βεβαίως ο Γκότσης ήταν πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας και έχαιρε εκτίμησης όχι μόνο από αριστερούς, αλλά και δεξιούς εθνικόφρονες. Και στους δύο έχουμε κάνει ανάλογα αφιερώματα, όπως ακριβώς τους αξίζουν κλικ ΕΔΩ,ΕΔΩ και ΕΔΩ .

     Σήμερα θα ασχοληθούμε με τη σύλληψη του Ν. Γκότση (1) για τον οποίο σε όλη την πόλη ακόμα υπάρχει ένας θρύλος. Σε πολλές αναρτήσεις (κλικ εδω) έχουμε κάνει μνεία για τη σύλληψη, όμως όλοι όσοι έχουν γράψει για εκείνα τα χρόνια επικαλούνται τις σημειώσεις του Τάσου Γεωργούλια. Αναφέρεται ρητά ότι τον κατέδωσαν οι δικοί του. Σήμερα λοιπόν  παρουσιάζουμε δύο μαρτυρίες ντόπιων, που συγκλίνουν   όχι μόνο στους δράστες αλλά και στην ίδια την πηγή, τον Καπετανάκη, τον τότε  ενωμοτάρχη  Χωροφυλακής που κατηύθυνε την άμυνα της Ζαχάρως κατά την τρίτη μάχη με τους αντάρτες, άρα και πρώτον κατάλληλο. (2)
    👉Την μαρτυρία του πρώτου, που τότε ήταν παιδάκι 12 χρονών, την παρουσιάζουμε ζωντανή στο παρακάτω βίντεο.

    👉Ο δεύτερος (2΄)δε, που έχει μαρτυρίες από τον πατέρα του και από τον Καπετανάκη αναφέρει ότι τον Γκότση τον κατέδωσαν οι τότε μεγαλορουφιάνοι της Ζαχάρως: 
                     Κανελόπουλος (νουνός του)
                        Καμπανάς
                           Μιτσινάς &
                              Τσιρώνης
    Μάλιστα μας είπε κατηγορηματικά ότι όλοι τους ξεμπουντουλώθηκαν και δεν έμεινε ούτε κολυμπηθρόξυλο από δαύτους!  
   Αξίζει δε να αναφέρουμε και μια στιχομυθία του Γκότση με τον εισαγγελέα στην περιώνυμη δίκη της Τρίπολης, χωρίς βεβαίως να εγγυώμεθα την αξιοπιστία της. Ερωτά λοιπόν ο εισαγγελέας: 
             - Μα καλά γιατί ήθελες να κάψεις τη γενέτειρά σου; Και απαντά ο Γκότσης
              - Ήθελα να την κάψω και να αφήσω δύο σπίτια, για να λένε μετά ότι έκαψε όλους                       τους ρουφιάνους της Ζαχάρως.
Αν και πολλάκις το έχουμε τονίσει,  το βροντοφωνάζουμε:  ο δήμος έχει ιερή υποχρέωση να στήσει έναν ανδριάντα στο πιο κεντρικό σημείο της Ζαχάρως για να τιμήσει το πιο άξιο- ίσως το μοναδικό- τέκνο της.  (3)  

(1) Οπωσδήποτε δεν αποζητούμε αλλά και ούτε επέρχεται αναμόχλευση παθών, γιατί πλέον αυτά τα γεγονότα έχουν περάσει στην ιστορία.
(2)Διαβάστε τι γράφει ο Γιάννης Λέφας για τον Καπετανάκη
(2)  Ο δεύτερος μάρτυρας είναι ο Πανταζής
(3) Στην ανάρτηση στις 20 -12-2011 ένας φίλος έγραψε: 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;
ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΖΑΧΑΡΩ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
κλικ ΕΔΩ

1 σχόλιο: