theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

1η Σεπτεμβρίου, η απάτη με τις 40 παρθένες!!!

      Αντώνιος, ο μεγαλοπρεπής Κυπαρισσεύς


Λίγοι γνωρίζουν  πως την 1η  Σεπτεμβρίου γιορτάζουν οι: Αθηνά, Αφροδίτη, Αντιγόνη, Πηνελόπη, Ασπασία, αλλά και 9 Μούσες (!!!)  

Ο λόγος που δεν έχουμε προσέξει την παράξενη αυτή γιορτή, είναι πως οι περισσότερες γυναίκες που έχουν αυτά τα πανέμορφα αρχαία ελληνικά ονόματα, δεν θρησκεύουν, δεν πάνε εκκλησία.
Αλλά κανένας, δεν έχει προσέξει την κομπίνα που έκαναν οι παπάδες, που  ά λ λ α ξ α ν  τα ονόματα  των Σαράντα παρθένων και ασκητριών!

●● --Η επίσημη άποψη της εκκλησίας είναι πως:  Το 305, ο Αυτοκράτορας Λικίνιος, μέγας διώκτης των χριστιανών, βασάνισε και εξόντωσε  40 παρθένες ασκήτριες που του αντιστέκονταν . Μαρτύρησαν στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης,  την 1 Σεπτεμβρίου, και έτσι ορίστηκε τότε να τιμάται η μνήμη τους.
Τα αληθινά ονόματά τους είναι στο Βατικανό, στη: Bibliotheca Hagiographica Graeca 2280-2281 και είναι: Λαυρεντία η διάκονος, Κελσίνα, Θεοκτίστη, Δωροθέα, Ευτυχιανή, Θέκλα, Αρισταινέτη, Φιλαδέλφη, Μαρία, Βερονίκη, Ευλαλία, Λαμπροτάτη, Ευφημία, Θεοδώρα, Θεοδότη, Τετεσία, Ακυλίνα, Θεοδούλη, Απλοδώρα, Λαμπαδία, Προκοπία, Παύλα, Ιουλιάνα, Αμπλιανή, Περσίς, Πολυνίκη, Μαύρα, Γρηγορία, Κυρία, Βάσσα, Καλλινίκη, Βαρβάρα, Κυριακή, Αγαθονίκη, Ιούστα, Ειρήνη, Ματρώνα , Τιμοθέα, Τατιανή, Άννα .
Σημείωση: Παρατηρούμε πως τα ονόματα είναι τυπικά ‘ελληνορωμαϊκά’, συνηθισμένα για τον 3ο αιώνα μ.Χ.  Μάλλον οι κοπέλλες ήσαντε μοναχές, και η Λαυρεντία ήτανε η διάκονος, σαν ηγουμένη.

●● --Αλλά πριν από αιώνες- κανείς δεν ξέρει πότε- , οι ορθόδοξοι  παπάδες ά λ λ α ξ α ν τα 40 ε λ λ η ν ο ρ ω μ α ϊ κ ά ονόματα, και έβαλαν αρχαιοελληνικά.!!!  Πρόκειται για μεγάλη απάτη, εκ του πονηρού, που  ντροπιάζει και την Ελλάδα, και την ‘Ορθοδοξία’ .
Ας δούμε τα νέα ‘ψεύτικα’  ονόματα:
Αθηνά, Αφροδίτη, Ουρανία, Πολύμνια, Τερψιχόρη, Μελπομένη, Κλειώ, Θάλεια, Ευτέρπη,  Ερατώ , Σαπφώ, Χαρίκλεια, Αντιγόνη, Διώνη, Αδαμαντίνη, Ακριβή, Ασπασία, Πηνελόπη, Χάϊδω, Ελπινίκη, Κλεονίκη, Πολυνίκη,  Πανδώρα, Ερασμία , Καλλίστη, Καλλιρόη, Δωδώνη,   Κλεοπάτρα , Μόσχω, Λάμπρω, Μαργαρίτα, Μαριάνθη ,  Κοραλία, Ερμηνεία, Τρωάς, Αρηβοία, Θεανώ, Θεανόη, Θεοφάνη, Θεονύμφη
 Σημείωση:  Πρώτα έβαλαν τις 2 βασικές Θεές, αγαπημένες κόρες του Δία, μετά έβαλαν τις 9 Μούσες +την 10η  τη Σαπφώ (ωστόσο τους διέφυγε η Καλλιόπη!!), και μετά πρόσθεσαν πολλά δημοφιλή ονόματα: Πηνελόπη, Αντιγόνη, κλπ, για να κλείσουν την 40άδα.  Ας προσέξουμε πως αντικατέστησαν τις: Θεοδώρα-Θεοδότη-Θεοδούλη-Θεοκτίστη, με: Θεανώ-Θεανόη,-Θεοφάνη-Θεονύμφη.
γιατί οι ιεράρχες έκαναν την πλαστογραφία ?
Το 305 η Ελλάδα βρισκόταν για 450 χρόνια κάτω υπό ρωμαϊκή κατοχή!
Ο χριστιανισμός , προτού γίνει κρατική θρησκεία, ήταν ένα τεράστιο  
λαϊκό κοινωνικό κίνημα αλληλεγγύης , ενάντια στους άγριους Ρωμαίους αυτοκράτορες, ενάντια στους φόρους,  ενάντια στους πλούσιους.

Οι Ρωμαίοι κατάστρεψαν τον ελληνικό πολιτισμό, και επέβαλαν τα ρωμαϊκά ονόματα, σαν κι αυτά που είχαν  οι 40 μοναχές της Θράκης, (που ήταν Ελληνίδες , και έκαναν αντίσταση στον αυτοκράτορα Λικίνιο)
 Λίγες δεκαετίες αργότερα, ο Χριστιανισμός έγινε κρατική θρησκεία, επί ‘Μ.’  Θεοδόσιου, και συνεχίστηκαν οι διώξεις κατά των Ελλήνων, αλλά αυτή τη φορά από τους ‘χριστιανούς’ αυτοκράτορες!!!  Απαγόρεψαν τους ολυμπιακούς αγώνες, απαγόρεψαν τελείως τα ελληνικά ονόματα. , και έβαζαν χριστιανικά-εβραϊκά. Το ίδιο έκανε και ο Πατριάρχης, το ίδιο κάνουν έως σήμερα όλοι οι παπάδες, δεν βαφτίζουν με αρχαία ελληνικά ονόματα,  βάζουν μόνο ‘χριστιανικά’!.
Αλλά οι Έλληνες πάντα αντιδρούσαν σε όλους αυτούς, ήθελαν να κρατούν τα αρχαία ονόματα. Και τότε, μερικοί παμπόνηροι ‘παπάδες’ σκέφτηκαν να αγιοποιήσουν, να εκχριστιανίσουν τα ελληνικά ονόματα. Εφεύραν πολλούς άγιους, όπως π.χ. τον Αγιο Σωκράτη!
Και έκαναν το ίδιο, αλλάζοντας τα ονόματα στις 40 παρθένες!!!,  κάνοντας με το ζόρι ‘χριστιανές’ , όλες τις αρχαίες θεές και μούσες.!!!!

1η Σεπτέμβρη: ημέρα πτώσης του παπαδοχριστιανισμού!
Μέρα τη μέρα, αυξάνονται τα πανέμορφα αρχαία ελληνικά ονόματα, και μειώνονται τα χριστιανικά. Σε λίγα χρόνια οι μισές Ελληνίδες θα γιορτάζουν την 1η  Σεπτέμβρη. Θα γίνει η μεγαλύτερη γιορτή, ανώτερη κι από τα Χριστούγεννα κι απ’ το Πάσχα!!.
 Κατά βάθος θα γιορτάζουμε την αναγέννηση του ελληνικού πολιτισμού, και την διπλή του νίκη επί των απολίτιστων ευρωπαίων, και  επί των ‘παπάδων’. Θα είναι η νίκη της ελληνικής πλευράς του χριστιανισμού.
-----Παρακαλείται ο αναγνώστης να εξακριβώσει την αλήθεια όσων αναφέραμε.
                                             antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
Υστερόγραφα:
1. --Κανείς δεν ξέρει πότε έγινε η αλλαγή των 40 ονομάτων. Ούτε και τα πρώτα 40 ονόματα είναι σίγουρα. Ίσως είναι πλαστός ο αριθμός, για να ταιριάζει με τους άντρες ‘άγιους 40’, με την σαρακοστή, τα 40 χρόνια των Εβραίων στην έρημο,κλπ
2. --Όπως είναι ψεύτικα τα ονόματα, έτσι είναι μύθος πως τις σκότωσε ο Λικίνιος γιατί δεν άλλαξαν την πίστη προς το Χριστό, και δεν προσκύνησαν τα είδωλα. Και ανοίχτηκαν οι ουρανοί, και τους μίλησε μία αγία, και τις πήρε στον παράδεισο. κλπ. Οι 40 παρθένες ήτανε ‘χριστιανές’, μόνο με την έννοια της αντίστασης στους Ρωμαίους. Δεν ήτανε θρησκόληπτες όπως είναι οι παπάδες…
3. --Με το ίδιο σκεπτικό καθιέρωσαν και την γιορτή των Αγίων Πάντων, ώστε να γιορτάζουν ‘χριστιανικά’, και όσα άλλα ονόματα δεν έχουν χριστιανό άγιο.
4. --Η Αδριανούπολη της Θράκης, σήμερα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή Τουρκία, εκεί που είχαν φυλακίσει οι Τούρκοι τους 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου