theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΠΙΛΗΣ,Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΡΤΣΑΣ ΠΡΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ!!! [2ο μέρος από 2]


ΠΑΤΡΑ ΠΟΛΙΣ ΖΟΥΡΤΣΑ ΧΩΡΙΟΝ
 
    
 Και νάμαστε πάλι με τον Ιωάννη Πιπιλή, τον επί 12 συνεχή χρόνια τελευταίο δήμαρχο της Φιγαλίας προ "Καποδίστρια".   
    Και στο 2ο μέρος είναι σαφής και  ... αποκαλυπτικός.
    Απολαύστε τον:
     - Ο Φάμελος , ως νέος δήμαρχος Ζαχάρως έκανε έργα στη Ζούρτσα;
     - Εγώ δεν βλέπω τίποτα ουσιαστικό, το έριξαν πέντε να χούφτες αμμοχάλικο δεν λέει απολύτως τίποτα. Ένα έγο δομής δεν είδα πουθενά.
    Στην ερώτηση να πει τη γνώμη του για τον Φάμελο δεν είπε τίποτα αλλά ο μορφασμός στο πρόσωπό του ήταν εντελώς απαξιωτικός. 
   Για το θέμα του παιδικού σταθμού που παραμένει κλειστός κοντά στα δύο χρόνια είπε:
      - Τότε έμεινε η νηπιαγωγός έγκυος, αλλά εμείς προσλάβαμε μια κοπελίτσα και όλα τα πλήρωνε ο δήμος, το ΙΚΑ και όλα της τα δώρα. Μετά διορίστηκε κάποια αλλά την πήραν στη Ζαχάρω. Αυτό έπρεπε να κάνουν και τώρα, να πάρουν μια κοπελίτσα με έξοδα του δήμου μέχρι να γίνει από τον ΑΣΕΠ και όχι να παραμένει κλειστός και και να δικαιολογούνται ότι είναι θέμα ΑΣΕΠ.                                                                               Μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι αυτό έπρεπε να κάνουν διότι η παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο.
     Κι όταν παρατήρησα ότι ο δήμος δεν έχει λεφτά και πού να τα βρει μας κατατρόπωσε λέγοντας:
     - Ενάμισι εκατομμύριο πήρε προίκα ο δήμος Ζαχάρως από τον δήμο της Φιγαλίας. Και αξίζει να σας πω ότι το 1,5 εκατ. ήταν επενδυμένο και είχαν υπογραφεί συμφωνητικά για έργα με διάφορους εργολάβους. Αυτοί έσχισαν τα συμφωνητικά και πήραν τα χρήματα και εμείς μείναμε άφραγκοι και χωρίς κανένα έργο.
   - Τι έργα είχατε προγραμματίσει;
   - Ανάμεσα ήταν και η προέκταση του δρόμου προς το Γιαννιτσοχώρι, πίσω από τις ράχες, που είχε φτάσει λίγα χιλιόμετρα από το Πρασιδάκι και είχαμε συμφωνήσει με τον τότε δήμαρχο Ζαχάρως  να ασφαλτοστρώσει αυτός το κομμάτι που είχε μείνει.  Επίσης είχαμε συμφωνήσει  για ασφαλτοστρώσεις σε όλα τα χωριά μας. Όλα έμειναν στο βρόντο. Δεν υπάρχει ισοκατανομή των πόρων του δήμου και εδώ δεν έχει πέσει ούτε ένα μέτρο άσφαλτος.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Γρηγ. Κλημαντίρης (1)
Εμείς τότε δουλεύαμε και είχανε μπει στο πρόγραμμα "Ορεινοί όγκοι", κάναμε μελέτες και μας έδωασν λεφτά και κάναμε έργα.
    - Κύριε  Δήμαρχε πάμε στο θέμα της ΔΕΥΑΖ που είναι λόγω τεραστίων χρεών στη ΔΕΗ μια βραδυφλεγής βόμβα για τον δήμο Ζαχάρως.
     - Εγώ τότε βρήκα το πάγιο για το νερό 30 ευρώ το χρόνο ανεξαρτήτως κατανάλωσης και μάλιστα είχα εφαρμόσει και κοινωνικό τιμολόγιο για πολύτεκνους και άπορους που πλήρωναν το μισό , 15 ευρώ. Και το διατήρησα αυτό όλα τα 12 χρόνια της δημαρχίας μου, χωρίς να βάλουμε τίποτα άλλο φόρο, τέλος ή δασμό στους δημότες.
       - Πόσο είναι τώρα, ξέρεις;
       - Μου φαίνεται ότι είναι στα 84 ευρώ. Μάλιστα τότε για τη Ζούρτσα και τα 6 χωριά της είχαμε έναν ωρομίσθιο και όλα ήσαν μια χαρά και δεν χρωστούσαμε φράγκο πουθενά. Τώρα δεν ξέρω πόσα άτομα έχει η ΔΕΥΑΖ και έχει αυτά τα μεγάλα προβλήματα. 

 (1) Όπως ανακοίνωσε ο Γρηγόρης στον τοπικό τύπο και μάλιστα μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, εκτός κι αν ηγηθεί δικής του παράταξης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου