theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η αποκομιδή σκουπιδιών σε εταιρεία Αλληλέγγυας Οικονομίας


      Στην τακτική συνέλευση της 28ης Φεβρουαρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, προ ημερήσιας διατάξεως κατόπιν της σχετικής διαδικασίας αποφασίσθηκε από την δημοτική αρχή: 

"Να προχωρήσει ο Δήμος Ζαχάρως στη σύμβαση και την συνεργασία, βάση των
 Νόμων, με την εταιρεία Αλληλέγγυας Οικονομίας Απόλλων, για την οργάνωση της εναλλακτικής διαχείρισης των Δημοτικών αποβλήτων και της ανακύκλωσης, 
σύμφωνα με τα παραπάνω, για διότι τα οφέλη είναι πολλαπλά."

        Ολόκληρη η αντιπολίτευση διαφώνησε κατά κράτος και καταψήφισε. 

        Η μεν μείζων αναφέροντας ότι:
«Η Μείζων Αντιπολίτευση καταψηφίζει την πρόταση και την χαρακτήρισε μία ακόμη μπαρούφα της συμπολίτευσης όπως ήταν και η πρόταση για αγορά των κόκκινων δανείων των δημοτών και η χωρίς έλεγχο για την αποφυγή απόδοσης ευθυνών στους υπευθύνους για τη χρεοκοπίας της, ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΖ στο Δήμο, καθόσον: προτείνεται η δομική αλλαγή στη δημοτική Υπηρεσία και την υπηρεσία καθαριότητας με μία σελίδα εισήγηση που φέρει την υπογραφή του δημάρχου, είναι αυθαίρετη αφού τα νούμερα κατά τα οποία αναφέρει ότι θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων δεν γίνονται πιστευτά, διότι δεν προκύπτουν από μία στοιχειώδη οικονομοτεχνική μελέτη. Εισήχθη ως έκτακτο θέμα, δεν υπάρχει εισήγηση από τη δημοτική Υπηρεσία, δεν γνωρίζουμε αν ο κώδικας απαιτεί για την περίπτωση αυτή ενισχυμένη πλειοψηφία από το Δημ. Συμβούλιο. Δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις ότι οι οδηγοί και το λοιπό προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας μπορεί να εργαστεί σε άλλα τμήματα του δήμου και τι εκπαίδευση απαιτείται να λάβουν γι’ αυτό. Ο φερόμενος εκπρόσωπος της εταιρείας δεν μπόρεσε να δώσει επαρκή στοιχεία όσον αφορά την εταιρεία το ΑΦΜ, την έδρα αυτής, τον αριθμό εγγραφής της στον αρμόδιο κατάλογο των ΜΚΟ και το εγκεκριμένο Καταστατικό της. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν απάντησε ποιος διαπραγματεύτηκε, εκ μέρους του δήμου, με τους εκπροσώπους της, που τους συνάντησε, πόσες φορές και μετά από σκέψη απάντησε ότι στη διαπραγμάτευση ήταν ο συνήθης δικηγόρος του δήμου το όνομα του οποίου μετά βίας θυμήθηκε και ανέφερε, Αθ. Καβουρίνος».
      Η δε ελάσσωνα: 
- αναφέροντας ότι η Δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ όπως τη συμφέρει, και η ενέργεια αυτή θα έχει επιπτώσεις στους εργαζόμενους, χωρίς να επιφέρει κάποια πρόοδο και ευημερία στην περιοχή. Επίσης δεν συμφωνεί να δοθεί η διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες. 
   Αξίζει να αναφερθούν τα οφέλη που θα έχει ο δήμος σύμφωνα με όσα υποστήριξε η δημοτική αρχή:
"Σήμερα στο Δήμο Ζαχάρως, το κόστος της συγκομιδής και της μεταφοράς των αποβλήτων στην Τρι- ανταφυλλιά, στοιχίζουν 554.000 ευρώ κατ’ έτος, ενώ με τη συνεργασία της εταιρείας Αλληλέγγυας Οικονομί- ας Απόλλων, θα στοιχίζει 308.000 ευρώ. 
Το κέρδος του Δήμου θα είναι : 
1. 246.000 ευρώ κατ’ έτος 
2. Οι 2 οδηγοί 
3. Οι 4 εργάτες συνοδοί των απορριμματοφόρων 
4. Τα καύσιμα των οχημάτων 
5. Η συντήρηση των οχημάτων 
6. Ασφάλιση των οχημάτων.
 Επίσης, εάν μέχρι την 30η Απριλίου 2018 , έχει κατατεθεί η σύμβαση και η μελέτη, το Ταμείο της Αλληλέγγυας Οικονομίας θα επιστρέψει στον Δήμο το 80% του κόστους, δηλαδή το ποσό των 246.000 ευρώ. Επίσης η εταιρεία υποχρεούται να χρησιμοποιήσει εργατικό δυναμικό από τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Επίσης αναλαμβάνει την συντήρηση και την φύλαξη του Σταδίου Ζαχάρως, πράγμα το οποίο θα εξοικονομήσει το ποσό των 20.000 ευρώ τουλάχιστον στον Δήμο"

  Δεν πρόλαβε να σταλεί η απόφαση στην Αποκέντρωση και έχουμε την πρώτη αντίδραση στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο από τον Σύλλογο Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως που χθες κήρυξαν απεργία και...βλέπουμε...(κλικ ΕΔΩ)
 Σε άλλη μας ανάρτηση θα προβούμε σε  αναφορά του όλου θέματος που οπωσδήποτε είναι σοβαρό και απαιτείται λεπτομερής διερεύνηση.
      Πάντως η πρώτη μου εντύπωση είναι ότι είμαστε μπροστά σε μια άλλη μεγαλοπρεπή πομπώδη και πομπική  πομφόλυγα (1)

(1) Μιλώντας με ένα μέλος της δημοτικής αρχής για τις συχνές ακυρώσεις αποφάσεων του Δ.Σ από την Αποκέντρωση μου τόνισε ότι αυτοί ξέρουν τι κάνουν και όλα είναι με σχέδιο  .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου