theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ



Όλα τα καλά παιδιά, καμαρώστε τα !!!!!!
     Δεν είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με τα έργα και τις ημέρες του κυρίου Αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδώνιδος Γεωργιάδη στην τελευταία του επίσκεψη(1) στη Ζαχάρω. Είναι γνωστή η πολιτεία του και η ακροδεξιές πολιτικές  του κορώνες, ως μακρύ χέρι του περιβόητου Σαμαρά, οπότε.....
    Όμως η ακατάσχετη φρασεολογία του γεμάτη καταφανή ψέματα και η λαϊκίστικη επιχειρηματολογία για να χαϊδεύει τα αυτιά των άτυχων οπαδών του με γαργαλάνε τόσο που με αναγκάζουν να απαντήσω τουλάχιστον στα δυο, που είναι και τα σπουδαιότερα στο δήμο μας. Κι αυτά είναι:
  • Το περιλάλητο Π.Δ. και την καταστροφή που θα επιφέρει στην περιοχή μας και
  •  Ο Καγιάφας. 

Αρχίζουμε λοιπόν
      Ο   Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο θα καταδικάζει τη Ζαχάρως και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και οικονομικό μαρασμό και απομόνωση.Θα καταστραφείτε με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. 
     Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύθηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης στα ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να ακυρώσει το Προεδρικό Διάταγμα, επισημαίνοντας ότι η Ζαχάρω είναι μοναδικός τόπος ομορφιάς πανευρωπαϊκά και θα έπρεπε οι κάτοικοί της να έχουν τον ανάλογο πλούτο.
      Ο κ. αντιπρόεδρος γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα ότι το ο εν λόγω Π.Δ είναι συνέχεια και αποκύημα της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που έγινε σύμφωνα με τις οικολογικές αρχές προστασίας επαπειλούμενων ειδών (Αμμοθίνες, ενάλιο πευκοδάσος και χελώνα  Carreta-Carreta ) συγκεκριμένων Οδηγιών της ίδιας της Ε.Ε ειδικά για την Natura στην περιοχή μας. Είναι η νομοθετική πράξη της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.  Το Π.Δ είναι λοιπόν πρόταγμα της Ε.Ε (και ευτυχώς που είναι έτσι) ή οποία ΕΕ, ειρήσθω εν παρόδω, γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή μας μια και στελέχη της έχουν κάνει αυτοψία εδώ και μια δεκαετία περίπου, όταν οι δικοί μας στο ΥΠΕΚΑ δεν ήξεραν που πέφτει η περιοχή. Επομένως ξέρουν όλα τα κόλπα και τις πονηρές ντριπλήτσες της τότε κυβέρνησης, προκειμένου να ικανοποιηθούν μεγάλα και μικρά εργολαβικά ή άλλα συμφέροντα (Παππάς στο Αγιαννάκη κτ.π)
    Γνωρίζει όμως και πολύ καλά και το άλλο που κι αυτό είναι σπουδαίο και σημαίνον.  Η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη έχει εγκριθεί  με την 160956/6-6-12 απόφαση Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ. Και πλέον αποτελεί υπουργική απόφαση, δηλαδή νόμο του κράτους.Ποιος ήταν τότε Κυβέρνηση και ποιος πρωθυπουργός; Μα η αξέχαστη 2,2, και 1 (Ν.Δ Πασόκ και Δημάρ) με πρωθυπουργό τον πατρόνα του Αδώνιδος , τον περιβόητο Σαμαρά.           
          Πολλά ωραία και μεγάλα ανάγγειλε, δεν έχε το Θεό του: 
<<Η Ζαχάρω έπρεπε να είναι η πλουσιότερη περιοχή της Ευρώπης, διότι έχει εξαιρετικό κλίμα, απέραντη παραλία, φανταστική λίμνη, αρχαιολογικό πλούτο όλων των περιόδων και αγροτική παραγωγή. Είναι ευλογημένος τόπος και έχει τεράστια περιθώρια πλούτου. Όλοι κάναμε λάθη στο παρελθόν, όμως τώρα θα πρέπει να δώσουμε αγώνα για να μην περάσει το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό ή να το ακυρώσουμε όταν εκδοθεί. ...>>
       Μπράβο κ. Άδωνη, δηλαδή για τη χαμηλή οικονομική θέση και τη μιζέρια αυτού του ευλογημένου τόπου της Ζαχάρως με τα τόσα πλεονεκτήματα αλλά και ολόκληρου του νομού Ηλείας που φιγουράρει στην προτελευταία θέση των νομών όλης της χώρας ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά τα τρία τελευταία χρόνια και όχι εσείς οι δεξιοί και το Πασόκ που διαφεντεύετε αυτόν το έρμο τόπο επί μισό αιώνα από την μεταπολίτευση και τον έχετε φτάσει στην άκρη του γκρεμού, της εξαθλίωσης. 
   Τουλάχιστον παραδέχεται ότι έκαναν και λάθη.
   Έλεος κύριε αντιπρόεδρε..
   Ευτυχώς που τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια!!!
[ Για τον Καγιάφα σε άλλη μας ανάρτηση]
(1)     Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Γεωργιάδης είναι συχνός επισκέπτης στην περιοχή μας; Κάποιος φίλος μου τόνισε ότι 2 είναι λόγοι. Ο ένας είναι ο μέγας πολιτικός παράγων, ο κ. …Τάσος Αλτάνης και ό άλλος είναι το ανατέλλον πολιτικό αστέρι, ο μέγας επιχειρηματίας του Κακοβάτου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου