theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΠΙΛΗΣ,Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΡΤΣΑΣ ΠΡΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ!!! [1ο μέρος από 2]


ΠΑΤΡΑ ΠΟΛΙΣ ΖΟΥΡΤΣΑ ΧΩΡΙΟΝ
 
        Ένα πρωινό τις προάλλες  με τον κουμπαράκο - ποιον άλλον; - αλλού πηγαίναμε κι αλλού βρεθήκαμε. Είχαμε μια πληροφορία ότι στο Λέπρεο (1) στην αρχαιότητα υπήρχε ιαματική πηγή (2) και ξεκινήσαμε να την ανακαλύψουμε. Φθάνοντας στο χωριό δύό τρεις γέροντες μας είπαν ότι η μοναδική πηγή είναι η Μπάνισκα που ρέει κελαρυστά με ορμή στο κέντρο κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια και ότι παλιά ήταν ιαματική. Έτσι αφήσαμε το Λέπρεο και ανηφορίσαμε για τη Ζούρτσα. Φανήκαμε αρκετά τυχεροί γιατί μπροστά μας βρήκαμε τον πρώην δήμαρχο της Ζούρτσας, Ιωάννη Πιπιλή να πίνει το καφεδάκι του. 
     Μετά τα απλόχερα καλωσορίσματα και τις σχετικές χαιρετούρες θρονιαστήκαμε και μεις και παραγγείλαμε τα καφεδάκια μας.Η ώρα είχε πάει περίπου 10.30, φυσικά το πρωί και είχαμε μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια χρήσιμη κουβέντα μια και ο Πιπιλής ήταν επί 12 συνεχή χρόνια ο δήμαρχος της Ζούρτσας, πριν από την ένταξη στο μεγάλο Καποδιστριακό δήμο 
Δημαρχείο
Ζαχάρως.
  Έτσι λοιπόν αφού έγινε μια μικρή εξιστόρηση της Ζούρτσας με τον Κολοκοτρώνη κατά την αντιβαυαρική αντίσταση φτάσαμε στα τωρινά, για τα οποία σας παρουσιάζω τα λεχθέντα από τον Πιπιλή, όσο πιο πιστά γίνεται.     - Δεν έχω καθόλου καλά λόγια να σας πω για τα σημερινά. Οι εκάστοτε επίδοξοι δήμαρχοι δεν φτάνει να θέλουν αλλά και να μπορούν.  Βεβαίως όλοι θέλουν αλλά μπορούν να πάρουν προγράμματα και  να φέρουν στον δήμο κέρδη; Εάν δεν μπορούν πρέπει να φύγουν.
    Δεν βλέπω σε όλη την περιοχή της Ζούρτσας ένα ουσιαστικό έργο, ένα έργο μεγαλεπήβολο. Θα αναφερθώ στην δική μου περίπτωση. Είχαμε ένα πρόγραμμα,  που όλους μας ενδιαφέρει, την ανάδειξη, την προστασία και την αξιοποίηση της Νέδας. Με τους όμορους δήμους της Μεσσηνίας, Αυλώνα και  Δώριο,δημιουργήσαμε ένα διαδημοτικό, διανομαρχιακό,  διαπεριφερειακό   φορέα. Κάναμε τρεις συσκέψεις ως φορέας και στις 5 Μαΐου 2007 συσκεφτήκαμε στην Τρίπολη και με τους δυο περιφερειάρχες, της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος, όπου και οι δύο δεσμεύτηκαν για 600.000 ευρώ ο καθένας για την μελέτη της περιοχής για την αξιοποίηση της Νέδας, δρόμοι, γέφυρες  και ό,τι έλεγαν οι ειδικοί. Με τις εκλογές και την ένταξή μας στο Δήμο Ζαχάρως όλα έμειναν σε κάποια ράφια, όλα εγκαταλείφθηκαν, όπως έγινε επίσης και σε τοπικό επίπεδο, το δικό μας πρόγραμμα, που ήταν μια μελέτη για την διολίσθηση του  Επικούριου  Απόλλωνα από τον καθηγητή του Α.Π.Θ. Χατζηγώγα [κλικ ΕΔΩ] Εάν θυμάμαι καλά είχαμε δώσει 20.000 ευρώ για την μελέτη, αλλά μετά κάπου παραμένει και αυτή σε κάποιο ντουλάπι στη Ζαχάρω που παραδώσαμε. 
    Ακριβώς δεν παραδώσαμε γιατί μετά τις εκλογές καλέσαμε τον νέο δήμαρχο Πανταζή να έρθουν για παράδοση, αλλά δεν ήρθε κανείς και τότε έκανα ένα επίσημο έγγραφο,  με πρωτόκολλο  στη νομαρχία και διαμαρτυρήθηκα, μη σε νοιάζει μου λένε, αφού δεν έρχονται τι να κάνουμε; Ήρθανε αργότερα για πλιάτσικο. 

 [ Σε προσεχή ανάρτηση το 2ο μέρος
που περιλαμβάνει θέματα πιο σοβαρά και 
περισσότερο ...τσουχτερά, όπως η γνώμη 
του για τον Φάμελο, νυν δήμαρχο Ζαχάρως, 
για τον παιδικό σταθμό της Ζούρτσας, την 
προίκα 1.5 εκατ. στη Ζαχάρω, τη ΔΕΥΑΖ] 

(1) Κατά τον Παυσανία, ονομάσθηκε έτσι από τον οικιστή Λέπρεο, γιο του Πυργέα, κατά άλλους από την κόρη του Πυργέα Λεπρέα. Πολλοί δε αποδίδουν το όνομα στη νόσο Λέπρα.
(2) Τις προάλλες ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος στην ομιλία του ανέφερε ότι ο καθηγητής Κουσκούκης του ιαματικού τουρισμού του μίλησε για κάποιες ιαματικές πηγές  στο Λέπρεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου