theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

«Ουδείς δήμος της Ηλείας έχει ανταποκριθεί σε τρεις πρόσφατες προσκλήσεις - προγράμματα ΕΣΠΑ»

 ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
Ο ΛΟΓΟΣ; Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ!!!
ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ SUGARTOWN ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ.....(1) (2)
        
Ιδού και η απόδειξη:

           Απάντηση δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε Ερώτηση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, όσον αφορά την αξιοποίηση από τους Δήμους της Ηλείας τριών πρόσφατων προσκλήσεων – προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσα από το ΕΠΑνΕΚ 2014-2020.
Στην απάντησή τους οι αρμόδιες Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρουν ότι:
·         στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», μια δράση για την χρηματοδότηση ανάδειξης των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους για τουριστικούς, πολιτιστικούς σκοπούς αλλά και για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε παλιά δημοτικά καταστήματα, δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση ένταξης πράξης από κανένα Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται έως 19.1.2019, εκτός της περίπτωσης της προηγούμενης εξάντλησης του προϋπολογισμού της δράσης, δεδομένου ότι η αξιολόγηση των προτάσεων είναι άμεση, με βάση την ημερομηνία υποβολής τους.
·         στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών», μια δράση που χρηματοδοτεί όλες τις απαραίτητες υποδομές για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα των ΑμεΑ και γενικά των ατόμων με κινητικές δυσκολίες,  έχει υποβληθεί μία πρόταση, από το Δήμο Ήλιδας και οι προτάσεις των Δήμων μπορούν να υποβάλλονται έως 31.12.2020, εκτός της προηγούμενης εξάντλησης του προϋπολογισμού της δράσης, δεδομένου ότι η αξιολόγηση των προτάσεων είναι άμεση, με βάση την ημερομηνία υποβολής τους.
·         στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις» δεν έχει υποβληθεί καμία πρόταση ένταξης πράξης από Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και οι προτάσεις δύναται να υποβληθούν μέχρι και τις 02/05/2018, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση της πρόσκλησης.

Με δεδομένα τα παραπάνω ο προφανής προβληματισμός είναι για ποιόν λόγο οι Δήμοι μας δεν υποβάλλουν προτάσεις για να εκμεταλλευτούν τα διαθέσιμα κονδύλια με σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Ηλείας. Και με επίσης δεδομένο ότι οι προκλήσεις είναι ακόμα ανοιχτές είναι απαραίτητο όλοι οι θεσμικοί φορείς να εντείνουμε τον συντονισμό για να θεραπεύσουμε την κατάσταση και να αξιοποιηθούν όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που η κεντρική Κυβέρνηση έχει θέσει στην διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Ηλεία δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ευκαιρίες.(3)

(1) Έτσι για να γίνεται φραμπαλάς όπως με τα κόκκινα δάνεια, την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμάτων σε ιδιώτες, κτ.λ. εκτάκτως  και τακτικώς....
(2) Εάν υπήρχε φροντίδα και ελάχιστος προγραμματισμός στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης ο δήμος θα είχε προτείνει ένα από τα τόσα δημοτικά κτίρια που διαθέτει και στέκουν  έρημα και σκελετωμένα ερείπια. (κλικ ΕΔΩ) Όπως εκείνο to ...κτίριο δίπλα στον άγιο Σπυρίδωνα, που τόσος ντόρος έγινε και υπάρχει η σχετική δέσμευση: "Το οίκημα είναι τριώροφο και προγραμματίζω να γίνει λαογραφικό μουσείο και Κινηματογράφος".( κλικ   ΕΔΩ) 
(3) Επειδή οι προκλήσεις είναι ακόμα ανοιχτές θα αποστείλουμε σχετική επιστολή στον Δήμαρχο του δήμου μας,  μπας και γίνει τίποτα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου