theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η καλύτερη τιμωρία για τη Χρυσή Αυγή!

 antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

   καθαίρεση Βουλευτή = μια πολύ εύκολη υπόθεση!
            --- αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα: ‘Χρυσή Αυγή’ ---

  Δεν χρειάζεται να περιμένουμε αν και πότε θα καταδικαστούν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το Σύνταγμα προβλέπει την έκπτωσή τους από το Βουλευτικό αξίωμα, αν τους αφαιρεθούν τα Πολιτικά δικαιώματα!!!!
 Και αυτό γίνεται πανεύκολα, καθώς  ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει την αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων  -ακόμα και για Βουλευτές-, αρκεί να  καταδικαστεί κάποιος  12 μήνες φυλάκιση!!! Για να καθήσει στο σκαμνί ένας Βουλευτής, -ακόμα και για πλημμέλημα ή και πταίσμα (!)- είναι  πανεύκολο, αρκεί να δώσει την άδεια η Βουλή, για να αρθεί η ‘ασυλία’ του !
  Αλλά ας δούμε τί λέει ακριβώς το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας.

Το Σύνταγμα  λέει:
 άρθρο 55:  Για να εκλεγεί κανείς βoυλευτής απαιτείται να είναι Έλληνας πoλίτης, να έχει τη νόμιμη ικανότητα να εκλέγει και να έχει συμπληρώσει τo εικoστό πέμπτo έτoς της ηλικίας τoυ κατά την ημέρα της εκλoγής.   

--Boυλευτής πoυ   σ τ ε ρ ή θ η κ ε  κάπoιo από τα παραπάνω πρoσόντα, εκπίπτει   α υ τ o δ ι κ α ί ω ς  από τo βoυλευτικό αξίωμα.
   άρθρo 61  O βoυλευτής δεν καταδιώκεται για γνώμη ή ψήφo πoυ έδωσε, κατά την άσκηση των βoυλευτικών καθηκόντων.(..) διώκεται μόνo για συκoφαντική  δυσφήμηση -στο Εφετείο-, ύστερα από άδεια της  Boυλής.
 άρθρo 62 : Όσo διαρκεί η βουλευτική περίoδoς, o βουλευτής δεν διώκεται oύτε συλλαμβάνεται oύτε φυλακίζεται oύτε με άλλo τρόπo περιoρίζεται, χωρίς άδεια τoυ Σώματoς.(..) Δεν απαιτείται άδεια για τα αυτόφωρα κακoυργήματα.

 Ο Ποινικός Κώδικας λέει:
άρθρο 61 : Αν καταδικαστεί κάποιος σε φυλάκιση πάνω από 1 έτος, και αν η αξιόποινη πράξη δείχνει την ηθική διαστροφή του δράστη, τότε  το δικαστήριο μπορεί να  του αφαιρέσει τα π ο λ ι τ ι κ ά   δ ι κ α ι ώ μ α τ α  για 1 έως 5 έτη.   

Σχόλια:   Είναι τόσο απλό: αν ένας Βουλευτής κατηγορηθεί

για ένα αδίκημα, και η Βουλή δώσει την άδεια (άρση ασυλίας), -όπως πρέπει να κάνει-, τότε θα καθήσει στο σκαμνί. Και αν καταδικαστεί για 12 μήνες (1 χρόνο), το δικαστήριο μπορεί να του αφαιρέσει τα πολιτικά του  δικαιώματα (για 5 χρόνια), δηλαδή  να   ε κ π έ σ ε ι   α π ό   Β ο υ λ ε υ τ ή ς !!!  Οι Βουλευτές της Χ.Α. έχουν κάνει εκατοντάδες πλημμελήματα , μέσα και έξω απ τη Βουλή, που τιμωρούνται πάνω από 1 χρόνο! (συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση με λόγια και έργα, άσκηση σωματικής βίας, ρατσιστικές φράσεις,  κλπ,) Όλα αυτά δείχνουν και την ηθική τους διαστροφή.  Αλλά έχουν κάνει και κακουργήματα, οπότε έπρεπε να οδηγηθούν αυτομάτως στο αυτόφωρο,
  Είναι μέγας μύθος πως οι Βουλευτές έχουν ‘άσυλο’, και δεν δικάζονται.

  Ένας άλλος τρόπος για καθαιρεθούν από Βουλευτές είναι η αφαίρεση της Ελληνικής υπηκοότητας. (άρθρο 55 του Συντάγματος), η οποία γίνεται εύκολα λόγω αντεθνικής προπαγάνδας (υμνητές του Χίτλερ, κλπ)

                Ποιά είναι τα  ‘Πολιτικά Δικαιώματα’  ???
  Ο Ποινικός Κώδικας (άρθρο 63) θεωρεί ως Πολιτικά Δικαιώματα :  
το δικαίωμα να ψηφίζει, ή να εκλεγεί σε πολιτική θέση, να γίνει δημόσιος υπάλληλος, ή να πάει μόνιμος στο στρατό, η ιδιότητα του δικηγόρου, η ιδιότητα του ένορκου στο δικαστήριο. Αν του αφαιρεθούν (τα πολιτικά δικαιώματα),χάνει όλα τα ανωτέρω, και για όσα χρόνια  του αφαιρεθούν. 
 σχόλια:   1.  Δυστυχώς, ο Ποινικός Κώδικας δεν έχει κάνει διαχωρισμό στα πολιτικά δικαιώματα. Το να εκλέγεται κάποιος ως άρχοντας ή να μπορεί να δικάζει ως ένορκος δικαστής, είναι κάτι πολύ σημαντικό, και μόνον άξιοι πολίτες μπορούν να είναι υποψήφιοι γι αυτές τις θέσεις. Έτσι γινόταν στην αρχαία δημοκρατία. Αλλά  το να είναι κάποιος Δημόσιος Υπάλληλος , ή ‘μονιμάς’ στο στρατό , ή το να μπορεί να ψηφίζει, αυτά δεν είναι σημαντικά.  Στο θέμα της Χ.Α., πρέπει να απαγορέψουμε να είναι υποψήφιοι όσοι είναι φασίστες, φανατικοί, και τρελοί. Αλλά δεν μπορούμε -ούτε και πρέπει- να απαγορέψουμε στον κόσμο να ψηφίζει την Χ.Α. , όπως και κάθε κόμμα.
2.  Μέχρι να αλλάξει  ο Ποινικός Κώδικας, πρέπει τα δικαστήρια , μαζί με κάθε ποινή που ορίζουν, να κρίνουν τον κάθε κατηγορούμενο, και κατά πόσο είναι επικίνδυνος για την δημοκρατία. Αν είναι φασίστας, αν είναι επικίνδυνος αναρχικός, αν είναι τρελός  , ή αρχομανής, ή φανατικός με κόμματα-θρησκείες-ομάδες-ναρκωτικές ουσίες, αν έχει επιθετική συμπεριφορά, κλπ.  Και να του βάζουν και πολιτική ποινή, δηλαδή να του αφαιρούν το δικαίωμα να ψηφίζει ή να ψηφίζεται, για ανάλογα χρόνια:   1, 3, 5,  10, 20, όσο επιτρέπουν οι νόμοι. .
                                        
υποσημείωση
1. Το επόμενο Σύνταγμα πρέπει να θεσπίσει την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, και να έχει αυτό την αρμοδιότητα να καθαιρεί έναν Βουλευτή. Και όχι μόνο για ποινικά αδικήματα, αλλά και για έλλειψη προσόντων. : αν είναι ψυχοπαθής ή στερείται σοβαρότητος   ( βλέπε Λεβέντης και Άδωνις), ή αν άσκησε λεκτική ή σωματική βία εντός Βουλής, αν χρωστά στο Δημόσιο, κλπ.  Όμως στην Ελλάδα ακόμα και κακούργημα αν έχει κάνει βουλευτής, δεν καθαιρείται (βλέπε Μητσοτάκης-αρχαιοκαπηλία) Η σκληρή  αλήθεια είναι πως, αν έδινε η Βουλή άρση ασυλίας σε όσους Βουλευτές έκαναν παρανομίες,  δεν θα έμεναν ούτε οι μισοί… , και θα γινόταν αντικατάσταση από επιλαχόντες .
2. --Το οξύμωρο είναι πως το Σύνταγμα προβλέπει καθαίρεση ενός Βουλευτή για πολύ πιο ασήμαντα θέματα: (άρθρο 57) , αν είναι μέλος σε εταιρεία που αναλαμβάνει δημόσια έργα, ή μισθώνει ακίνητα του δημοσίου ή είναι μέτοχος σε ραδιοφωνικό (!) ή τηλεοπτικό σταθμό ή πανελλήνια εφημερίδα. κλπ, Κι όμως ούτε και γι αυτά δεν καθαιρέθηκε ποτέ ένας Βουλευτής. Αλληλοϋποστηρίζονται, όπως και όταν ψηφίζουν για αύξηση μισθού και άλλα προνόμια.
  --θεωρητικά, ακόμα και για πταίσμα μπορεί να κάτσει στο σκαμνί και να καταδικαστεί ο οποιοσδήποτε βουλευτής, αν δώσει άδεια η Βουλή, όπως έχει την ηθική υποχρέωση να κάνει για όλους τους Βουλευτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου