theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

"Γραφικοί τύποι¨" της αλλοτινής Ζαχάρως [5α από 5ζ]

     ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΡΗΣ

     Μετά από από μια σειρά αναρτήσεων για τους γραφικούς τύπους της Ζαχάρως, τους παλιόφιλους στην αλλοτινή εποχή, φθάσαμε στον τελευταίο και σπουδαιότερο, τον πολυθρύλητο Βασίλη Μπούρη!
     Από την αρχή στην πρώτη μας ανάρτηση είχαμε τονίσει ότι πρόθεσή μας ήταν να αρχίσουμε από αυτόν, μια και με όσους Ζαχαραίους μιλήσαμε όλοι τον τοποθετούν πρώτο και σπουδαιότερο,  τον κατακαλύτερο.


     Όμως ψάχνοντας σε πιο οικεία πρόσωπα αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει τεράστιο υλικό (φωτογραφίες, ποιήματα και άλλα γραπτά) οπότε το αφιέρωμα για τον Βασίλη είναι ειδικό και μεγαλεπήβολο και θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος, όποτε αρχίσαμε με τους άλλους:  Γεραμούτσο,   Κουτάκια, Γιώρη Στειλιάρα, Γιώργο Μπέσικο, Αντώνη και Νιόνιο Σιγαλό, Νικολάκη Τζίτζικα και τελευταία με τους Καπαίους. 
    Και να λοιπόν που ήρθαμε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τον αξέχαστο Βασίλη Μπούρη, που θα αποτελέσει ήρωας σε περισσότερες από 5 αναρτήσεις.
  Από την αρχή θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε θερμά τις ανιψιές του Βασίλη, αδελφές, Βάσω Σαρδέλη-Θεοδωροπούλου και δασκάλα ΓεωργίαΣαρδέλη   που απλόχερα μας παρέδωσαν ένα μνημειώδες υλικό με ενθυμήματα  του ίδιου του θείου τους (φωτογραφίες, σημειώσεις, αναφορές) που με τόση επιμέλεια και στοργή διαφυλάττουν τόσα χρόνια. Βεβαίως αυτή η προσφορά τους για το αφιέρωμα είναι ένα στεφάνι τιμής και μνήμης, ένα μνημόσυνο στον καταφρονεμένο και κατατρεγμένο Βασίλη Μπούρη. Για αυτό τον λόγο θα προηγηθεί η αναφορά στον τελευταίο χαιρετισμό του δάσκαλου Μπούσμπουρα, μαζί με το γεννεολογικό τους δένδρο που μας κάνουν με λιτά λόγια  οι δυο αδελφές:


     
      Σε επόμενη ανάρτηση ομιλούν η Βάσω και η Τούλα Γεωργακοπούλου-Γαλάνη κάνοντας μια τρυφερή αναδρομή για εκείνα τα χρόνια καθώς και μια αναφορά στο επεισόδιο του Βασίλη με τον καθηγητή Καρατζά. Στις επόμενες αναρτήσεις θα παρουσιάσουμε μερικά από τα γραφτά του Βασίλη (ποιήματα, μηνύματα, ανακοινώσεις). 

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ
 ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ  
ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΡΟΜΑΡΤΟΥΝΤΑ 
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΉ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου