theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Η Κυριακάτικη συγκέντρωση του Κώστα Αλεξανδρόποπουλου



     Η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση  του Κώστα Αλεξανδρόπουλου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ξανά υποψηφίου Δημάρχου στις νέες δημοτικές εκλογές στο δήμο Ζαχάρως έλαβε χώρα με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής, 2 Σεπτεμβρίου μπροστά σε ένα σεβαστό, μεγάλο για τέτοια εποχή ακροατήριο, πάνω από 250 άτομα. 
       Πρέπει να τονίσουμε ότι οι δημότες που παραβρέθηκαν, ήσαν από όλα τα χωριά    και η υποδοχή που επιφύλαξαν στον Αλεξανδρόπουλο, αλλά και ο παλμός και όλη η ενθουσιώδης παρουσία τους  έδειξαν περίτρανα αφενός την αγανάκτηση όλων για την παρούσα δημοτική αρχή και αφετέρου την ελπίδα για μια νέα.        
    Βεβαίως εκτέθηκαν τα περισσότερα θέματα - προβλήματα  του δήμου και τονίσθηκε ότι σε όλα  οι "λεβέντες" της δημοτικής αρχής αφήνουν συντρίμμια με αποτέλεσμα να  περιμένει τη νέα αρχή μεγάλο και τιτάνιο έργο. 
     Η ομιλία άρχισε με  το Π.Δ. για την προστασία της παραλιακής ζώνης του Κυπαρισσιακού Κόλπου που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της υπογραφής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και  τονίσθηκε ο αγώνας που έχει κάνει η παράταξη Ν.Ε.Δ.Α. εναντίον του συγκεκριμένου Π.Δ. που όπως τονίσθηκε περιέχει ψευδή στοιχεία για την περιοχή και  θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη όχι μόνο στο δήμο αλλά και όλη την Πελοπόννησο. (1)
       Για το θέμα του Καγιάφα που καίει και πληγώνει όλους τους δημότες αλλά και όλους τους επισκέπτες τόνισε την μεγάλη ευθύνη και ανικανότητα του δήμου και ανήγγειλε ότι ως νέα αρχή θα διεκδικήσουν δικαστικά την κυριότητα, ειδικά των πηγών, καθότι υπάρχει κίνδυνος πώλησης τους από το κράτος.  Για τη λίμνη με το μεγάλο φυσικό κάλλος είπε ότι πριν από την όποια αξιοποίηση είναι ανάγκη να λυθεί το θέμα του βιολογικού καθαρισμού της πόλης της Ζαχάρως (2)
   Ακολούθησαν οι αναφορές για όλα περίπου τα προβλήματα:
    Οι υποδομές δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλα τα χωριά  είναι παμπάλαιες και χρήζουν αντικατάστασης, εξού και τα πολλά μπαλώματα. Υπόψη δεν υπάρχουν καθόλου δίκτυα οικιακών λυμάτων με αποτέλεσμα τα λύματα να πέφτουν στις αποχετεύσεις των ομβρίων υδάτων (3) 
   Για τη  ΔΕΥΑΖ κατάγγειλε ότι μετά από πιέσεις καταργήθηκε μεν το ειδικό τέλος που ήταν στο ύψος του 80% του κόστους κατανάλωσης  αλλά παράλληλα υπήρξε αντίστοιχη αύξηση  του κόστους του νερού με αποτέλεσμα να μην έχουν κανένα όφελος οι καταναλωτές. Μία γι άλλη!!!  (4) Τόνισε δε ότι επειδή στα οικιακά τιμολόγια το νερό είναι πανάκριβο αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς που έχουν διγκωθεί υπέρμετρα με τελικό αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΖ να είναι στα πρόθυρα του γκρεμού.
      Καυτηρίασε τον τύπο και τα ΜΜΕ του Πύργου ότι έχουν μεγάλη προνομιακή μεταχείριση και σιγοντάρουν τη δημοτική αρχή υιοθετώντας όλα τα  ψέματα και τις κορώνες της.
    Εντύπωση υπήρξε με την αναφορά στα ατομικά πελατειακά ρουσφέτια (άσφαλτο στα δρομάκια των μαντριώνμάντρες στους δικούς τους) αλλά και στην ρουσφετολογική και κάκιστη αντιμετώπιση στο Παρά Θίν Αλός και στο θρυλικό "μαγαζί" στον Μπισχινόκαμπο με αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική απώλεια του Δήμου.
  Αναφέρθηκε και στην παντελή παρέμβαση του δήμου στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή αλλά και στην ανικανότητα συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Το πρόγραμμα για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, από το ταμείο Μολυβιάτη είναι στον αέρα με ακατάσχετη υποσχεσιολογία για σκέτο παραμύθιασμα των δημοτών.Υπόψη την προηγούμενη φορά, πριν ενάμισι χρόνο δεν εγκρίθηκε τίποτα αφενός γιατί δεν έγιναν μελέτες και αφετέρου επειδή οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν είναι νομιμοποιημένες. 
    Για τον παιδικό σταθμό στη Φιγαλία, που επί 3 χρόνια παρά τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις της τοπικής αρχής και της παράταξής ΝΕ.Δ.Α παραμένει ακόμα θεόκλειστος,.  επέκρινε περιπαιχτικά τη φτηνή δικαιολογία του δημάρχου,  Ζουρτσάνου μάλιστα, ότι αυτό οφείλεται στο μη διορισμό από τον ΑΣΕΠ.   
    Τέλος ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια γιατί έτσι θα συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία και στην αποφυγή ανόητων και κακών αποφάσεων και εξήγγειλε τη νίκη στις νέες εκλογές γιατί πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί την κοροϊδία.
    (1) Επ΄ αυτού του Π.Δ. αλλά και του  Καγιάφα που αποτελούν τα πιο σημαντικά θεματικά προβλήματα του δήμου θα υπάρξουν ξέχωρες αναρτήσεις μια και από εμάς υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις.
    (2)  Επιτέλους για το θέμα εάν η λίμνα του Καγιάφα είναι,  έστω και εμμέσως, ο βόθρος της Ζαχάρως, πράγμα που υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση [κλικ  ΕΔΩ] και από μας από το 2012 [κλικ ΕΔΩ] ενώ αρνείται σθεναρώς ο Πανταζής [κλικ ΕΔΩ] έχει γίνει δειγματοληψία του νερού με τις πρέπουσες συνθήκες υγιεινής και σε λίγες ημέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα από το Χημείο του κράτους. Οπότε κατά το πλέον πειστικό και νόμιμο τρόπο θα έχουμε απάντηση, Η γνώμη μου από τώρα είναι ότι τα κολοβακτηρίδια ...βασιλεύουν!
κλικ ΕΔΩ  
    (3) Στο Γιαννιτσοχώρι που έχει μεγάλο πρόβλημα και ζεχνει στην κυριολεξία έχει επέμβει εισαγγελέας και γίνεται ένα τουρλουμπούκι.
   (4) Η ΔΕΥΑΖ με την οικτρή της κατάσταση (τεράστια χρέη στη ΔΕΗ) έχει ένα και μοναδικό συνεργείο με έναν υδραυλικό, που τρέχει και δεν φτάνει. Ας όψεται  που ο υδραυλικός ο Γιώργος Καριώτηςείναι πολυπράγμων και δουλευταράς. Και για τη ΔΕΥΑΖ θα υπάρξει ειδική και ξέχωρη ανάρτηση.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου