theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

"Γραφικοί τύποι¨" της αλλοτινής Ζαχάρως [5γ από 5ζ]

     ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΡΗΣ 


       Ήταν άτομο με χαρακτηριστικές, ειδικές εμμονές που αλληλοσυμπληρούμενες με τον αρκετά υψηλό δείκτη ευφυίας γίνονταν ευχάριστες έως χαρισματικές, πάντως επουδενί επικίνδυνες.  Μέσα από τα τόσα ενθυμήματα, γραπτά κείμενα του διαφαίνεται ότι η μεγαλύτερη εμμονή του ήταν  κατά της ένωσης της Κύπρου για την οποία υπάρχουν πλήθος γραφτών ανακοινώσεων, εν είδει διαγγελμάτων (1).
       Οι σπουδαιότερες άλλες  εμμονές ήταν ότι ο Βασίλης ήταν:
  • Καραμανλικός μέχρι με τα μπούνια και έντονα αντι-Παπανδρεϊκός (2)
  • Βασιλικός με πρωτόγονο αντικομουνισμό
  •  Αντιχουντικός (3) 
  Ένα ξεχωριστό και συνάμα τρυφερό ιδίωμά του ήταν η ερωτική διάσταση με διάφορες γραφτές αναφορές, δικές του (ποιήματα)  ή από άλλους.
  Σήμερα θα παρουσιάσουμε εκτός από ένα σχετικό βίντεο, αρκετά ενθυμήματα και  "διαγγέλματα" κατά της Κύπρου με ύμνους υπέρ της Αγγλίας.



--------------------------
--------------------------
-------------------------------------
α

-------------------

---------------------β
--------

































































(1) Το σπίτι τους μεγάλο κάπου εκεί δίπλα στου μακαρίτη του Λάμπρου Νικολετόπουλου, είχε από πάνω το λιακωτό όπως το έλεγαν, όπου ανέβαινε ο Βασίλης συχνά και ντελάλιζε δυνατά ανακοινώσεις και λόγους. Επίσης διάφορα συνθήματα έγραφε καλλιγραφικά με ασβέστη στην άσφαλτο αλλά και στα αραγμένα βαγόνια του τρένου κάτω στον σταθμό.   
(2) Τα περισσότερα γραφτά του αναφέρονται στην εποχή των Ιουλιανών 1965-66. Και ενώ τα βάζει και βρίζει το Γέρο και υμνεί το Νόβα αντιθέτως αρνείται τον Στεφ. Στεφανόπουλο.
(3) Μάλιστα συνελήφθη από την αστυνομία και φύλαξε την ψειρού δύο φορές με όλα τα επακόλουθα, βουρδουλοδαρμό και κούρεμα όπως ο ίδιος γλαφυρά περιγράφει σε ένα τετρασέλιδο κείμενό του που θα σας παρουσιάσουμε προσεχώς.
(4) Σε όλα τα "διαγγέλματα" αρχίζει με το ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ (ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ) και σε πολλά από αυτά υπογράφει με το EDOUARDOS IX.. Δεν γνωρίζω τι σημαίνουν τα ΙΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου