theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Τάδε εφη το ανιψούδι......

Ο αγαπητός φίλος Κώστας Αλεξαννδρόπουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ζαχάρως και ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές, μας έκανε μια παρέμβαση που μας επεσήμανε ότι :
- Η ιστορική αλήθεια είναι ότι  όλες οι Αλεξανδροπουλέϊκες οικογένειες, τόσο του Ξηροχωρίου όσο και της Ζαχάρως, κατάγονται από τον ίδιο γεννήτορα, τον Γέρο Αλεξανδρή Καραμπότσο ή Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος ήταν και συνιδρυτής του χωρίου στη θέση που είναι σήμερα.
Ξηροχώρι

- Σύμφωνα με την οικογενειακή παράδοση, ήταν γεννημένος  γύρω στο 1730. Είχε πέντε αγόρια και κάμποσα κορίτσια. Από αυτά τα πέντε αγόρια κατάγονται όλες οικογένειες των Καραμποτσέων και των Αλεξανδροπουλέων (τόσο των  Μπουρέων, όσο και των Καραγιαννέων).
Επίσης σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλων φίλων που με ενημέρωσαν, σχεδόν όλες οι οικογένειες του Ξηροχωρίου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν  συγγένεια, κύρια όμως διατηρούν έντονους δεσμούς αγάπης και αλληλοεκτίμησης, ανεξάρτητα, του βαθμού συγγενείας και του επίθετου. Άλλωστε πολλές οικογένειες κατάγονται και από τις κόρες του Γέρο Αλεξανδρή.
Σε άλλη μου ανάρτηση θα σας αναφέρω και ένα περιστατικό που γράφει στα απομνημονεύματά του ο εκ Ζούρτσας Πιπιλής, που συνέβη το 1770 περίπου και στο οποίο αναφέρει τον εκ «Ξεροχωρίου, Γέρο Καραμπότσο ή Αλεξανδρόπουλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου